7 bijzondere moderne gevels | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 bijzondere moderne gevels

Johan van Dijk Johan van Dijk
​bosvilla // Blaricum van Studio FLORIS Landelijk
Gesponsord artikel
Loading admin actions …

Gevels geven doorgaans een prachtig visitekaartje van een architect. In dit geval nemen we je mee naar 7 bijzondere gevels die allemaal zijn vormgeven door de specialisten van Studio Floris uit Amsterdam. En daar kun je heel wat inspiratie uit gaan halen. Het leuke is dat de verschillende projecten een zeer divers beeld opleveren. Een heerlijk tijdverdrijf om je hier eens lekker in te verdiepen als je je thuis toch een beetje zit te vervelen. En wie weet kan het je stimuleren om je eigen ‘woondroom’ in de toekomst na te gaan jagen. Geniet er maar lekker van! 

Puntdak

Een puntdak kan veel verschillende verschijningsvormen krijgen, maar hier is op een hele bijzondere manier een gevel ontworpen onder het dak. Dit fraaie eclectische geheel, waarin landelijke elementen overduidelijk een belangrijke rol hebben gekregen, is gepland in Assendelft. De architect zelf omschrijft het al een moderne schuurwoning. En dat past ideaal in een landelijke omgeving: een fraaie combinatie van diverse stijlen. En met alle raampartijen die zijn voorzien is het ook een heerlijk lichte doorzonwoning, iets om vrolijk van te worden!

Klassieke inspiratie

Klassieke (Hollandse) inspiratie is overduidelijk aanwezig in deze bosvilla in Blaricum. Het rieten dak is daar het belangrijkste element van. Maar ondanks alles heeft het ook een hele moderne en frisse uitstraling. Een statig geheel dat op eclectische wijze de beste stijlen uit de architectuur vertegenwoordigd. En zo midden in Het Gooi uiteraard ook een schitterende plek om te wonen en voor jou misschien wel om van te dromen…

De poldervilla

Was het vorige project een bosvilla die door Studio Floris ontworpen is, we gaan nu door naar een poldervilla die gepland is in Almere. Overduidelijk een wat meer modern ontwerp waar Bauhaus een inspiratiebron lijkt te zijn geweest. En toch komen hier ook wat natuurlijke elementen naar voren. Dat past dan weer perfect in de polder. Let hier vooral ook even op de bijzondere vormen: je woont hiermee zonder enige twijfel in een uniek huis.

Een uitbouw

Niet alleen compleet nieuwe projecten worden door Studio Floris ontworpen, ook uitbreidingen van een woning zoals de uitbouw in Amstelveen die je hier in beeld ziet. Een fraai modern ontwerp dat heel anders is dan het eigenlijke huis. Juist op die manier kun je je onderscheiden met een woning. Let hier vooral even op de prachtige gelaagdheid die in het huis is aangebracht. Er is hier ontzettend veel ruimte ontstaan en dat geldt ook voor mooie gelaagde terrassen. Een idee om te onthouden als je van plan bent om je bestaande woning uit te gaan breiden!

Imposant

Deze (geplande) villa in Nieuwveen heeft een zeer imposant voorkomen. Ook bij deze gevel is de eclectische inslag weer overduidelijk te zien. Een riant onderkomen dat zich op prachtige wijze onderscheidt en daarmee een geweldige plek is om te wonen.

Uniek

Als het om een unieke gevel gaat, wellicht de meest unieke in dit overzicht, dan moet je bij deze bijzondere woning in Zwaagdijk zijn. Een prachtig ontworpen gevel in een landelijke omgeving. En dat levert een bijzonder contrast op. Wil je meer van dit unieke project zien? Neem dan ook bij dit artikel even een kijkje!

Een bungalow

We zijn alweer toe aan de laatste gevel uit dit overzicht: die van deze fraaie bungalow in Zeewolde. En daarmee valt te zien dat niet alleen grote bouwwerken tot stand komen aan de hand van deze architect, maar ook die met iets meer bescheiden afmetingen. Desalniettemin zien we hier een woning met een grootste uitstraling! En dat geldt voor alle projecten: zonder enige twijfel meer dan de moeite waard om als inspiratie te gebruiken. 

Welke gevel is jouw favoriet? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!