10 keer een bijzondere voordeur! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 keer een bijzondere voordeur!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Old School House, Glen Dye, Banchory, Aberdeenshire Landelijke ramen & deuren van Roundhouse Architecture Ltd Landelijk
Loading admin actions …

Juist nu je de voordeur juist niet zo heel veel gebruikt, laat staan veel gasten ontvangen, is het leuk om eens naar dit visitekaartje van je huis te gaan kijken. Want een bijzondere voordeur kan in de uitstraling van je huis namelijk net het verschil gaan maken. We hebben aan de hand van hele uiteenlopende experts een ontzettend leuk overzicht voor je samengesteld. Dus mocht je die voordeur van je woning nou al een tijdje zat zijn, dan kun je hier vast op juiste ideeën komen. Geniet er maar lekker van!

Dubbele voordeur

Moderne huizen van homify Modern

We beginnen met een dubbele voordeur. Uiteraard moet dit qua grootte en vooral ook breedte van je voorgevel wel mogelijk zijn. Bij dit huis is het in ieder geval geen probleem. Let uiteraard ook even op de architectuur van de woning: wat een mooie moderne voorgevel is hier ontstaan. Daar kun je ongetwijfeld met veel genoegen door de voordeur stappen.

Rustiek tintje

Nieuwe luxe woning van Bouwbedrijf Lelieveldt Modern
Bouwbedrijf Lelieveldt

Nieuwe luxe woning

Bouwbedrijf Lelieveldt

Een modern huis, of misschien beter gezegd een eclectisch ontworpen geheel, vraagt ook om een mooie bijpassende voordeur. Hier is voor hout gekozen en dat zorgt voor een heel fraai rustiek tintje. Erg fraai is hier ook de mooie symmetrie van het geheel. En ook het fraai aangelegde tuinpad mogen we zeker niet onderbelicht laten.

Modern

Gewoon een moderne voordeur, niets meer en niet minder. Het past hier bij deze woning: niet al teveel poespas, maar toch een karakteristiek geheel. Geen slechte combinatie toch?

Mondriaan

Krijg jij bij het kijken naar deze foto ook gelijk de associatie met een schilderij van Piet Mondriaan? Waar deze wereldberoemde schilder koos voor strakke vierkanten in zijn kunstwerken is hier juiste en mozaïek aangebracht. Maar met de rode voordeur als opvallende rechthoek doet het toch wel heel erg sterk aan een van de schilderijen van de bejubelde kunstenaar denken!

Indrukwekkende entree

Moderne ramen & deuren van homify Modern

Misschien is dit wel de meest indrukwekkende entree die we je kunnen laten zien. Het huis als zodanig is natuurlijk al prachtig ontworpen en de voordeur wordt dan ook nog eens door twee gigantische vazen geflankeerd. Als je hier gasten ontvangt, zijn ze direct geïmponeerd door je bijzondere woning. 

Romantisch

Old School House, Glen Dye, Banchory, Aberdeenshire Landelijke ramen & deuren van Roundhouse Architecture Ltd Landelijk
Roundhouse Architecture Ltd

Old School House, Glen Dye, Banchory, Aberdeenshire

Roundhouse Architecture Ltd

Na de nodige moderne en eclectische voordeuren gooien we er even iets heel anders in en dan kom je terecht bij dit romantische plaatje. Een landelijk huisje met zeer bijpassende voordeur. Het beeld zegt eigenlijk genoeg!

Glas

Glazen voordeuren mogen natuurlijk ook niet in dit overzicht ontbreken. Glazen deuren kunnen voor een hele moderne uitstraling zorgen, maar met de juiste (metalen) kozijnen kun je er ook een hele fraaie industriële uitstraling mee gaan creëren. Ook met een combinatie als deze weet je in ieder geval een indrukwekkende entree neer te zetten.

Contrasten

Al eerder kwam je voordeuren in dit artikel tegen waarbij een bepaald contrast werd opgeroepen. Deze moderne voordeur in een gevel bedekt met natuursteen weet dat beeld ook zeer zeker op te roepen. En ondanks het contrast dat op deze manier ontstaat is het toch een prachtige eenheid. Heel erg goed geslaagd!

Klassiek

Landhuis te Oosterbeek - Voorgevel Klassieke huizen van Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Klassiek
Friso Woudstra Architecten BNA B.V.

Landhuis te Oosterbeek – Voorgevel

Friso Woudstra Architecten BNA B.V.

Een mooie klassieke voordeur mag natuurlijk ook niet ontbreken in ons overzicht. En bij dit prachtige landhuis is het dan ook zoals het hoort: een dubbele voordeur met kleine ruitjes. Als je hier de deur open mag doen voor je (toekomstige) gasten heb je zeker geen klagen.

Eclectische afsluiter

Moderne huizen van ARRCC Modern

De hekkensluiter van deze lijst is ook, hoe kan het haast anders, een foto van een bijzonder eclectisch geheel. Het beeld zegt hier ook eigenlijk weer genoeg: een bijzondere voordeur en een indrukwekkende entree is dit zeker! En heb je waar het voorgevels betreft nog niet genoeg gezien? Zorg dan dat je ook dit overzicht niet mist! 

Voor welke voordeur zou jij kiezen? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!