Een bijzondere schuurwoning in Assendelft | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een bijzondere schuurwoning in Assendelft

Johan van Dijk Johan van Dijk
schuurwoning // Assendelft van Studio FLORIS Modern
Loading admin actions …

Met zeer grote regelmaat laten we je op homify de mooiste nieuwbouwprojecten zien. Vaak zie je dan beelden van woningen die al gebouwd zijn, maar in dit geval gaan we een project bekijken dat nog gerealiseerd worden. Het betreft de digitale schetsen voor een bijzondere schuurwoning in Assendelft. Het geheel is vormgegeven door de architecten van Studio Floris uit Amsterdam. Zowel voor het exterieur als het interieur zijn prachtige ontwerpen gemaakt. Laat je verrassen door de fraaie beelden die je te zien krijgt. Zeker in deze tijden dat je misschien wel aan huis gekluisterd bent, een heerlijk project om van te genieten. 

Bijzondere vormen

schuurwoning van Studio FLORIS Modern Hout Hout
Studio FLORIS

schuurwoning

Studio FLORIS

De naam schuurwoning zegt misschien al wel genoeg over de bijzondere vormen. Oude inspiratie in een zeer nieuw jasje. Veel ramen zijn daarbij als uitgangspunt genomen. Twee fraaie terrassen zijn daar ook een logisch gevolg van: het huis en de tuin lopen op die manier naadloos in elkaar over. Let verder ook even op de materiaalkeuze. Het hout op het dak en de muren geeft dit huis een hele unieke uitstraling.

Doorzonwoning

vouwpui van Studio FLORIS Modern Aluminium / Zink

De term doorzonwoning hoor je tegenwoordig niet zo vaak meer, maar dit ontwerp is daar een zeer goed voorbeeld van. De zon kan door alle ramen heerlijk naar binnen komen en daardoor heb je een hele lichte woning. En in de omgeving van Assendelft kan dat in het Zaanse landschap voor hele mooie doorkijkjes gaan zorgen. De grote schuifdeuren die leiden naar het terras kunnen van de woonkamer en de tuin ook een prachtige organische eenheid maken. Laat die zomer maar snel komen, zeker nu je waarschijnlijk veel aan huis gekluisterd bent.

In het donker

vouwpui van Studio FLORIS Modern

Het leuke van artist impressions is dat ze je ook vrij eenvoudig een beeld kunt geven van de situatie als het donker is. En ook dan is deze woning een bijzondere plek om te wonen! Het geeft ook gelijk meer van de fraaie architectuur prijs. Een uitgebalanceerd lichtplan mag daarbij natuurlijk ook niet ontbreken. En wat ook een heerlijke ruime slaapkamer biedt de eerste verdieping!

Uitzicht

open woonkamer Moderne woonkamers van Studio FLORIS Modern Tegels
Studio FLORIS

open woonkamer

Studio FLORIS

We hadden het eerder al even over het fraaie Zaanse landschap waarin dit huis gesitueerd wordt en daarvan kun je nu ook al vast een glimp opvangen zodra we in de toekomstige woonkamer gaan kijken. Lekker languit op de bank genieten van het landschap of juist als je zit te eten aan de keukentafel. Ook een ideaal plekje voor thuiswerken als je ondertussen even mijmerend naar buiten kunt kijken. Let hier ook even op de ‘inspringende’ bovenverdieping die er voor zorgt dat het licht nog beter in de woning kan komen. 

De keuken

kookeiland van Studio FLORIS Modern
Studio FLORIS

kookeiland

Studio FLORIS

De keuken gaat straks letterlijk en figuurlijk de spil vormen van het huis. En deze keuken wordt dan ook een heerlijke ruime plek. In het kookeiland wordt niet alleen het fornuis ondergebracht, maar ook de gootsteen. Bovendien is er nog ruimte voor een leuke bar. Er is gekozen voor een fraai modern design dat door de toepassing van hout toch een klein landelijk randje krijgt dat past bij het uiterlijk van het huis en uiteraard bij de omgeving. 

Licht

keuken als verlengstuk van Studio FLORIS Modern
Studio FLORIS

keuken als verlengstuk

Studio FLORIS

Nog een laatste impressie voor we dit artikel weer afsluiten. Het licht en de lichtinval in dit huis zullen je nu wel zeker duidelijk zijn. Wat een weelde om zo lekker te kunnen wonen. Laten ze, als dat mogelijk is, maar snel beginnen met de bouw van dit huis want wijn komen graag een keer een kijkje nemen als het helemaal af is en de bewoners er naar tevredenheid wonen. Wil jij ondertussen nog een project van deze architect bekijken? Mis dan dit leuke Ideabook niet! 

Wat vind jij van dit project? We vernemen je reactie graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!