Een ruim en multifunctioneel huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een ruim en multifunctioneel huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
WONING GDB te BREDA Moderne balkons, veranda's en terrassen van ddp-architectuur Modern
Loading admin actions …

Op een ruime kavel in Breda stond slechts een garage, die verbouwd zou gaan worden en voor de rest hadden de architecten van DDP-Architectuur de vrije hand om aan de slag te gaan met het ontwerpen van een ruim en multifunctioneel huis. Het resultaat mag er zonder meer zijn en uiteraard laten we je dat met heel veel plezier zien. Daarbij komen zowel plaatjes van de buitenkant van het geheel als van het interieur aan de orde. Een leuke manier om je zinnen even te gaan verzetten als je misschien al wel veel te lang aan huis gekluisterd zit.

Een imposant geheel

aanzicht voorzijde Moderne huizen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

aanzicht voorzijde

ddp-architectuur

Als je zo vanaf de straat naar dit huis kijkt, dan zie je een imposant geheel. In eerste instantie zou je geneigd zijn om het modern te noemen, maar eclectisch dekt misschien beter de lading. Verderop zie je trouwens de verbouwde en multifunctionele garage staan. Die past overigens ook geheel bij de stijl van het huis. Let uiteraard ook even op de grote hoeveelheid ramen (met houten kozijnen!) die is aangebracht: dat zorgt vanzelfsprekend voor een fantastische lichtinval.

Ramen en deuren

patio met terrasdeuren Moderne balkons, veranda's en terrassen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

patio met terrasdeuren

ddp-architectuur

De ramen zijn net al even genoemd, maar zodra je op het ruime terras gaat kijken valt je ook gelijk de grote hoeveelheid ramen en deuren weer op. En let hierbij zeker even op de kozijnen die gelakt zijn en de houtkleur hebben behouden. Die zorgen voor een heel bijzonder contrast met de witte muren van het huis: modern krijgt daardoor een bijzonder rustiek randje.

Details

erker voorzijde Moderne huizen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

erker voorzijde

ddp-architectuur

Vaak zit het unieke van het ontwerp van een architect in de details. Een heel fraai voorbeeld zie je daarvan hier: het iets uitgebouwde raam dat met zink is omkleed. Dat zorgt voor een hele leuke extra, juist als het raam ‘gewoon inpandig’ was geplaatst had het een veel minder speciaal beeld opgeleverd.

Kijkje in de keuken

kookeiland Moderne keukens van ddp-architectuur Modern

Een fraaie en sfeervolle zwart-wit foto laat ons het eerste beeld van het interieur zien, in dit geval een kijkje in de keuken. Een modern en minimalistisch geheel waarbij het licht ook weer op zeer fraaie wijze naar binnen kan vallen en daarmee een zeer goede plek om lekker culinair aan de slag te gaan.

Zichtlijnen

hal begane grond Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

hal begane grond

ddp-architectuur

Een beeld vanuit de lange en smalle gang laat heel mooi zien op welke wijze de architect met zichtlijnen heeft gewerkt. Dat is overigens iets wat in de architectuur altijd van groot belang is. Daarnaast is er met een halfopen bovenverdieping ‘gespeeld’ en dat zorgt ook gelijk voor een extra dynamiek binnen in de woning zelf. En let er hier uiteraard ook even weer op hoe mooi het licht van diverse kanten komt.

Overloop

hal verdieping Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

hal verdieping

ddp-architectuur

Lichtinval speelt op de overloop misschien nog wel een grotere rol dan net in de gang. Boven de trap is een fraaie raampartij te vinden en zodra het donker is wordt deze ruimte door goed geplaatste verlichting ook goed verlicht. Wat zal dat trouwens aan de buitenkant van de woning ook een fraai beeld opleveren als het licht door de ramen schijnt en dat in combinatie met die mooie witte muren.

Plattegrond en doorsnede

plattegronden en doorsneden: modern  door ddp-architectuur, Modern
ddp-architectuur

plattegronden en doorsneden

ddp-architectuur

Bij heel wat projecten hebben we niet de beschikking over een plattegrond en een doorsnede, maar dat is hier wel het geval en daarmee kunnen we je de indeling van dit ruime huis heel mooi laten zien. Of beter gezegd: eigenlijk doet de afbeelding wat dat betreft gewoon z’n werk. Ook de multifunctionele garage is op de plattegrond te zien: die kan geheel naar eigen wens van de bewoners worden ingericht. Handig toch? En wil jij ondertussen nog meer werk van deze professional bekijken? Dit artikel laat je nog meer zien!

Wat vind jij van dit project? We zijn benieuwd naar je mening! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!