Maak eenvoudig je eigen thuisbioscoop! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Maak eenvoudig je eigen thuisbioscoop!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Stolpboerderij in Noord - Holland Moderne mediakamers van Decoussemaecker Interieurs Modern
Loading admin actions …

Hou je het nog een beetje vol om zo veel mogelijk binnen te blijven? Uiteraard mag je op mooie dagen gerust naar buiten om te wandelen of te fietsen, maar als de regen weer met bakken uit de hemel valt en je huis netjes en opgeruimd is, dan heb je misschien wel zin om lekker film te kijken. En nu de echte bios even niet mogelijk is, kan je eigen thuisbioscoop uitkomst bieden. Er zijn heel veel leuke ideeën op dat gebied mogelijk en we vertellen er, met hulp van enkele specialisten, graag meer over.

Een ‘echte’ bioscoop

Luxe home cinema Moderne mediakamers van StudioHERCULES Modern
StudioHERCULES

Luxe home cinema

StudioHERCULES

Het is natuurlijk de vraag wat voor soort thuisbioscoop je wilt gaan maken. Ga je voor een ‘echte’ zoals op de foto of komt het er meer op neer dat je de woonkamer iets meer tot bios gaat verbouwen? Dat ligt voornamelijk aan de ruimte in je huis en ook het budget dat je voor een project als dit beschikbaar hebt. De zolder is ook altijd een goed alternatief. Wellicht heb je die al lekker opgeruimd en heb je daar ruimte over. Denk er dan zeker over na om hier je ‘home cinema’ van te gaan maken.

Bioscoopstoelen

Op de foto zie je een zolder die daadwerkelijk tot thuisbioscoop is omgetoverd. Een prachtig project dat eigenlijk pas helemaal compleet is als je ook echte bioscoopstoelen weet te bemachtigen. Nieuwe exemplaren zijn wel erg prijzig, dus struin het internet af en kijk of je gemakkelijk enkele tweedehands exemplaren op de kop kunt tikken. En als je een beetje van een eclectische stijl in de woonkamer houdt, dan kunnen enkele van deze stoelen ook zeker uitkomst bieden. Ga eerst rustig even rondkijken op het internet om je te oriënteren.

Inspiratie

Stolpboerderij in Noord - Holland Moderne mediakamers van Decoussemaecker Interieurs Modern
Decoussemaecker Interieurs

Stolpboerderij in Noord – Holland

Decoussemaecker Interieurs

We weten natuurlijk ook wel dat maar een beperkt aantal van onze bezoekers daadwerkelijk een echte thuisbioscoop als deze kan realiseren, maar een beetje extra inspiratie is natuurlijk nooit weg. En hier is het net alsof je een echte bioscoopzaal binnenstapt. In gedachten ruik je de popcorn al!

In de woonkamer

Wil je het iets bescheidener houden en wil je in de woonkamer iets meer comfortabel je favoriete films en series kijken? Zorg dan in ieder geval voor een goede tv! Is het exemplaar dat je nu hebt iets te klein en net niet up-to-date genoeg? Investeer dan zeker in een nieuwe televisie! Je hebt daar heel lang profijt van en juist nu is het iets wat je jezelf gewoon moet gunnen. En neem uiteraard ook voor de sfeer en stijl ook even een kijkje in deze woonkamer.

Nieuw tv-meubel en geluid

avs 300: modern  door artyx, Modern Hout Hout
artyx

avs 300

artyx

Is de tv wel in orde maar het tv-meubel niet helemaal? Zorg dan dat er voor die laatste een nieuwe gaat komen! En wat ook zeker aan te raden valt is om na te denken over een prachtige geluidsinstallatie. Daarmee kun je de films nog beter in je opnemen en kan het in elke ruimte waar je zit op een echte bioscoop gaan lijken. Denk uiteraard daarbij wel een beetje om de buren!

In bed

slaapkamer: modern  door InHouse Design, Modern
InHouse Design

slaapkamer

InHouse Design

Heb je nog geen tv op de slaapkamer? Lekker films in bed kijken is uiteraard ook erg fijn! Daarom kun je er ook altijd nog voor kiezen om van je slaapkamer een kleine thuisbioscoop te gaan maken. Zorg nu alleen dat je niet teveel popcorn tussen de lakens krijgt.

Een scherm!

De laatste tip die we je geven is ook een erg leuke: maak van je woonkamer een thuisbioscoop door middel van een scherm dat je naar beneden kunt trekken en waar je met een beamer films op kunt projecteren. Leuk idee toch? En wil je meer weten over een thuisbioscoop op zolder? Neem dan hier een kijkje!

Enthousiast geworden? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!