Een fantastisch industrieel souterrain | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fantastisch industrieel souterrain

Johan van Dijk Johan van Dijk
van 株式会社SHOEI Eclectisch
Loading admin actions …

Elk project op het gebied van architectuur en interieur is als zodanig uniek. Maar het ene project is natuurlijk net iets unieker dan het andere project. Dat geldt ook voor de herkomst van de projecten: uit elk land zijn ze uniek, maar Japanse projecten hebben vaak iets extra’s. Laat dat nou ook het geval zijn voor het project dat we nu gaan bekijken. Het is geen grote indrukwekkende villa, maar juist het tegendeel. Eigenlijk is het niet meer dan een kelder, maar door een hele goede verbouwing en een prachtige inrichting is een fantastisch industrieel souterrain ontstaan. De experts van Shoei zijn verantwoordelijk geweest voor dit bijzondere project. De hoogste tijd voor een kijkje!

Indrukwekkend

Een eerste blik in deze ruimte is indrukwekkend te noemen. Niet door de grootte of door de afmetingen, maar door de fantastische sfeer die hier wordt opgeroepen. We hebben hier een mooi overzicht van deze eetkamer en de verderop gelegen keuken. Laat vooral dit beeld even op je inwerken en denk ondertussen na over de prachtige eclectische sfeer die is gecreëerd. Een zeer aantrekkelijke mix van industriële, landelijk en rustieke elementen is hier in een schitterende kleurrijke harmonie samengebracht.

Eetkamer

We zien dezelfde kamer als hierboven, alleen nu vanaf de andere kant gefotografeerd. Het lijkt wel een showroom, zo mooi is het hier ingericht. De ruimte is als eetkamer ingericht, maar is eigenlijk meer dan dat: hier wil je de hele dag wel zitten: ontbijten, werken, studeren, lunchen, dineren en natafelen. In dit inspirerende souterrain is ondanks de beperkte ruimte veel mogelijk. Erg leuk is de manier waarop de meubels bij elkaar gezocht zijn en dit geldt ook zeker voor de kasten langs de muur. Verder is de dubbele deur naar de achterliggende ruimte voorzien van een spiegel die gedeeltelijk voorzien is van versieringen. Het ruimtelijke effect wordt daardoor op een schitterende extra versterkt.

Plafond

Wat de ruimte mede zo bijzonder maakt, is het plafond. Het rauwe en ongeverfde beton vormt een schitterend industrieel contrast met de verder zo decoratieve en rustieke ruimte. De vloer zorgt voor een zelfde effect. Wel komen industriële accenten terug in de stoelen en in de verlichting. De prachtige eclectische balans wordt op die manier in een visueel zeer aantrekkelijk evenwicht gehouden.

Doorkijkje

Als je vanuit de keuken naar de eetkamer kijkt, dan zie je een prachtig doorkijkje. Zeker het effect van de spiegel is nu nog beter te zien en vooral het ruimtelijke gevoel dat daardoor ontstaat. Maar het industriële hoogtepunt dat we hier zien is natuurlijk de keuken zelf. Wat een fantastische ruimte! En let ook even op het schitterende effect dat een simpel lampje aan een snoer kan geven. Het gaat om de juiste toepassing van zo’n soort lamp op de juiste plek. Hier is dat natuurlijk ontzettend goed geslaagd.

Compacte keuken

Bij een betere blik op het aanrecht, valt op dat het eigenlijk een hele compacte en kleine keuken is. Een luxe keuken is het ook niet, maar de uitstraling en de ambiance maken dat allemaal goed. De tegels in combinatie met een open en roestvrijstalen aanrecht zorgen namelijk voor een unieke industriële sfeer.

Terug in de tijd

De badkamer neemt je haast een beetje mee terug in de tijd en doet denken aan een ouderwets zwembad. Wederom zorgt ook deze ruimte voor een flinke dosis industriële stijl. De vloer geeft wel weer een eigentijds tintje aan het geheel. Een lekker bad voelt in deze ruimte ongetwijfeld extra verfrissend aan. En met deze frisheid nemen we afscheid van een schitterend en uniek project.

Benieuwd geworden naar meer kleine, maar zeer aantrekkelijke ruimtes? Bekijk dan ook zeker dit project!

Ben je ook zo onder de indruk van dit project? Laat je eerste indrukken hieronder achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!