Een nieuwe achtergevel voor een oud huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een nieuwe achtergevel voor een oud huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
WONING BB2 te BREDA Minimalistische eetkamers van ddp-architectuur Minimalistisch
Loading admin actions …

Nu de kans zeer aanzienlijk is dat je veel tijd thuis door moet brengen, is het wel fijn om af en toe even helemaal weg te dromen bij een mooi huis. In dit geval laten we je een project van de creatievelingen van DDP-Architectuur uit Breda zien. Het gaat om een prachtig huis uit 1923 waarbij de oude achtergevel vervangen is door een nieuw exemplaar dat veel meer licht in de woning toelaat. En die combinatie van oud en nieuw trekt hier de aandacht! Laat je verrassen door dit leuke project en doe inspiratie op als jij een oud huis bewoont waar je iets soortgelijks van plan bent.

Minimalistische achtergevel

buitenaanzicht gevel Minimalistische huizen van ddp-architectuur Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

buitenaanzicht gevel

ddp-architectuur

De woning zelf dateert zoals in de inleiding vermeld uit 1923. Een typische woning in de stijl van die jaren die op zichzelf verder in de oorspronkelijke staat bewaard is gebleven. Een nieuwe minimalistische achtergevel, zeker met een vleugje industriële inspiratie, doet helemaal geen afbreuk aan dit geheel. Sterker nog: het voelt op de een of andere manier heel natuurlijk dat juist voor deze oplossing gekozen is! 

De oude situatie

gevel voor verbouwing Minimalistische huizen van ddp-architectuur Minimalistisch
ddp-architectuur

gevel voor verbouwing

ddp-architectuur

In dit geval zijn we in de gelukkige omstandigheden dat we je ook de oude situatie even kunnen laten zien. En hoewel dit geheel een mooie eenheid vormt, zie je ook gelijk waar de schoen wringt: de oude ramen en deuren zorgden niet voor de gewenste hoeveelheid licht in de keuken van het huis. En juist dan ligt er voor een architect de opdracht om hier iets aan te gaan veranderen.

Vanuit de keuken

zicht over eettafel Minimalistische eetkamers van ddp-architectuur Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

zicht over eettafel

ddp-architectuur

Je hebt de situatie zoals die buiten is nu goed in je op kunnen nemen en je interesse naar het interieur is vast ook wel gewekt. Vanuit de keuken kun je heel duidelijk zien hoe de nieuwe verschijningsvorm van de woning binnenshuis vorm heeft gekregen. Dat de lichtinval fantastisch is, hoeft eigenlijk niet eens meer gezegd te worden!

Industrieel tintje

zicht vanuit eetkamer Minimalistische eetkamers van ddp-architectuur Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

zicht vanuit eetkamer

ddp-architectuur

‘Officieel’ rangschikt de architect dit onder de noemer minimalistisch, maar zoals we aangaven heeft zo’n glazen pui met metalen kozijnen ook zeker een industrieel tintje. En dat is dan ook erg fijn om iets leuks mee te doen op het gebied van de inrichting. Daar is een prachtige eclectische oplossing voor gevonden: moderne, minimalistische en industriële elementen vormen het interieur van de vernieuwde keuken en eetkamer.

Oud en nieuw

zicht vanuit keuken Minimalistische keukens van ddp-architectuur Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

zicht vanuit keuken

ddp-architectuur

Erg fraai is de manier waarop oud en nieuw hier bij elkaar komen. Vooral die prachtige glas-in-loodramen laten iets van het authentieke van het huis zien. Wat prachtig dat dit bewaard gebleven is. Verder valt op hoeveel ruimte hier eigenlijk is. Je ving net al een glimp van de fraaie en ruime keuken op, verder is er ruimschoots ruimte voor een eettafel en is er ook nog een leuk zitje gecreëerd. Al met al is daardoor een hele fraaie woonkeuken ontstaan.

Details

detail pui Minimalistische ramen & deuren van ddp-architectuur Minimalistisch Metaal

Zomaar een leuke detailfoto om de sfeer even helemaal te ervaren en goed te zien. Het industriële voel je op deze manier gewoon! 

Heerlijk genieten

buitenaanzicht pui Minimalistische ramen & deuren van ddp-architectuur Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

buitenaanzicht pui

ddp-architectuur

Nog een laatste foto van de nieuwe achtergevel. Wat een heerlijk plekje om ook te genieten op het terras, zeker nu de bewoners waarschijnlijk veel thuis moeten verblijven. Dat geldt uiteraard ook voor het dakterras/balkon dat boven op de keuken te vinden is. Heerlijk genieten in en rond het huis. Dat is zeker nu een fantastische luxe. We hebben hiermee een zeer geslaagd project van deze architect in beeld gebracht. Ben je benieuwd geworden naar meer leuke en inspirerende projecten van deze expert? Uiteraard hebben we een leuk ander artikel voor je opgezocht waar je even heerlijk mee verder kunt gaan genieten. Veel plezier! 

Wat vind jij van deze stijl? We zijn benieuwd naar je mening! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!