Zo berg je je stijlvolle schoenen op een waardige manier op!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo berg je je stijlvolle schoenen op een waardige manier op!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door Officina41 Design Group
Loading admin actions …

Schoenen zijn een enorm geliefde accessoire, dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Waarschijnlijk bezit je zelf ook meer paren schoenen dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Gelukkig is dit helemaal niet gek, want bepaalde schoenen trek je enkel aan voor een speciale gelegenheid. Misschien draag je deze paren maar enkele keren per jaar, maar dat maakt uit uit want je kunt absoluut niet zonder! 

Er zijn verschillende mogelijkheden om je schoenencollectie een mooie plek in huis te geven. Mocht je nou geen ruimte hebben om er een gehele kast aan te wijden, dan kun je er altijd nog voor kiezen om ze een (verborgen) hoek in je woning te geven. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je huis geen chaotische zooi wordt. In dit Ideabook vind je dan ook een aantal stijlvolle manieren om je schoenen op te bergen, want dat verdienen ze! 

Kijk je mee? 

Een speciale kast voor àl je schoenen

Mocht je de ruimte hebben, dan is een speciale kast voor al je schoenen een goede optie! Misschien heb je een lege kast beschikbaar die je met behulp van een aantal planken om kan toveren tot een heuse schoenenkast. Zorg dat je genoeg ruimte creëert voor zowel losse paren als bijzondere exemplaren die je graag in dozen bewaard. 

Het grote voordeel van een aparte schoenenkast? Je kunt je schoenen gezamenlijk en overzichtelijk opbergen, zodat je alle paren binnen handbereik hebt. Wat is er vervelender dan het hele huis overhoop moeten halen om net dat ene paar te vinden? Bovendien zorg je er op deze manier ook voor dat, hoeveel schoenen je ook hebt, je huis netjes en overzichtelijk blijft. 

Stel ze tentoon op open planken

Vitrines damesschoenen, verlichting langs achter en aangelicht met spot:  Winkelruimten door Leonardus interieurarchitect
Leonardus interieurarchitect

Vitrines damesschoenen, verlichting langs achter en aangelicht met spot

Leonardus interieurarchitect

Ben je in het bezit van kostbare, bijzondere of extreem unieke exemplaren? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om ze tentoon te stellen op open planken. Zorg er wel voor dat je ze op een nette manier, georganiseerd plaatst. Het liefst op verschillende hoogtes voor een dynamisch effect. Weet je dit goed te beheren, dan kun je op een interessante manier wat van je persoonlijkheid in je interieur laten zien. Smaak met aandacht voor detail! 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met thema's te werken, zoals zwart of wit. Kies voor een kleur die goed bij de rest van je interieur past. Wanneer je ze op deze manier tentoonstelt geef je een bijzonder chique draai aan je woning! Wat vind jij deze mogelijkheid?

Schoenen als decoratieve accessoire

Verbouwde jaren zestig villa aan de Westeinderplassen:  Gang en hal door ENZO architectuur & interieur
ENZO architectuur & interieur

Verbouwde jaren zestig villa aan de Westeinderplassen

ENZO architectuur & interieur

Heb je een aantal exemplaren waar je echt trots op bent? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om deze schoenen in te zetten als decoratieve accessoires in je woning. Soms hoeft het namelijk helemaal niet nodig te zijn om ze achter gesloten deuren op te bergen. Kies er eens voor om je mooiste paren op verschillende plaatsen in huis een decoratieve functie te geven. Waar je aan kunt denken? Plaats ze in de hoek van de hal of zet een aantal paren op de treden van je trap. Wanneer je dit netjes doet zal het niet van invloed zijn op de netheid van je huis. Je kunt het tenslotte ook zien als een verrijking van de ruimte, nietwaar? 

Laat ze onderdeel uitmaken van kunst

Ook dit idee is erg leuk wanneer je in het bezit bent van mooie en bijzondere exemplaren. Dit geldt natuurlijk voor zowel mannen als vrouwen. Deze mogelijkheid kun je op veel verschillend manieren interpreteren en is ook afhankelijk van welke artistieke objecten je al bezit. Gebruik je schoenen als extra accessoire bij deze kunstwerken. Kies er bijvoorbeeld voor om enkel schoenen in opvallende kleuren tentoon te stellen. Je kunt ook het desbetreffende seizoen als rode draad gebruiken. Wanneer je ervoor kiest om ze ieder seizoen te vervangen raak je ook nooit verveeld! Bovendien vul je je collectie ieder seizoen wel aan met een paar nieuwe exemplaren, toch? 

Heb je weinig ruimte over voor het opbergen van je schoenen? Misschien is dit Ideabook dat we een tijdje geleden gepubliceerd hebben dan wel iets voor jou. We hebben hier een aantal slimme opbergmanieren voor schoenen voor je op een rij gezet. Neem zeker even een kijkje! 

Hang ze op aan de muur

 Gang, hal & trappenhuis door homify

Misschien wel één van de goedkoopste manieren om je schoenen op te bergen: hang ze op aan de muur. Dit kan op eindeloos veel verschillende manieren! Je kunt je hierbij helemaal uitleven. Kies bijvoorbeeld voor losse haken of vierkante boxen. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een haak met een zak waarin je je schoenen kunt bewaren. 

Gezien het feit dat mogelijkheden zo veelzijdig zijn, kun je zelf bepalen hoeveel schoenen je wilt opbergen. Maak je gebruik van zakken? Afhankelijk van de betreffende ruimte kun je ook nog extra zakken ophangen voor andere accessoires. Denk hierbij aan hoeden, riemen, handschoenen, mutsen of sjaals. 

Op maat gemaakte opbergruimte

Zowel in je kledingkast als op andere plekken in je woning zijn er altijd plekken die nog niet optimaal benut worden. Denk aan de ruimte net onder het plafond of die lastige ruimte onder je trap. Denk er eens over na om gebruik te maken van op maat gemaakte meubels. Op deze manier zou je er namelijk voor kunnen zorgen dat je die lastige plekken allemaal een functie geeft. Je maakt optimaal gebruik van de hoogte of de ruimte onder de trap waar je anders toch niets mee deed. 

Je kunt denken aan extra planken net onder het plafond in je kledingkast of kies juist voor een variant met afgesloten lades onder het bed. Mocht je hier zelf niet helemaal uitkomen? Schakel dan de hulp van een professional in. Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Gebruik ze als (boeken)steun in je kast

Het is inmiddels wel duidelijk dat je schoenen op ontelbare verschillende manieren in je interieur kunt opbergen of tentoonstellen. Denk bijvoorbeeld ook eens als (boeken)steun in je kast. Een andere optie zou kunnen zijn om ze op te bergen in mooie kisten. Deze kun je in de woon of slaapkamer plaatsen als salontafel of bedbank. Effectief en functioneel!

Met deze laatste tip zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. Bekijk ook nog even deze foto's van stijlvolle inloopkasten. 

Heb jij nog leuke ideeën voor het opbergen van je schoenen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!