Een prachtig verbouwd huis in Amstelveen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een prachtig verbouwd huis in Amstelveen

Johan van Dijk Johan van Dijk
woonhuis // Amstelveen van Studio FLORIS Modern
Loading admin actions …

De creatieve architecten van Studio Floris uit Amsterdam blijven keer op keer weer verbazen met de mooiste nieuwbouwprojecten en verbouwingen. In dit geval gaan we in Amstelveen een kijkje nemen bij een woning die op fraaie wijze is verbouwd en uitgebreid. Er is daarbij behoorlijk grondig te werk gegaan en dat levert uiteraard hele fraaie plaatjes op. Vanzelfsprekend gaan wij je die laten zien en daarbij kun je ook gelijk genieten van een prachtig interieur. Niet verkeerd toch om zoiets leuks even te bekijken en even de focus op iets anders te leggen? Laat je maar lekker inspireren!

Gelaagde opzet

gestapelde terrassen Moderne serres van Studio FLORIS Modern Aluminium / Zink
Studio FLORIS

gestapelde terrassen

Studio FLORIS

Voor de verbouwing is een gedeelte van het oorspronkelijke huis en de oorspronkelijke gevel afgebroken. Daarvoor in de plaats is een soort van paviljoen gekomen met een gelaagde opzet. Op verschillende niveaus zijn daarbij zeer fraaie buitenruimtes gecreëerd. Je ziet het terras en twee balkons mooi in beeld. Een leuke extra is de buitentrap die de ‘mobiliteit’ tussen de diverse buitenruimtes alleen nog maar groter maakt. De wijze waarop alles vormgegeven is geeft blijk van een zeer fraai stukje architectuur. Heerlijk om daar zo te kunnen wonen en uiteraard voegt het ontzettend veel toe aan de waarde van de woning.

Uitzicht

vouwpui Moderne serres van Studio FLORIS Modern

We zijn aanbeland in de keuken, maar daarover zo meteen meer. Waar de aandacht namelijk ook direct naartoe getrokken wordt, is het prachtige uitzicht. Dat is het voordeel van sommige plekken in Amstelveen: een landelijk uitzicht!! En dat met de grote stad Amsterdam binnen handbereik: met het openbaar vervoer ben je daar in een mum van tijd. Al is het op dit moment waarschijnlijk vooral een kwestie van zoveel mogelijk binnen blijven in dit schitterende huis.

De keuken

vouwpui Moderne serres van Studio FLORIS Modern

Uiteraard moeten we het even over de keuken gaan hebben: eerst de situering in het huis. Deze keuken is namelijk niet op de begane grond, maar op de eerste verdieping. Nu is dan ook gelijk duidelijk waarom dat die buitentrap vanaf het ruime balkon naar het terras zo handig is. Je loopt zo in een keer door. Van de keuken, die zoals je kunt zien ook de functie van sfeervolle eetkamer vervuld, kun je met het balkon door middel van de grote schuifdeuren één grote eenheid maken. 

Nog een keer de keuken!

keuken van Studio FLORIS Modern

Van de keuken kunnen we maar geen genoeg krijgen. Je ziet het hier met de schuifdeuren helemaal gesloten. Deze keuken heeft een aanrecht in de vorm van een kookeiland met daarachter een grote kastenwand met keukenapparatuur. Een prachtige eenheid toch? Absoluut geen straf om hier in quarantaine door te moeten brengen!

Oud en nieuw

gestapelde terrassen Moderne serres van Studio FLORIS Modern Aluminium / Zink
Studio FLORIS

gestapelde terrassen

Studio FLORIS

Het gaat hier om een aanbouw bij een nieuwbouwwoning. De combinatie van oud en nieuw is hier duidelijk te zien. Het gaat om twee heel verschillende stijlen en daarom is het juist ook zo leuk dat het nieuwe gedeelte door Studio Floris in een geheel afwijkende stijl is ontworpen. Ben je dat met ons eens?

Indrukwekkend trappenhuis

Het geheel doet behoorlijk modern aan, maar voor het indrukwekkende trappenhuis is een lichtelijk industriële benadering gekozen. Woorden zijn eigenlijk overbodig: wat een indrukwekkende trappartij is hier ontstaan! De verlichting (én de lichtinval van boven) maken dit plaatje helemaal compleet. 

Licht!

trapopgang van Studio FLORIS Modern Aluminium / Zink
Studio FLORIS

trapopgang

Studio FLORIS

Nog een laatste foto van bovenaan de trap voor we weer afscheid nemen van dit project. Licht is hier absoluut een sleutelwoord in het ontwerp. En zo’n mooie lichtinval zorgt voor een zeer aangename en vooral ook ruimtelijke sfeer. De bewoners van dit huis zullen zich daar (en zeker nu!) ongetwijfeld zeer gelukkig meer prijzen. En ben jij ondertussen benieuwd naar meer werk van Studio Floris? Mis dan ook deze bijzondere villa niet.

Aangenaam verrast? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!