Feng shui kantoren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Feng shui kantoren

Johan van Dijk Johan van Dijk
Kantoor van YBB Architecture Amsterdam
Loading admin actions …

De kans is erg groot dat jij op dit moment thuis aan het werken bent, maar zodra je weer naar je werk kunt gaan, dan is het fijn dat je naar een werkplek kunt gaan die goed is ingericht. Feng shui is een aloude Chinese techniek filosofie waarbij een ruimte in harmonie wordt gebracht. Deze technieken laten we je graag zien en die kun je misschien nu ook wel thuis toe gaan passen nu je in je eigen woning noodgedwongen een werkplek hebt. In dit geval krijg je fraaie voorbeelden van de experts van YBB Architecture Amsterdam te zien.

Harmonisch vergaderen

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid Moderne kantoor- & winkelruimten van YBB Architecture Amsterdam Modern
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid

YBB Architecture Amsterdam

De kans is zeer groot dat je op dit moment alleen maar via conference calls aan het vergaderen bent, maar zodra het moment weer aangebroken is dat je op kantoor aan de slag gaat, is harmonisch vergaderen natuurlijk een must. Dat gaat dan om de vergadering zelf, maar vooral de ruimte waarin moet een beetje harmonieus van aard zijn. Een symmetrische en ‘natuurlijke’ inrichting kan zeker bijdragen aan de sfeer. Op de foto zie je daarvan een uitstekend voorbeeld: daar is door de architect zonder meer over nagedacht. 

Feng shui bij binnenkomst

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid Moderne kantoor- & winkelruimten van YBB Architecture Amsterdam Modern
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid

YBB Architecture Amsterdam

De entree van een kantoorgebouw of een ander bedrijfspand moet eigenlijk het visitekaartje van het betreffende bedrijf zijn. Feng shui bij binnenkomst, ofwel bij de receptie, is dan van zeer groot belang. En toch wordt juist aan deze plek binnen een bedrijf vaak veel te weinig aandacht besteed. Zorg voor een balie die de aandacht trekt en zorg ook zeker voor goede verlichting. En al zie je dat hier net niet in beeld: zorg ook altijd voor een mooie bos bloemen! 

De bedrijfskantine

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid Moderne kantoor- & winkelruimten van YBB Architecture Amsterdam Modern
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid

YBB Architecture Amsterdam

Tijdens je pauze eet je nu waarschijnlijk gewoon aan je keukentafel, maar op je werk doe je dat doorgaans in de bedrijfskantine. Ook dat moet een plek zijn waar een ieder zich thuis voelt en waar je geheel ontspannen weer de ruimte verlaat. Dat is op deze plek ook zeker het geval! Door een spiegel toe te passen over de gehele wand wordt het ruimtelijke effect sterk vergroot en komt de symmetrie (hoe Feng shui!) nog beter tot z’n recht.

De huiskamer van het werk

Naast de bedrijfskantine is het ook fijn om andere plekjes te hebben waar je even rustig kunt zitten. Om te ontspannen bijvoorbeeld in de koffiepauze of voor een informeel overleg. De huiskamer van het werk om het zo maar even te noemen mag dan eigenlijk ook in geen enkel kantoor ontbreken. Hier zie je ook weer prachtig in beeld hoe geweldig harmonieus een dergelijke plek eruit kan komen te zien. Hier wil je vast wel even een kopje koffie drinken en zelfs tv kijken of een boek lezen behoort hier tot de mogelijkheden. 

Kleuren

Al gaat het bij Feng shui dan voornamelijk om de vormen en de opstelling van de meubels in een ruimte, kleuren zijn voor de harmonie in een ruimte natuurlijk ook van groot belang en moeten in de juiste balans gebracht worden. Hoe je op subtiele wijze toch heel veel met kleur kunt doen, valt hier te zien!

Bloemen

Nog weer zo’n prachtige zithoek die in menige huiskamer niet zou misstaan! Je ziet hier dat bloemen de harmonieuze omgeving nog meer stimuleren. Zorg dus voor bloemen bij de receptie, maar ook zeer zeker op andere plekken binnen het bedrijf. 

Symmetrie

Symmetrie en harmonie: het zijn sleutelwoorden binnen Feng shui en bij alle kantoren en andere ruimtes die voorbij zijn gekomen zag je dat overduidelijk. Kun je maar niet genoeg krijgen van deze fraaie kantoren en wil je meer van deze expert zien? Vergeet dan niet om ook dit artikel even te lezen.

Heb jij nog leuke Feng shui tips? We houden ons aanbevolen! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!