De (boeken)kast van een architect!

Johan van Dijk Johan van Dijk
BOEKENKAST: ARCHITECTUUR EN DESIGN IN HET KANTOOR, MEF Architect MEF Architect Bedrijfsruimten Hout Hout
Loading admin actions …

Een aantal architecten heeft heel wat projecten bij ons aangeleverd. En daarbij zijn uiteraard ook de nodige Nederlandse experts te vinden. Je kent het werk van de Nederlands-Italiaanse architecte van MEF Architect uit Vinkeveen misschien wel. Deze veelzijdige specialist ontwerpt niet alleen huizen, maar ook de meest fraaie interieurs. Een van haar specialismes is dan ook op maat gemaakte deuren voor haar projecten. En van deuren kun je natuurlijk ook zo doorgaan naar het ontwerpen van (boeken)kasten. In dit geval is de architect aan de slag gegaan om voor een kantoor een fraai ontwerp te maken. En daar willen we je zeker het een en ander van laten zien! 

Architectuur op de werkplek

Een goede werkplek is van groot belang. Zeker nu je misschien wel veel thuis aan het werk bent weet je dat als geen ander. Een beetje architectuur op de werkplek is dan ook zeker niet mis! Je ziet hier een fraai beeld: een perfecte balans is opgezocht en een op maat ontworpen en gemaakte kast maakt dat beeld helemaal compleet. Kenmerkend zijn de speciaal vormgegeven handgrepen: op deze manier is het haast alsof je naar een gebouw kijkt dat in de vorm van een (boeken)kast tot stand is gekomen. Een goed begin!

Diepte

Zodra je de kast vanuit een iets ander perspectief gaat bekijken, valt vooral op hoe de diepte in het ontwerp is aangebracht. Dat effect wordt nog eens extra versterkt door de verlichting die boven de kast is aangebracht. Het levert een fraai schaduwspel op dat het diepte effect nog meer leven in blaast. En uit praktisch oogpunt moeten we uiteraard ook zeker opmerken dat een kast als deze heel veel opslagruimte biedt, altijd handig op een kantoor.

Kleuren

Niet alleen over de vormgeving is heel goed nagedacht, dat geldt uiteraard ook voor de kleuren die zijn gebruikt. De groene stroken bieden een mooie eenheid met het donkere hout en voegen tegelijk ook een fris en stijlvol element toe. Architectuur in een notendop om het zo maar te zeggen.

De handgrepen

We benadrukten de handgrepen van de kastdeuren eerder ook al even. Nog even een foto hier om deze fraaie handgrepen even weer in beeld te brengen. 

Sfeervolle werkruimte

Naast de kasten vinden we het natuurlijk ook leuk om een beetje van de sfeervolle werkruimte mee te geven. Op de voorgrond kun je de focus op de kast leggen terwijl de rest van de ruimte ook prachtig in beeld komt. Een heerlijk geheel dat zonder enige twijfel voor een ideale werksfeer zorgt.

Diepe kast

Deze diepe kast, of beter gezegd een inloopkast, is voorzien van prachtige deuren die passen bij de stijl van de kast die je al eerder in beeld zag. Verder ook een fraai kunstwerk dat de ruimte heerlijk opfleurt. De balans tussen alle elementen is hier helemaal in orde: we kunnen het niet genoeg benadrukken dat dit het perfecte werk van een allround architect is.

Trap!

De bijzondere trap die in het kantoor te vinden is kun je hier ook net nog even zien. Een fraai modern ontwerp met een klein industrieel randje. Het past perfect bij de eclectische sfeer die in het gehele kantoor terug te vinden is.

Laatste kijkje

Nog even een laatste kijkje voor we dit project weer vaarwel gaan zeggen. Het beeld zegt eigenlijk wel genoeg toch? We hopen je hiermee een beetje te hebben geïnspireerd. Zoals gezegd is het werk van MEF Architect heel divers. Wil je meer weten over de uiteenlopende projecten? Dit artikel kan je op dat gebied een perfect overzicht gaan geven, ga daar nog maar even verder mee genieten. 

Wat vind jij van deze architectuur op kantoor? We zijn benieuwd! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine