Problemen met de aannemer? Dit kun je doen!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Problemen met de aannemer? Dit kun je doen!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Studeerkamer/kantoor door stabrawa.pl,
Loading admin actions …

Problemen en conflicten met je aannemer wil je zoveel mogelijk voorkomen. Wanneer je gaat verbouwen kunnen kleine discussies snel ontstaan, zolang deze maar niet uit de hand lopen. Toch kan het voorkomen dat er problemen ontstaan waar je niet uitkomt en waarbij alles mogelijke oplossingen en discussies alleen maar averechts werken. Wat doe je dan?

In dit Ideabook hebben we enkele tips voor je op een rij gezet, lees je met ons mee?

Mogelijke oorzaken van het meningsverschil

Zoals we eerder noemden kan een klein probleem al snel op de loer liggen. Misschien ben je niet tevreden over het werktempo of het opgeleverde werk? Moet je ineens vooraf betalen terwijl jullie achteraf hadden afgesproken? Het kan weliswaar van alles zijn.

Ben je juist nog op zoek naar een goede aannemer? Wie weet vind je je professional hier bij homify, neem eens een kijkje! 

Zorg voor goede communicatie met het construction team

duurzame houten huis:  Huizen door hans moor architect,
hans moor architect

duurzame houten huis

hans moor architect

Goede communicatie is key! Mocht je tegen issues of tekortkomingen aanlopen, zet ze dan altijd op papier. Maak het vervolgens zo snel mogelijk bespreekbaar, je hebt er namelijk niks aan om hiermee te blijven zitten. Bovendien kan de aannemer op deze manier snel handelen waardoor problemen vaak snel opgelost kunnen worden. Ook van belang: laat het probleem op papier altijd door beide partijen ondertekenen. Dan heb je een been om op te staan mocht dit in de toekomst nog nodig zijn.

Manieren om zelf de kwaliteit van het werk te waarborgen?

Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger:  Huizen door bv Mathieu Bruls architect,
bv Mathieu Bruls architect

Woonhuis Wijnhoven – Beijnsberger

bv Mathieu Bruls architect

Het vinden van de juiste aannemer kan een lastig klusje zijn, bovendien weet je pas na een aantal dagen wat voor vlees je in de kuip hebt. Toch zijn ere en aantal manieren die je kunnen helpen om de kans op problemen met je aannemer te voorkomen. Ga bijvoorbeeld referenties na en kijk eens naar eerdere klussen. Zorg bij aanvang van het project voor een goede betalingsregeling zodat je altijd pas achteraf betaald. Een verzekering afsluiten is altijd een goed idee!

Bekijk ook dit Ideabook eens! Je vindt er foto's van een mooie verbouwing van een woonhuis. 

Dit kun je doen bij misverstanden of meningsverschillen

Moderne luxe woonvilla:  Huizen door ArchitectenGilde,
ArchitectenGilde

Moderne luxe woonvilla

ArchitectenGilde

Lost face-to-face praten niets op? Het kan voorkomen dat een aannemer vindt dat hij niet verantwoordelijk is, wat ook mogelijk is. In dit geval doe je er goed aan om advies te vragen bij een deskundige. Soms wordt er ook wel eens voor gekozen om de rekening deels niet te betalen om de aannemer niet de kans te geven om zijn handen er vanaf te trekken.

Het voorkomen van issues in de toekomst

Binnen wordt buiten:  Huizen door OX architecten,
OX architecten

Binnen wordt buiten

OX architecten

Bovenstaande tips kunnen je helpen bij het voorkomen en oplossen van problemen met je aannemer. Ook raden we je aan om ten alle tijde een contract te ondertekenen. Hoe klein de klus ook is, op deze manier heb je altijd iets om op terug te vallen wanneer je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hiermee zijn we alweer aan het einde van dit artikel gekomen. Wil je meer inspirerende voorbeelden bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze foto's. Om specifieker te zoeken zou je ook gebruik kunnen maken van het filter. Veel kijkplezier! 

Heb jij wel eens problemen met je aannemer gehad? Hoe heb je dit opgelost?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!