Indrukwekkende interieurarchitectuur in een oude boerderij | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Indrukwekkende interieurarchitectuur in een oude boerderij

Johan van Dijk Johan van Dijk
de harkema staete van iconic design Eclectisch
Loading admin actions …

Een oude boerderij in Friesland waar op ‘statige’ wijze gewoond kan worden! En dat statig komt niet zo maar uit de lucht vallen, want deze boerderij wordt nog altijd de Harkemastate genoemd naar het oude kasteeltje dat daar ooit gestaan heeft. We kunnen je een ontzettend sfeervolle en stijlvolle woonboerderij laten zien die is ingericht door de interieurarchitecten van Iconic Design uit Den Haag. We laten je met erg veel plezier het werk van deze experts in het hoge noorden zien: een welkome afleiding op de moment dat je je thuis misschien wel een beetje zit te vervelen!

Een stukje architectuur

de harkema staete Eclectische huizen van iconic design Eclectisch
iconic design

de harkema staete

iconic design

Al leggen we de focus in dit artikel eigenlijk op de interieurarchitectuur, een stukje architectuur mag ook zeker niet ontbreken. Je ziet hoe een minimalistische nieuwe pui is ingepast in de eeuwenoude boerderij. En dat is op zo’n manier gedaan dat het zeker geen afbreuk doet aan het oude geheel, maar juist een welkome aanvulling is. Het is een heerlijke opwarmer ook voor het interieur, ga er nog maar even beter voor zitten.

Het ontwerp

de harkema staete Eclectische huizen van iconic design Eclectisch
iconic design

de harkema staete

iconic design

Nog even een korte blik op het ontwerp van de buitenkant voor we echt binnen gaan kijken. Krijg je een beetje een beeld van de situatie hoe die geworden is?

Eclectisch wow!

de harkema staete Eclectische eetkamers van iconic design Eclectisch Hout Hout
iconic design

de harkema staete

iconic design

Eclectisch wow, het is misschien een beetje raar geformuleerd Nederlands, maar het dekt de lading wat ons betreft helemaal. Wat een plaatje is deze bijzondere woonkeuken geworden! Allerlei stijlen lopen naadloos in elkaar over en passen op de een of andere manier perfect in de oude boerderij. Let vanuit dit perspectief nog even extra op de oude ramen en de prachtige authentieke luiken die gehandhaafd zijn. Een plaatje om te zien!

Open of gesloten?

de harkema staete van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

de harkema staete

iconic design

Moeten we het hier nu hebben over een open of een gesloten keuken? Het geheel oogt door de toepassing van veel glas heel open, maar is toch een min of meer gesloten eenheid in de ruimte. De bar brengt de grote ruimte als het ware de keuken in. Een prachtig stukje interieurarchitectuur dat je eigenlijk zelden op deze manier tegenkomt. De toepassing van metalen balken is daarbij eigenlijk een moderne voortzetting van de eigenlijke eeuwenoude houten structuur van de voormalige boerenschuur.

Authentieke elementen

de harkema staete Klassieke eetkamers van iconic design Klassiek Hout Hout
iconic design

de harkema staete

iconic design

We hebben net de oude luiken al even aangestipt en op deze foto zie je die oude constructie schitterend in beeld. Authentieke elementen zijn op deze manier schitterend bewaard gebleven en er is hier een prachtig zitje gecreëerd waar je op dagen met minder mooi weer heerlijk mijmerend over het weidse Friese platteland uit kunt kijken. Wat een luxe om zo’n heerlijk plekje in je huis te hebben, je wordt er bijna jaloers van…  

Verborgen toilet

de harkema staete Eclectische badkamers van iconic design Eclectisch
iconic design

de harkema staete

iconic design

Nog weer zo’n stukje interieurarchitectuur waar je de mond bijna van open valt: het ‘verborgen’ toilet. Op hele stijlvolle en klassieke wijze is dit toilet met een ontzettend leuke moderne twist aangebracht. Dit maakt een toiletbezoek tot een waar feest en is voor gasten (voor zover je die nu dan ook mag ontvangen… ) ook een erg leuke verrassing. Wederom complimenten!

Lekker aan tafel

de harkema staete Eclectische eetkamers van iconic design Eclectisch
iconic design

de harkema staete

iconic design

Op zo’n ruime woonboerderij mag een grote eettafel natuurlijk niet ontbreken. Je kunt hier lekker aan tafel gaan. Geen ouderwets boeren exemplaar, maar een prachtige moderne variant. Lekker eten, borrelen en tafelen… Je kunt niet wachten tot dit weer onder normale omstandigheden mogelijk is. Maar ook in je eentje is het natuurlijk om hier in de ochtend met een kop koffie even de krant door te nemen… Wij zijn er erg van onder de indruk! Kriebelt het bij jou ondertussen en wil je nog zo’n bijzondere woonboerderij bekijken? Dat kan hier

Ook zo onder de indruk? We vernemen je reactie graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!