Prachtige rietgedekte villa in het Gooi | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige rietgedekte villa in het Gooi

Johan van Dijk Johan van Dijk
LANDELIJKE RIETGEDEKTE VILLA NAARDEN Landelijke huizen van DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates Landelijk
Loading admin actions …

Wonen in het Gooi mag gerust een heerlijke luxe genoemd worden. Landschappelijk en ruim wonen in een schitterende omgeving en de drukke hectiek van het stedelijke leven toch in de buurt. Als je dan ook nog de kans krijgt om een nieuw huis te bouwen, is dat een schitterende uitdaging voor zowel de bewoner als de architect. Zo’n nieuw huis gaan we bekijken. Een prachtige rietgedekte villa met een stijl die zowel landelijk, klassiek als een beetje modern is. In 2013 is dit bijzondere project, dat ontworpen is door de experts van Denoldervleugels, opgeleverd. Geniet heerlijk mee!

Monumentaal

Het valt goed te zien dat dit een nieuwe woning is, maar toch straalt het geheel iets monumentaals uit. Klassieke allure, landelijke elementen en subtiele moderne toevoegingen zorgen voor een prachtig en aantrekkelijk beeld. De vrijstaande garage vormt een prachtige miniatuur van het huis en wat natuurlijk niet te missen is, is het fraaie rieten dak. Verder valt op dat er ruime dakkapellen geplaatst zijn. Dat is een groot voordeel van nieuwbouw: bij dergelijke oude huizen die onder monumentenzorg vallen, is het vaak erg lastig om een dakkapel op te kunnen bouwen.

Zijkant

De zijkant van het huis laat de moderne trekjes van het huis wat beter zien. Vooral de grote ramen met de donkergrijze kozijnen zorgen voor een eigentijds tintje. Maar dan wel een die erg goed combineert met het landelijke en klassieke beeld. Erg beeldbepalend is de fraaie luifel boven de voordeur, een schitterend voorbeeld van een extra toevoeging door de architecten.

Heerlijke tuin

De grote huizen in het Gooi zijn erg mooi om in te wonen, maar de beschutte ruimte rond het huis is vaak minstens zo mooi. En dat is hier ook zeker zo. Er is hier gekozen voor een hele fraaie en intieme landelijke tuin. Bloeiend lavendel is een lust voor het oog en zorgt ook nog eens voor een zeer aangename geur. Je kunt hier bij mooi weer heerlijk op het terras verblijven. Maar het blijft natuurlijk wel Nederland. Gelukkig is er ook nog een verborgen plekje dat je nu nog niet goed kunt zien.

Veranda

Het verborgen plekje waar we het net over hadden, is deze schitterende veranda. Een heerlijke plek die er voor zorgt dat je ook bij regen lekker buiten kunt zitten. Erg fijn is hier ook de aanwezigheid van meerdere openslaande deuren. Hierdoor is de veranda vanuit verschillende plekken in het huis bereikbaar en loop je automatisch door naar de tuin. De sfeer is landelijk te noemen, maar een klein modern randje blijft: een heerlijke combinatie!

Sfeervol dineren

De halfopen eetkamer biedt de gelegenheid om zeer sfeervol te kunnen dineren. Vooral het prachtige schuine dak waaronder deze ruimte gelegen is, geeft extra sfeer. Een prachtige en robuuste houten tafel en zeer comfortabele stoelen doen de rest. Een heerlijke plek om met een groter gezelschap te kunnen eten. De leuke lamp geeft net dat extra moderne tintje dat je al eerder gezien hebt. Dezelfde aangename eclectische sfeer van landelijke en moderne elementen is ook weer terug te zien in de woonkamer die je even verderop ziet.

Hout

Het is haast een verademing om weer eens een robuuste houten trap te zien. Uiteraard zijn moderne trappen erg leuk om naar te kijken, maar de keuze voor hout is hier erg goed geweest. Het benadrukt de landelijke sfeer en zorgt dat de combinatie van de witte muren en de grote kozijnen niet te modern wordt. Wederom is hier een schitterende balans bereikt. Een prachtige plek en een schitterend huis in het midden van Nederland om van te kunnen genieten!

Benieuwd geworden naar meer landelijke villa’s? Dit prachtige huis moet je dan ook zeker gaan bekijken.

Zie jij jezelf ook wel zo wonen? Laat ons weten hoe jij je eigen huis op deze plek zou ontwerpen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!