Een eigenzinnig eclectisch interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een eigenzinnig eclectisch interieur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectisch interieur villa Almere Eclectische studeerkamer van iconic design Eclectisch
Loading admin actions …

Een eclectisch interieur is op zichzelf geen bijzonderheid bij homify. Daarvan zijn genoeg voorbeelden te vinden die je heel goed kunnen inspireren! Maar zo bijzonder fraai en eigenzinnig als het interieur dat je zo meteen te zien krijgt, kom je ze maar zelden tegen. En dat heeft er alles mee te maken dat voor een combinatie van materialen is gekozen die eigenlijk nooit toegepast wordt. We nemen je zo mee naar een fraaie gelijkvloerse villa in Almere die op bijzondere wijze is ingericht door de interieurarchitecten van Iconic Design uit Den Haag. Ga er zeker maar even lekker voor zitten om dit bijzondere interieur te bekijken.

Grijs

Soft grey kleur keuken van iconic design Eclectisch Kunststof
iconic design

Soft grey kleur keuken

iconic design

Als basiskleur voor deze villa is gekozen om grijs te kiezen in het interieur. Dat geeft een stoer en modern accent aan de woning en dat komt hier in de keuken op een hele fraaie manier tot uiting. Om wat accenten in het geheel aan te brengen is er voor gekozen om de kraan, de verlichting en de kookplaat in zwart uit te voeren. Heel bijzonder is het klassieke beeld dat in de keuken is verwerkt en dat voor een op en top eclectisch beeld zorgt. Een boeket bloemen maakt het plaatje compleet, al kunnen we ons voorstellen dat de echte kookliefhebber er voor kiest om deze ruimte voor het koken en bakken te gebruiken!

Composiet keukenblad

composiet keukenblad van iconic design Eclectisch Kunststof
iconic design

composiet keukenblad

iconic design

Het keukenblad is uit composiet (voor degene die het niet kent: een samenstelling van meerdere (kunst)stoffen) samengesteld. Een fraai egaal grijs geheel waarin ook de spoelbak is verwerkt. En dat met zeer veel aandacht: dat blijkt wel uit het verdiepte stukje in de spoelbak waar de kraan te vinden is. Ideaal om daar een zeepje of een zeeppompje te plaatsen! Juist deze kleine details maken een keuken helemaal compleet en zonder enige twijfel uniek.

Een uniek wandblok

pallisander wandblok met thuiswerkplek Eclectische studeerkamer van iconic design Eclectisch Hout Hout
iconic design

pallisander wandblok met thuiswerkplek

iconic design

In de inleiding gaven we al aan dat dit huis wordt gekenmerkt door unieke eclectische elementen. Stoer grijs combineren met zogenaamd pallisanderhout lijkt een keuze die niet voor de hand ligt, maar die zorgt voor een prachtig beeld. Dat kun je zo op de foto zien! Er is hier een zeer aangename werkplek gecreëerd, die zeker de huidige omstandigheden uitstekend van pas komt. Erg fijn is ook dat je tijdens het werken zo even naar buiten kunt lopen om even een frisse neus te halen. En bij mooi weer laat je die deur gewoon lekker open staan om van een heerlijk zacht briesje te kunnen genieten. 

‘Kooknis’

pallisander wandblok met kooknis van iconic design Eclectisch Hout Hout
iconic design

pallisander wandblok met kooknis

iconic design

Je zou het misschien niet zeggen, maar in deze wand is een zogenoemde ‘kooknis’ aangebracht. Een plek waar dus ook gekookt kan worden! Alle apparatuur, waaronder de koelkast, is op een perfecte wijze in de kastenwand ondergebracht en dus niet als zodanig zichtbaar. Het zorgt voor een zeer uniek geheel dat onder een van de pareltjes behoort die je hier op homify kunt vinden. Wat een sfeer en wat ook een heerlijke afwerking. Als je nou een beetje jaloers begint te worden op de bewoners van deze villa dan zullen je dat zeker niet kwalijk namen, want dat geldt namelijk voor ons zelf ook!

De materialen

Materialen eclectisch van iconic design Eclectisch Beton
iconic design

Materialen eclectisch

iconic design

De interieurarchitecten melden bij deze foto het volgende en dat willen we jullie zeker niet onthouden: “Door moderne materialen helemaal op elkaar af te stemmen en er dan 1 materiaal tussen te leggen die alles op scherp zet ontstaat er een spanning in het interieur die een ruimte niet alleen identiteit geeft, maar ook een wow factor die maakt dat je meer van een huis gaat houden. Het sprekende karakter wordt een veel belangrijker deel van het leven”. Ondertussen benieuwd geworden naar meer werk van Iconic Design? Neem dan ook bij dit artikel even een kijkje! 

Heeft dit interieur bij jou ook een 'wow-reactie' teweeg gebracht? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!