De leukste ideeën voor het inrichten van een tienerkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De leukste ideeën voor het inrichten van een tienerkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Scandinavische kinderkamers van INT2architecture Scandinavisch
Loading admin actions …

Een slaapkamer is voor veel mensen natuurlijk voornamelijk een plek om te slapen, maar voor tieners is het vaak ook meer dan dat: het is echt hun eigen plek in het huis waar ook gestudeerd wordt en waar ze vrienden ontvangen. Dat zo’n tienerkamer dan een beetje leuk en gezellig is ingericht, is natuurlijk wel van groot belang. Bij homify helpen we je uiteraard graag mee om deze ruimte een beetje leuker te gaan maken en hebben we aan de hand van het werk van onze experts dan ook de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Stoere jongenskamer

Tienerkamer Armin voor jongens met tienerbed, bureau en rolcontainer van JeEigenKamer.nl Industrieel
JeEigenKamer.nl

Tienerkamer Armin voor jongens met tienerbed, bureau en rolcontainer

JeEigenKamer.nl

Zodra je zoon een beetje begint te puberen, is het natuurlijk tijd om de slaapkamer ook een beetje ene meer stoere uitstraling te gaan geven. Je ziet van een dergelijke kamer een fraai voorbeeld. Een industriële benadering met rode tinten zorgt voor een stoer en toch ook persoonlijk geheel. Maak uiteraard wel even goede afspraken over het gebruik van de versterker van de gitaar: de hele buurt hoeft natuurlijk niet mee te kunnen genieten…

Minimalistisch

Niet ieder kind is gebaat bij een bont ingerichte kamer. Heeft jouw zoon of dochter juist wat meer rust om zich heen nodig in zijn of haar eigen kamer? Kies dan voor een meer minimalistische invalshoek. Vooral voor kinderen die erg gevoelig zijn voor prikkels een uitstekende manier om hun eigen ruimte te creëren.

Slapen en studeren

We hadden het eerder al even over de sociale functie van de tienerkamer, daarover later meer, maar slapen en studeren zijn natuurlijk de belangrijkste activiteiten die in de slaapkamer plaatsvinden. Een goede werkplek is dan ook zeker van belang. Hier is een leuk bureau naast het bed in een creatieve omgeving geplaatst. Ideaal voor het maken van huiswerk en het leren van toetsen!

Spectaculaire verlichting

Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat de wensen van je kind zijn en ook zeker wat het budget is wat je voor een tienerkamer uit wilt trekken, maar als het even kan is spectaculaire verlichting (zoals op de foto!) zeker het overwegen waard om de sfeer te verhogen. Denk daarbij niet alleen aan de sfeer, maar ook zeker aan de functionaliteit. Immers om goed te kunnen studeren moet de werkplek goed verlicht zijn. En uiteraard kan elke scholier zijn of haar werk ook niet goed uitvoeren zonder een goede laptop, dus zorg er ook zeker voor dat die er is.

Kleuren

De kleuren voor de ideale tienerkamer zijn erg persoonlijk. Je kunt zelf wat voorstellen gaan doen bij je kind, maar zoon- of dochterlief moet uiteindelijk wel zelf de keuze maken om van de slaapkamer ook echt een persoonlijke plek te maken. Maak samen een moodboard om tot de ideale kleur te kunnen komen!

Bed en bank

De sociale functie van de tienerkamer, we hadden het er net al even over. Hoe kun je die meer vorm gaan geven? Door er voor te zorgen dat je het bed ook als bank kunt gebruiken! Lekker multifunctioneel.

Compact en compleet

Ook kleinere slaapkamers kunnen een volwaardige tienerkamer worden. De kamer op deze foto is daar een uitstekend voorbeeld van en zorgt voor een ontzettend gezellige ruimte. Het bed kan hier ook als de ideale plek om te ‘chillen’ worden gebruikt.

Eigen ideeën

We hebben je de nodige suggesties aangedragen en daar kun je ongetwijfeld je voordeel mee gaan doen. Maar toch zijn de eigen ideeën van jouzelf en vooral van je kind van groot belang. Denk daar dus goed over na! En moet je ook voor de wat jongere kinderen aan de slag om een kamer in te richten? Sla dan dit artikel niet over! 

Heb je nog meer leuke ideeën of tips? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!