Een fantastische woonkeuken! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fantastische woonkeuken!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonkeuken Vreeland van ÈMCÉ interior architecture Modern
Loading admin actions …

Bij homify werken we zoveel mogelijk vanuit huis en bij jou is de kans groot dat dit ook het geval is. Of heb je een ‘vitaal beroep’ en moet je toch regelmatig (gevaarlijk) werk buiten de deur verrichten? Wat voor jou ook geldt, de woonkeuken die we je gaan laten zien is bedoeld om alle zorgen even te kunnen vergeten. Een prachtig exemplaar dat met zeer veel zorg is samengesteld door de specialisten van ÈMCÉ interior architecture uit Amsterdam. Echt zo’n geheel om even lekker bij weg te dromen. We hebben de nodige plaatjes voor je op een rij gezet, kijk dus lekker mee!

Monumentale boerderij

Laten we je eerst een klein beetje achtergrondinformatie over dit project geven. Het betreft een woonkeuken die is gerealiseerd in een monumentale woonboerderij in het Utrechtse Vreeland. In deze fraaie omgeving, gesitueerd aan de Hollandse Vecht en centraal gelegen tussen Amsterdam en Utrecht is dit fraaie pareltje te vinden. De opdracht van de bewoners was duidelijk: een gezellige en stijlvolle woonkeuken waar volop gekookt kan worden, maar ook een plek om samen met familie en vrienden (alleen nu helaas niet in al te grote samenstelling… ) lekker te kunnen borrelen en eten. Zo in een eerste oogopslag is een dergelijke keuken met dank aan de interieurarchitecten zeker weten tot stand gekomen.

Doorkijkje

Een prachtig doorkijkje laat de sfeer heel goed zien en vooral ook het snijpunt van oud en nieuw. Eigenlijk is dit raam veel te laag om goed in het ontwerp van de keuken te passen, maar er is gekozen voor een bijzondere verlaagde vensterbank achter het aanrecht zodat het geheel toch op bijzondere wijze past. Een creatieve oplossing om te onthouden!

Eclectische invalshoek

Interieurarchitectuur in een monumentaal pand valt nog niet altijd mee. Welke invalshoek ga je dan kiezen? In dit geval is er voor een prachtige eclectische oplossing gekozen. Op de meest charmante wijze komen industriële, rustieke en moderne elementen bij elkaar. Eigenlijk is uitleg wat dat betreft verder overbodig, de beelden spreken voor zich. Let daarbij uiteraard even op de prachtige gietvloer en de bijzondere glazen afscheidingswand die voor een hele unieke sfeer zorgt.

Weer een doorkijkje!

Nu geen doorkijkje naar buiten, maar richting de keuken door de prachtige industrieel vormgegeven glazen wand. De gezelligheid straalt op een stoere manier van alles af en wat daarbij ook vooral opvalt is de rust die er in het ontwerp te vinden is. Een hele serene sfeer waarin je ook prima kunt werken of studeren als het rustig is. Of je pakt even een boek uit de kast terwijl je zit te wachten als er iets heerlijks uit de oven gaat komen… Thuisisolatie op een plek als deze hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn!

Oude elementen

Je zag de eeuwenoude staande balken van de voormalige boerderij al, maar als je even wat verder gaat kijken zie je nog meer mooie oude elementen voorbij komen. Vooral de fraaie trap en de prachtig houten vloer lijken daar getuige van te zijn. Nogmaals: wat een heerlijk contrast tussen oud en nieuw.

Keukenkastjes

Ook over de vele keukenkastjes is heel goed nagedacht. Zo liet de interieurarchitect ons weten dat speciale lades zijn gemaakt om afvalscheiding goed mogelijk te maken. En dat draagt uiteraard zeker bij aan een beter milieu, ook daar moet vanzelfsprekend bij interieurarchitectuur rekening mee gehouden worden.

Overzicht

Met een laatste overzicht nemen we alweer afscheid van deze woonkeuken. Een heerlijke plek om te genieten is ontstaan en de kans is natuurlijk nu groot dat jij nog meer fraais van deze interieurarchitecten wilt gaan bekijken. Dat kan uiteraard: zorg dat je dit artikel dan ook niet mist.

Aangenaam verrast door deze keuken? We vernemen je reactie graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!