De 11 meest betoverende inloopkasten

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

De inloopkast is een trend waar veel vrouwen en zelfs mannen wakker van liggen: we willen het allemaal wel in huis hebben, maar kunnen er meestal geen ruimte voor vinden. En zelfs met de meest fantastische en slimme opbergoplossingen kunnen we misschien wel een hoekje vrijmaken en puur en alleen bestemmen voor mode, stijl en uiterlijk: het ziet er dan toch niet zo glamoureus, luxe en extravagant uit als in de foto's, design bladen of bij de sterren op tv. Hoe doen ze dat toch? Zelfs als je het geluk hebt een complete kamer als inloopkast te hebben is het een grote uitdaging dit om te vormen tot een kleedkamer dat er niet uitziet als rommelige opslagruimte of een saai en zakelijk kledingmagazijn. Hier bij homify willen we een aantal producten van onze professionals laten zien die iedere kleine, middelgrote of extravagant ruime inloopkast zo betoverend, glamoureus en stijlvol maken als bij de sterren!

Stoer

Behalve open kasten die al je bezittingen royaal tentoonstellen vind je in inloopkasten vaak ook kasten met schuifdeuren. Naast dat schuifdeuren een enorme ruimtebesparing vormen (doordat ze elkaar overlappen bij het openen in plaats van vloerruimte innemen bij het openzetten), bieden deze deuren ook grote oppervlakken waarvan het design een grote invloed kan uitoefenen op de stijl van de inloopkast. Doordat schuifdeuren geen handgrepen nodig hebben voor het openen van de kast – een lichte zijwaartse duw tegen de deur is vaak al genoeg – ontstaat er zo een ononderbroken groot vlak dat een onweerstaanbaar canvas biedt voor designers, kunstenaars en interieurontwerpers. Zoals in deze afbeelding te zien is kun je daarmee de hele inrichting en stijl van de inloopkast of kleedruimte bepalen. Dankzij het glanzende materiaal en het kleurgebruik dat glamoureus zwart met fel rood contrasteert is deze kamer een stoere en stijlvolle variant op de inloopkast met een glamoureus effect dat gemakkelijk in iedere ruimte nagebootst kan worden.

Suggestief

Deze inloopkast, alhoewel in een vergelijkbaar moderne stijl ingericht als de kast hierboven, heeft door het kleurgebruik en de minimalistische verlichting een compleet andere sfeer meegekregen. Het doet denken aan een lange gang, waar achter iedere deur iets verscholen kan zijn en wekt de suggestie van een filmset waar een actiefilm of thriller plaatsvindt. De neutrale, witte inrichting en grijze vloerbedekking in combinatie met het royale gebruik van spiegels zorgen voor een ruimtelijke, minimalistische en serene omgeving, waar zonder afleiding en onprettige rommel iedere dag weer een compleet ander, stijlvol outfit uitgekozen en aangetrokken kan worden.

Eclectisch

 Kleedkamer door Muebles Carlos Pastor
Muebles Carlos Pastor

ARMARIO PUERTAS CORREDERAS

Muebles Carlos Pastor

Deze aangenaam ruim opgezette kleedruimte is in een compleet andere stijl opgezet dan de moderne en minimalistische designs hierboven. Gebruikmakend van veel decoratieve elementen uit verschillende stijlen, die zo een eclectisch maar niet overheersend geheel vormen, heeft de ontwerper hier met één bijzonder meubelstuk een luxe en extravagante sfeer gecreëerd. De kast in deze afbeelding is een kunstwerk dat een versmelting vormt van klassieke decoratie (ook te zien in het behang in deze ruimte) met strakke, moderne lijnen en een rustig ontwerp. Door dit design in de ladekast terug te laten keren is zo een aangenaam geheel gevormd dat deze kleedruimte tot een tempel van luxe, rust en stijl maakt.

Ontbloot

Deze kleedkamer is een bijzondere samentrekking van de open kast en de inloopkast, met alle voordelen van een gesloten kast. Door het afsluiten van deze ruimte krijgt stof geen vrij spel meer, maar het overzicht en het gemak van een open kast wordt behouden. Door dit deel van de slaapkamer af te schermen met glazen panelen wordt de opgeruimde optiek van het interieur behouden terwijl de luxe van een aparte inloopkast zijn plaats behoudt in deze kamer. In iedere ruimte, zeker als de mogelijkheid van een aparte kamer als kleedruimte niet mogelijk is, kan zo de glamour van de inloopkast op een eenvoudige manier gesuggereerd worden zonder aan ruimte en ruimtelijkheid te verliezen.

Koninklijk

Deze ruimte, die simpelweg gebruik maakt van een ongebruikte hoek voor een zee aan opbergruimte tot aan het plafond, heeft een koninklijke sfeer dat heel eenvoudig met een aantal details is gecreëerd. De suggestie van marmer en goud (twee materialen die per definitie een koninklijk karakter hebben) vormen natuurlijk de meest zichtbare details van dit interieur, net als het donkerrode, fluwelen gordijn dat in de spiegels te zien is. Deze spiegels voegen toe aan deze glans door de bijzondere afwerkingen en glimmende materialen te reflecteren. Een subtieler effect wordt door de plafondverlichting bereikt, dat in samenwerking met de witte meubilering een lichte en serene sfeer opwekken dat deze royale en koninklijke ruimte waardig maakt.

