Een restaurant in een oude gevangenis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een restaurant in een oude gevangenis

Johan van Dijk Johan van Dijk
restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch
Loading admin actions …

De horeca heeft net zoals vele andere sectoren een moeilijke periode achter de rug. Gelukkig kunnen de meeste bedrijven binnenkort, al is het met de nodige beperkingen en aanpassingen, weer aan de slag. Een plekje dat dan zeer de moeite waard is om te bezoeken, is het restaurant Proefverlof in Leeuwarden. Dit is een restaurant in een oude gevangenis (met dus een zeer toepasselijke naam) dat op schitterende wijze is vormgegeven door de interieurarchitecten van Iconic Design uit Den Haag. Een erg fraai project dat ook voor jou thuis of voor je bedrijf een prachtige inspiratiebron kan zijn. Reis met ons mee naar de Friese hoofdstad om een kijkje te nemen bij dit unieke project!

Eten in de gaarkeuken

restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

restaurant proefverlof

iconic design

Zoals gezegd gaat het hier om een oude gevangenis, of beter gezegd het voormalige huis van bewaring van Leeuwarden. Met gietijzeren kolommen is dit de ideale industriële ruimte voor elke interieurarchitect om lekker eclectisch aan de slag te gaan. En er is hier voor een benadering gekozen die een beetje meer de chique kant op gaat. Daardoor ontstaat een prachtige eclectische balans. Het restaurant is gevestigd in de voormalige gaarkeuken van de gevangenis. Een toepasselijke ruimte om als restaurant in te richten! En al laten we je nu beelden zien van het restaurant, de experts van Iconic Design zijn ook verantwoordelijk geweest voor de herinrichting van de rest van het complex. Een fraaie eenheid is daarbij bij de herontwikkeling van het complex tot stand gekomen.

Koper!

restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

restaurant proefverlof

iconic design

Koper neemt een prominente plek in de ruimte in en geeft het, in combinatie met de authentieke structuur van het gebouw, een schitterende industriële uitstraling. De barkrukken staan hier nog in een ‘ouderwetse’ opstelling: daar zal bij de heropening een en ander aan moeten gaan veranderen gezien de huidige maatregelen, maar gelukkig is er in dit ruimtelijke geheel dan ook genoeg ruimte om de boel wat meer uit elkaar te gaan zetten. Je ziet hier verder ook heel goed hoe de ‘chique’ uitstraling vorm heeft gekregen: elegante barkrukken en stoelen en niet te vergeten de schitterende natuurstenen tafels!

Stoer

restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

restaurant proefverlof

iconic design

Voor de ruimte achter de bar is gekozen voor een ontwerp waarbij koperen ketels een prominente rol spelen. Dat zorgt voor een hele stoere uitstraling die sterk doet denken aan een brouwerij. Tegelijk zorgt het er ook voor dat het een heel elegant beeld oplevert: koper heeft naast een uitgesproken industrieel karakter ook een hele chique uitstraling. Wel is er voor gekozen om de soldeernaden in het koperwerk duidelijk zichtbaar te laten zodat het stoere karakter goed in stand blijft. Een prachtige keuze waarover door de experts zeer goed is nagedacht.

Dineren in een authentieke ruimte

restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

restaurant proefverlof

iconic design

Je kunt hier zonder meer dineren in een authentieke ruimte. Let vooral even op de ramen en de deur die je nog net kunt zien. Prachtig om te zien dat dit cultuurhistorisch erfgoed een fraai tweede leven heeft gekregen en dat ook nog eens met een zeer toepasselijke naam op de gevel. En als we het dan toch nog even weer over de beruchte anderhalve meter samenleving moeten hebben: het is hier gelukkig door de ruimte heel goed mogelijk om de tafels wat verder uit elkaar te gaan zetten. Je kunt op de stoelen heerlijk comfortabel zitten en genieten van het heerlijke eten dat wordt geserveerd. En helaas zijn we hiermee alweer aanbeland bij de laatste foto uit dit overzicht. Ben je ondertussen benieuwd geworden naar nog zo’n creatieve restaurantinrichting en wil je ook daarmee even wat inspiratie op gaan doen? Uiteraard hebben we weer een ander leuk artikel voor je uitgezocht om even verder te gaan bekijken! 

Ook onder de indruk van dit fraaie project? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!