6 manieren om je badkamer en slaapkamer bij elkaar te betrekken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 manieren om je badkamer en slaapkamer bij elkaar te betrekken

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Huis Cats:  Badkamer door Archipelontwerpers,
Loading admin actions …

Een badkamer aangrenzend aan de slaapkamer is voor velen een grote wens. Je komt het tegen in de mooiste hotels en meest luxueuze huizen, maar wat als we je nou eens vertellen dat het bijna mogelijk is in ieder huis? Hoe je beide ruimtes van elkaar kunt scheiden? Dat lees je in dit Ideabook. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van stijlvolle gordijnen, een houten wand of ga juist voor het toepassen van glas. 

In dit Ideabook hebben we een aantal inspirerende voorbeelden voor je op een rij gezet. Of je nu houdt van een compleet open badkamer of toch iets meer privacy wenst, we zochten ideeën voor iedere wens en iedere stijl. Onderstaande ideeën zijn gemakkelijk te kopiëren en kun je naar eigen wens en stijl aanpassen. 

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden! 

Een wand van glas

We beginnen dit Ideabook met één van de meest voorkomende opties. Ben je geen fan van deuren en wil je openheid? Kies dan voor een wand van glas. Je hoeft hierbij geen gebruik van deuren te maken, je kunt simpelweg een gedeelte open laten als toegang. Vooral wanneer je beide ruimtes graag licht wil laten dan is het kiezen voor glas een erg goede optie. Prefereer je glas, maar ben je tegelijkertijd op zoek naar een optie waarbij je ook privacy hebt? Kies dan simpelweg voor glas met een bijzonder effect. Ga voor een matte, gezandstraalde variant of werk juist met dikkere glasblokken. 

Een tijdje terug publiceerden we dit Ideabook, gericht op de badkamer. Je vindt er een aantal leuke ideeën voor het werken met glasblokken in en om de badkamer. Neem zeker even een kijkje! 

Verderop in dit Ideabook vind je meer mogelijkheden met glas, lees gauw verder! 

Met behulp van gordijnen

Ben je op zoek naar een manier die geen ruimte in beslag neemt? Vind je glas mooi voor het ruimtelijke effect, maar wens je toch iets meer privacy? Dan is dit idee wellicht een goede optie voor in jouw woning. Maak gebruik van gordijnen om de badkamer van de slaapkamer te scheiden. Afhankelijk van de dikheid van de gordijnen bepaal je zelf de privacy die je in de ruimte creëert. Bovendien kun je ervoor kiezen om de gordijnen eventueel open te laten voor een ruimtelijk effect. Doordat gordijnen verkrijgbaar zijn in enorm veel verschillende kleuren en materialen kun je de stijl van beide ruimtes helemaal zelf bepalen. Wij zijn fan! Hoe zit dat bij jou? 

Schuifdeuren van glas

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Badkamer door Lab32 architecten,
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Een andere stijlvolle optie is het werken met schuifdeuren. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen. Zo zou je kunnen kiezen voor massieve schuifdeuren van hout, voor een industriële of landelijke look. Kies echter voor glas als je wilt gaan voor een ruimtelijk en open effect. Schuifdeuren maken het mogelijk om beide ruimtes van elkaar af te sluiten, zonder daarbij extra ruimte in beslag te nemen. 

We noemden het eerder in dit artikel ook al even kort, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om extra privacy te creëren wanneer je ervoor kiest om glas te gebruiken. Waar je nog meer aan kunt denken? Glas met een donkere kleurtint of ga eens voor spiegelend glas. Dit heeft bovendien ook nog een functioneel doel! 

Volledig open

Het ligt misschien ietwat voor de hand, maar we moeten hem absoluut niet vergeten: een volledig open ruimte. Wanneer privacy geen issue is, is dit zeker een mooie optie om over na te denken. Deel de ruimte zo in dat de badkamer zich aan het einde van je bed bevindt of kies er juist voor om te werken vanuit de 'zijkanten'. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om verschillende soorten vloeren toe te passen zodat er toch een denkbeeldige afscheiding ontstaat, maar de keuze is aan jou! 

Let er wel op dat je beide ruimten ten alle tijde netjes houd voor het mooiste resultaat. Dit is gemakkelijk te bereiken wanneer je gebruik maakt van geschikte opbergmogelijkheden en stijlvolle details en verlichting. 

Half-open wand

Een half-open wand is op verschillende manieren te interpreteren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een wandoorbraak waarbij je slechts een deel van de wand open maakt. Je kunt zelfs één of meerdere entrees creëren, zoals ook te zien is op bovenstaande foto. 

Een andere manier is om horizontaal te werk te gaan en ervoor te kiezen om enkel het bovenste gedeelte van de wand open te breken, waardoor je een half-open en lage afscheiding realiseert. Wanneer je één van deze opties zou willen toepassen doe je er goed aan om van tevoren te achterhalen of je te maken hebt met een draagwand. Dit kun je soms navragen bij de gemeente of eventueel bij de architect van je woning. Kom je hier niet uit, of twijfel je? Schroom dan niet om de hulp van een professional in te schakelen.

Houten wand

Tenslotte: een wand van hout. Hout is een snelle en redelijk goedkope manier om een afscheiding tussen je bad- en slaapkamer te realiseren. Het eventuele nadeel zou wel kunnen zijn dat het redelijk gehorig blijft. Dit is misschien niet handig wanneer jij en je partner op verschillende tijden op moeten staan en wanneer je dus stil wilt zijn. Genoeg wandisolatie zou hierbij een oplossing kunnen zijn. Zorg ook voor een goede coating en voldoende isolatie zodat schimmel geen kans krijgt. 

Met deze laatste optie zijn we ook alweer aan het einde van dit inspirerende Ideabook gekomen. We hopen dat we je genoeg inspiratie hebben kunnen geven zodat je lekker thuis aan de slag kunt gaan. Wil je liever nog verder kijken naar meer stijlvolle badkamers? Scroll dan ook nog even langs deze foto's. homify biedt voorbeelden in enorm veel verschillende stijlen, maar ben je nou net op zoek naar inspiratie binnen een specifieke stijl en sfeer? Maak dan gebruik van het filter op de site. Op deze manier kom je namelijk snel en gemakkelijk uit bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier!

Zie jij het wel zitten, een badkamer aangrenzend aan de badkamer? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!