Inspirerende architectuur voor als je binnen zit | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspirerende architectuur voor als je binnen zit

Johan van Dijk Johan van Dijk
Maliegarage Industriële kantoor- & winkelruimten van RHAW architecture Industrieel
Loading admin actions …

Hou je het nog een beetje vol binnen? Met dit mooie weer hopen we natuurlijk dat je een aangename tuin of balkon hebt om een beetje van de buitenlucht te kunnen genieten. Uiteraard kun je een blokje om gaan, maar denk wel goed om de anderhalve meter afstand! Als je even geen zin hebt om daar rekening mee te houden, maar je zinnen even wilt verzetten met het kijken naar mooie architectuur, dan kun je met dit leuke Ideabook je geluk op. We hebben namelijk heel wat leuke en inspirerende beelden van de experts van RHAW Architecture uit Utrecht voor je op een rijtje gezet. Ga maar lekker genieten! 

Oud en nieuw

Deze architecten gaan graag op zoek naar een fraaie balans tussen oud en nieuw: je kunt gerust zeggen dat dit ook de leidraad is van dit artikel. In een oude straat in Utrecht zie je hier een pand uit de jaren 50 dat van een nieuwe opbouw is voorzien. Eigenlijk zegt dit beeld al genoeg: dit bouwwerk (waar de combinatie van werken en wonen mogelijk is) fleurt de hele straat op!

Inspirerend interieur

Loungeruimtes van RHAW architecture Modern
RHAW architecture

Loungeruimtes

RHAW architecture

Ook het interieur van dit project was onderdeel van de creatievelingen uit Utrecht. Een zeer fraaie eclectische balans kenmerkt het interieur. Daarmee is een ideale werksfeer ontstaan. Uiteraard dienen we daarbij op te merken dat er op dit moment waarschijnlijk met iets minder gewerkt kan worden, maar zodra mensen weer ‘gewoon’ naar het werk mogen, kan dit toch weer een erg leuke plek worden om lekker te gaan samenwerken. Wij zouden het zelf graag als kantoor gebruiken!

Een oude garage

Oude panden een nieuwe bestemming geven: het is een van de taken die RHAW Architecture graag uitvoert! Hier zie je, wederom in Utrecht, een oude garage die ook als multifunctioneel bedrijfspand een fraai tweede leven heeft gekregen. Als je op een werkplek als deze aan gaat komen ga je toch gelijk fluitend aan de slag? Laten we ook hier nog even binnen gaan kijken.

Lichte structuur

Hal met glazen lichtstraat Industriële kantoor- & winkelruimten van RHAW architecture Industrieel
RHAW architecture

Hal met glazen lichtstraat

RHAW architecture

Voor een ideaal werkklimaat zijn diverse voorwaarden noodzakelijk. Voldoende ruimte bijvoorbeeld (en dat geldt zeker nu als je toch wel naar kantoor moet!). Maar ook licht en lichtinval is ongelofelijk belangrijk. Ook dat zie je hier weer uitstekend in beeld gebracht. Wat komt het licht prachtig door de dakramen naar binnen. Een fraaie aankleding met planten en bloemen maakt het klimaat hier helemaal compleet. Wederom een kantoor waar je maar wat graag aan de slag gaat. 

Woonhuis

We hebben de focus tot nu toe alleen op bedrijfspanden gelegd, maar ook voor een woonhuis kun je heel goed bij deze architecten aan gaan kloppen. Neem nou deze schitterende oude boerderij in Doorn op de Utrechtse Heuvelrug. Ook zo’n plek waar je toch zo wilt gaan wonen? Aan de buitenkant is er bewust voor gekozen om het authentieke zoveel mogelijk in stand te houden. Maar wacht maar tot je binnen gaat kijken! 

Wow!

Wow, dat is eigenlijk het enige woord dat het interieur van deze woonboerderij goed omschrijft. Het leuke voor de architect was dat binnen de gehele ruimte opnieuw ingericht kon worden, alleen de balkenstructuur van de boerderij bleef staan. Ook weer een geval waarbij beelden veel meer zeggen dan woorden…

Een nieuwe villa

We sluiten dit inspirerende overzicht af met een nieuwe villa die door de Utrechtse experts ontworpen is. Een modern exemplaar, maar wel met een zeer duidelijke knipoog naar de oude villawijk (in Driebergen in dit geval) waar de woning verrezen is. Ook hier rest ons eigenlijk niets anders dan te zeggen: petje af! En wil jij ondertussen genieten van meer werk van deze specialisten? Sla dan ook dit artikel niet over! 

Ook aangenaam verrast? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!