6 simpele design technieken voor een killer entrance!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 simpele design technieken voor een killer entrance!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Huizen door [lu:p] Architektur GmbH,
Loading admin actions …

Ben jij op zoek naar ideeën voor een opvallende entrance? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Je entree is het visitekaartje van je woning dus het heel logisch dat je wil dat deze er op en top uit ziet. Een verzorgde tuin, schone ramen en het wegwerken van andere mankementen kunnen hier al heel wat aan bijdragen. Door er werk van te maken zorg je ervoor dat je entree opvalt in vergelijking met die van eventuele buren. Wat je nog meer kunt doen om dit te bereiken? Dat lees en zie je in dit Ideabook. 

Om je een eindje op weg te helpen hebben we in dit artikel een paar leuke ideeën voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld aan het nabootsen van de gevel, het verbergen van je entrance of juist door gebruik te maken van glas. De mogelijkheden zijn eindeloos! De ideeën in dit artikel kosten misschien wat tijd, geld en moeite, maar dan heb je ook wat! Wie weet raak je door onze voorbeelden wel geïnspireerd en gemotiveerd en kom je zelf nog op nieuwe ideeën.

Kijk je met ons mee? 

Een verborgen entrance

We beginnen dit Ideabook meteen maar met een bijzondere optie: een verborgen entree. Er zijn heel wat manieren om dit idee uit te werken. Zo kun je ervoor kiezen om te werken met beplanting in je voor- of achtertuin waardoor de voordeur niet meer direct zichtbaar is. Een goed plan voor je tuin is hierbij wel key, want je wilt tenslotte niet dat het eruit ziet alsof je tuin niet netjes onderhouden is. 

Een andere optie zou kunnen zijn door je gevel deels af te schermen met een extra laag. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bijzondere houtconstructie of een modern hekwerk. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het design van je gevel? Vraag dan eens de input van een expert! Zij kunnen je altijd meer vertellen over de eventuele mogelijkheden van jouw gevel. Je kunt er zelfs voor kiezen om de gehele uitvoering aan hen over te laten! 

Het nabootsen van de gevel

Het volgende voorbeeld bestaat uit een leuk idee waarbij je de entrance in dezelfde stijl van de rest van je gevel laat uitvoeren. Dit is goed mogelijk wanneer je te maken hebt met een gevel van staal, glas of hout. Heb je een geven van steen? Dan zal het misschien iets lastiger zijn omdat de voordeur toch zal blijven opvallen. 

Is het niet mogelijk om hetzelfde materiaal voor je voordeur te gebruiken? Dan is het ook nog op te lossen door te kiezen voor exact dezelfde kleurtint. Verderop in dit artikel lees je meer over het herhalen van materialen en vormen. Lees gauw verder! 

Maak gebruik van verschillende materialen

Een andere optie om een opvallende entrance te creëren is door gebruik te maken van verschillende materialen die met elkaar in contrast staan. Waar je zoal aan kunt denken? Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van industriële materialen zoals hout, beton en glas. Deze combinatie doet het altijd goed. Steen in combinatie met een ander materiaal is ook altijd mogelijk. Door gebruik te maken van contrast zorgt je voor diepte en diverse focuspunten waardoor je entree een echte eyecatcher wordt! 

Ben je op zoek naar meer ideeën voor het opknappen van je geven en je entree? Kortgeleden publiceerden we ook dit Ideabook waar je bruikbare tips en mooie voorbeelden vindt om je gevel een frisse uitstraling te geven. Deze ideeën zijn gemakkelijk uit te voeren en te kopiëren voor iedere woning! Neem zeker even een kijkje! 

Verticaal design

Heb je er ooit wel eens over nagedacht om met de hoogte te werken? Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de voordeur van je gevel door te trekken. Natuurlijk heeft de deur zelf een normaal formaat, maar door gebruik te maken van hetzelfde materiaal boven de deur creëer je de illusie dat dit niet zo is. Bovendien zorg je er ook nog eens voor dat de hoogte van je gevel optisch hoger lijkt waardoor je een enorm ruimtelijk effect kunt realiseren. Je kunt zowel gebruik maken van lichte als donkere kleurtinten, dit is helemaal afhankelijk van de stijl die je voor ogen hebt. 

Hetzelfde zou  je kunnen doen met het materiaal van de muur en eventuele ramen. Dit zorgt gegarandeerd voor een mooi effect! Zou jij hiervoor kiezen? 

Herhalen van vormen en materialen

Het herhalen van vormen en materialen is een goede manier om samenhang te creëren, ook wanneer het aankomt op je gevel en de entrance. Het ligt misschien ietwat voor de hand, maar dit betekent echter niet dat het saai of standaard hoeft te zijn! Je hebt namelijk nog heel wat keuzemogelijkheden. Ga bijvoorbeeld eens voor rechte vormen, maar laat deze terugkomen in verschillende formaten of posities. Denk bijvoorbeeld aan verschillende rechthoekige, vierkante of afgeronde vormen. 

Je zult misschien denken dat dit resulteert in een ongeorganiseerd beeld, maar niets is minder waar! Door gebruik te maken van dezelfde materialen en kleuren zul je altijd consistentie behouden 

Een design met glas

Voorzijde woonhuis met entrée:  Huizen door Architect2GO,
Architect2GO

Voorzijde woonhuis met entrée

Architect2GO

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het toepassen van glas geeft iedere woning een moderne uitstraling! Bovendien zorgt glas ook voor de inval van een grote hoeveelheid daglicht wanneer het aankomt op je entrance en de gevel. Je zou dus voor kunnen kiezen om rondom je voordeur te werken met grote panelen van glas. Trek het bijvoorbeeld door naar de bovengelegen verdieping voor een dramatisch effect. Wil je wel privacy behouden? Kies er dan voor om te werken met mat glas of kies voor mooie raamdecoratie of bekleding aan de binnenzijde van je entrance. 

Met dit laatste idee zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. We hopen dan ook dat je genoeg inspiratie op hebt gedaan, maar als je nog even verder wilt kijken is dat natuurlijk ook mogelijk! Scroll ook nog even langs deze foto's van gevels en huizen. Je kunt gebruik maken van het filter om snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier! 

Hoe ziet jouw gevel er op dit moment uit? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!