Verlicht

landelijke Kleedkamer door 2A Design
2A Design

DRESSING ROOM FOR PRIVATE CLIENT

2A Design

Deze afbeelding laat zien hoe met strategisch aangebrachte verlichting het tentoonstellingseffect van de open kast benadrukt en versterkt kan worden. Door dit in klassieke stijl opgebouwde wandmeubel met moderne ledverlichting te belichten krijgen de luxe opzet en de glazen details dusdanig de aandacht dat deze kleedruimte niet mis zou staan in een luxe boetiek of showroom. Door het gebruik van glas in plaats van houten planken, en door een groot deel van de kast open te laten is dit meubel een voorbeeld van design dat de ruimte behoudt en geen massieve overheersing van de ruimte vormt.

Sfeervol

In deze inloopkast is door het gebruik van warme en donkere houttinten en moderne details een sfeervol geheel gecreëerd. Het bijzondere licht dat door de plafondlamp verspreid wordt vormt ingewikkelde patronen dat de ruimte een betoverende sfeer verleent. Het gevoel van extravagante luxe wordt versterkt door de hoge en smalle verticale kast die naar buiten getrokken kan worden en met gemak een royale collectie schoenen kan herbergen. De ruime kaptafel in deze kamer biedt daarnaast ook een comfortabele omgeving voor alle andere activiteiten die tot de kleedkamer behoren.

Speels

Deze afbeelding, waarin de kaptafel van een kleedruimte centraal laat zien, herbergt meer opslagruimte in zich dan hier vertoond. De suggestie van opbergmogelijkheden wordt links in de afbeelding gewekt, maar wat ons hier voornamelijk interesseert is de sfeer die gecreëerd wordt met het unieke gebruik van kleur en licht. Door de warme roodtinten, de roze details en de oranje achterwand is een warm en romantisch geheel ontstaan dat door het lichtspel van de oriëntaalse lamp iets exotisch met zich meebrengt. De bijzondere spiegel en de overige reflecterende materialen voegen een vleugje glamour toe aan deze gezellige ruimte waarin men zich in stijl kan klaarmaken voor een feestelijk avondje uit of een romantisch avondje thuis.

Verzacht

moderne Kleedkamer door Five One Interio
Five One Interio

Walk-in Closet

Five One Interio

De glamour is aan deze inloopkast toegevoegd met behulp van het zilverkleurige gecapitonneerde element dat ook als kastdeur dienstdoet. De luxe glans van het leerachtige materiaal en de schittering van de geslepen knopen in de capitonnering creëert een extravagant en luxueus detail waarmee iedere inloopkast een glamoureus karakter krijgt. Dit effect wordt versterkt door de donkergetinte spiegels en de rij ingebouwd licht die samen zorgen voor een mysterieuze atmosfeer dat deze inloopkast tot een waardig lid van deze verzameling maakt.

Bekroond

Hier zien we het indrukwekkende effect van één bijzonder detail, dat van een minimalistische en bijna onopvallende inloopkast een trendy exemplaar van inloopkast-design maakt. De eenvoud en simpele lijnen van de kasten zelf, evenals de minimalistische vorm van het zitelement worden gecomplementeerd en gecontrasteerd door het ingewikkelde kettingwerk van de lamp in kroonluchter optiek. Het verstrooide licht krijgt vrij spel op het bijna ononderbroken witte vlak dat gevormd wordt door de kastdeuren en doorbreekt zo het strakke ontwerp met wat subtiele speelsheid.

Onverwacht

Dit laatste voorbeeld in de verzameling bijzondere inloopkasten is niet zozeer glamoureus als wel een onverwacht ontwerp in deze context. Hoewel duidelijk een ruimte voor kleding en bijbehorende accessoires doet deze ruimte bijna aan een museum of archief denken, waar bijzondere objecten tentoongesteld of bestudeerd worden en vervolgens in de juiste lade of kastruimte gearchiveerd. Alhoewel dit niet de termen zijn waarin men meestal over een kleedruimte nadenkt zijn dit veelal wel de activiteiten die bij kleding horen. Kleding en accessoires worden uitgehangen, op hun juiste plek opgeborgen en met zorg en trots behandeld om vervolgens gedragen en zo tentoongesteld te worden. Het is dan ook niet vreemd dat een archiefopstelling bijzonder goed geschikt is voor de inrichting van een inloopkast. De toevoeging van meerdere spotlights die op verschillende plekken en objecten gericht kunnen worden maken dat deze ruimte tot een exhibitie omgetoverd kan worden waarin speciale kledingstukken of accessoires als blikvanger de aandacht kunnen krijgen en in volle glorie kunnen schitteren. Zo krijgt deze kamer toch een beetje luxe en glamour mee, zoals het een goede inloopkast betaamt! 

Hoewel deze 11 voorbeelden van betoverend inloopkast-design een grote variatie aan stijlen en sferen tonen is dit maar een kleine selectie van de beschikbare ontwerpen. De fantasie en creativiteit van interieur- en meubelontwerpers zorgen ervoor dat we altijd verrast zullen staan bij wat er allemaal mogelijk is en bedacht wordt. Maar de creativiteit hoeft niet helemaal aan hen overgelaten te worden: je kunt ook zelf aan de slag gaan en een geheel eigen en unieke variant creëren van de producten die te vinden zijn. Aangezien iedere ruimte en ieder persoon anders is zal er gegarandeerd een stijlvolle en persoonlijke inrichting ontstaan waar jij je met je garderobe helemaal in thuis voelt. 

Voor ideeën hoe je met kleur sfeer en glamour in huis haalt kun je het ideabook over de kleur zwart lezen en zien hoe met deze ongebruikelijke tint luxe en stijl in huis en kleedkamer gehaald kan worden.

Welke van deze designs spreekt jou het meeste aan? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!