Voor en Na: smoezelig huis wordt een schitterend industrieel appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Je kent die schoonmaakprogramma’s wel waarbij huizen na jarenlange verwaarlozing van binnen weer toonbaar worden gemaakt. Maar zo’n schoonmaakbeurt was voor het onderwerp van deze Voor en Na niet voldoende. Er moest flink verbouwd worden om het smoezelige huis weer een frisse uitstraling te geven. Dankzij de Zuid-Koreaanse interieurontwerpers van And Company is dat schitterend geluk. Dit appartement kan er met een prachtige industriële uitstraling weer jaren tegenaan.

Voor: donker en gedateerd

Verouderd zalmkleurig behang, overal troep en vooral een heel donker geheel. Deze gedateerde entree tot het huis schept weinig hoge verwachtingen over de rest van de woning. Bovendien lijkt het halletje wel een opslagruimte voor schoenen. Als dit al niets is, dan zal de rest ook wel niets zijn. We hoeven er geen doekjes om te winden wat hier het geval is. Maar het leuke van een Voor en Na is dat je direct te zien krijgt hoe iets er nu uitziet. Bereid je daar maar op voor!

Na: stoer en licht

Het begin is goed, want deze kleine hal lijkt in niets meer op het donkere hokje dat het eerst was. De schoenen worden voortaan in een schoenenkast opgeborgen en een aantal pantoffels staan op ons te wachten om aan te trekken voor de rondleiding door de rest van het huis. De ruimte is nu heel stoer en licht geworden en belooft veel goeds voor de rest van het huis.

Voor: rommelige woonkamer

Naast de voordeur zien we nu ook een stuk van de woonkamer in de oude situatie. Een rommelig en ongezellig geheel waar je verder niet veel over kunt zeggen.

Na: ruimte

Nadat de laatste hand aan het interieur is gelegd, zie je hoe prachtig de ruimte is in de woonkamer. We zien hier een aangename mengeling tussen moderne en wat meer industriële aandoende elementen. Het lijkt op sommige punten namelijk wel een stijlvol fabriekje waarin meubels geplaatst zijn. Vooral de schuifdeuren naar het halletje zorgen voor zo’n ontzettend leuk effect.

Voor: vreselijke keuken

De keuken was in dit huis toch wel het dieptepunt te noemen van de ruimtes die hier te vinden waren. Wat een vreselijke rommelige en onaangename ruimte, je moet er niet aan denken om eten uit deze plek voorgeschoteld te krijgen.

Na: prachtige ruimte om te koken

De keuken is in plaats van een dieptepunt nu een hoogtepunt geworden. De tegels en de bakstenen zorgen voor een industrieel uiterlijk en een inspirerende omgeving. Je zegt nu ongetwijfeld volmondig ja als je gevraagd wordt hier te komen eten. In de keuken is daar ook ruimte voor aan de gezellige eettafel.

Voor: slapen in een rommelhok

De slaapkamer was al net zo’n zootje als de rest van het huis. Door ruimtegebrek hing de ruimte vol met kleren. Aan de andere kant was dat niet eens zo heel erg: het leidde de aandacht nog enigszins af van het vreselijke behang.

Na: charmante ruimte met inloopkast

Geen kleren meer overal en nergens, maar een mooie en charmante opgeruimde ruimte. Erg leuk is het bed dat in een soort nis is aangebracht. En ook hier is weer een industrieel tintje te vinden in de vorm van de leuke schuifdeur.

Na: schitterende badkamer

Ook de badkamer is van saaie ruimte omgetoverd in een prachtige kamer met een stoer en industrieel randje. Je kunt je hier geïnspireerd klaar gaan maken voor een drukke dag!

Na: lekker in bad

Er is een kleine uitbreiding gedaan om nog meer comfort in te bouwen in het huis: de toevoeging van een bad. Ook hier weer in een prachtige industriële entourage. Heerlijk om lekker in bad de dag af te kunnen sluiten!

Je hebt kunnen kijken naar een prachtige transformatie van een huis. Benieuwd geworden naar een vergelijkbaar project van Koreaanse bodem? Bekijk dan ook dit mooie penthouse.

Een geslaagde verbouwing? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!