Met deze nieuwe kleuren op de muur verkoopt je huis sneller! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Met deze nieuwe kleuren op de muur verkoopt je huis sneller!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Scandinavische woonkamers van NA NO WO ARCHITEKCI Scandinavisch
Loading admin actions …

De huizenmarkt trekt weer aan, waardoor velen van ons overwegen om ons huis te koop te zetten. Een spannende stap omdat je van tevoren nooit weet hoe dit hele proces gaat verlopen. We willen ons huis natuurlijk allemaal zo snel mogelijk verkopen. Wellicht omdat we al een nieuw huis hebben gekocht, maar vooral omdat een huis dat erg lang te koop staat niet zo’n heel erg goed imago krijgt. Er wordt al snel gedacht dat er dan wel iets mis mee moet zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huis voor een potentiele koper aantrekkelijker te maken.  

In dit Ideabook gaan we ons richten op de kleuren van de muren in huis. Dat felgele, zachtroze en azuurblauwe vindt tenslotte niet iedereen mooi. Het blijkt zelfs zo te zijn dat bepaalde kleuren op de muur de verkoop van je huis kunnen versnellen. Uiteraard hebben we het dan over neutrale kleuren, die iedereen over het algemeen mooi vindt. Veelal zijn dit ook kleuren die een inrichting rustiger maken en een ruimte groter. Allemaal pluspuntjes waar je moeilijk omheen kunt. Lees dus snel verder en ga vandaag nog naar de bouwmarkt om de verfspullen in huis te halen. 

Test de kleuren

Kleuren die als neutraal worden beschouwd zijn over het algemeen beige, gebroken wit en lichtgrijs. Om er achter te komen welke van deze kleuren in jouw huis het beste passen, kun je bij een bouwmarkt of speciaalzaak wat minipotjes met verf halen om deze te testen op de muren in huis. Schilder een stukje van 30 bij 30 centimeter op de muur in de verschillende kleuren en laat dit tenminste vijf dagen drogen. Daarna kun je een goed beeld krijgen van hoe de kleuren er op de muren in jouw huis uit gaan zien.

Kies de beste kleur uit

HOTEL CAL REIET – GUEST HOUSES Mediterrane woonkamers van Bloomint design Mediterraan
Bloomint design

HOTEL CAL REIET – GUEST HOUSES

Bloomint design

Als de kleuren een paar dagen op de muur zitten, kun je gaan kiezen welke kleur het beste bij de ruimte past. Voorkom hierbij dat elke ruimte in huis dezelfde kleur krijgt. Hierdoor kunnen de ruimtes er onbedoeld een beetje saai uit gaan zien. Bij het kiezen van de kleuren moet je proberen om je in de gemiddelde koper te verdiepen. Welke kleur zouden zij het mooist vinden? Het is aan te raden om aan vrienden en familie te vragen welke kleur zij zouden kiezen. Voor hen is het wellicht makkelijker om zich in een potentiele koper te verplaatsen.

Tref de nodige voorbereidingen

Voordat je gaat schilderen moet je een aantal voorbereidingen treffen. Allereerst moet je bepalen of je zelf gaat schilderen of dit uitbesteed aan een professional. Dit laatste kost wat meer geld, maar scheelt wel een hoop tijd. Voordat er wordt geschilderd moet je de ruimte sowieso leeg maken of alle meubels in de ruimte afdekken. Op de muur zelf moeten de plaatjes van de stopcontacten en lichtschakelaars worden verwijderd. Zorg er ook altijd voor dat je genoeg bewegingsruimte hebt, zodat het schilderen zo ontspannen mogelijk verloopt.

Breng voorstrijk aan

Zeker als de nieuwe kleur verf lichter is dan de oude die op de muur zit, kun je het beste beginnen met het aanbrengen van één of meerdere lagen voorstrijk. Hiermee wordt de oude kleur alvast een beetje afgedekt, waardoor de nieuwe kleur beter dekt. Voorstrijk is goedkoper dan gewone verf, waardoor het minder vervelend is om er meerdere lagen van aan te brengen. Laat de voorstrijk voor het echte schilderwerk goed drogen en breng vooral meerdere lagen aan als dit nodig is.

Begin met het aanbrengen van de kleur

Als de voorstrijk goed droog is, kun je de nieuwe kleur op de muur gaan aanbrengen. Om grote oppervlakken op een muur gelijkmatig te schilderen, kun je het beste gebruikmaken van een grote roller. Hiermee breng je in één keer grote banen verf op de muur aan. Hoe langer en groter de baan, hoe gelijkmatiger de verf op de muur komt. De randjes kun je voor je aan de slag gaat met de roller alvast met een kleine kwast schilderen. Daar zie je dan na het rollen helemaal niets meer van.

Laat de verf goed drogen

Als je de eerste laag verf hebt aangebracht, is het tijd om het goed te laten drogen. Dit is een goed moment om even pauze te nemen, een andere kamer te schilderen of iets te kopen dat je eerder bent vergeten te halen. Pas als de eerste laag goed droog is, kun je een nieuwe laag aanbrengen.

Zorg ervoor dat de verf goed dekt

klassiek landelijk interieur Landelijke woonkamers van Sfeerontwerp Landelijk
Sfeerontwerp

klassiek landelijk interieur

Sfeerontwerp

Als je mazzel hebt en de voorstrijk goed zijn werk heeft gedaan hoef je slechts een enkele laag verf aan te brengen. Als je pech hebt dekt de verf niet meteen helemaal goed en moet je nog één of meerdere lagen aanbrengen. Als het weer het toelaat is het aan te raden om de ramen en deuren open te zetten. Frisse lucht is beter voor jezelf en zorgt ervoor dat de verf sneller droog is.

Maak de ruimte schoon

Woonhuis SAMA Moderne woonkamers van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis SAMA

2architecten

Als alle muren zijn geschilderd en de verf goed heeft gedekt ben je bijna klaar. Nu is het tijd om de kamer en de verfspullen op te ruimen. Je kwasten, rollers en bakjes kun je schoonspoelen, laten drogen en hergebruiken. Maak daarna ook jezelf goed schoon en trek je schilderkleren uit voordat je er per ongeluk mee op je bank gaat zitten. Als de verf op de muren helemaal droog is kun je de plaatjes van de stopcontacten en lichtschakelaars weer bevestigen.

Bewaar wat verf

Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne woonkamers van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

Het is aan te raden om altijd wat verf achter de hand te houden. Mocht er per ongeluk een vlek op de muur komen dan kun je deze nog even overschilderen. Bewaar de verfblikken buiten, in de garage of in de berging. Zorg er altijd voor dat blikken goed dicht zitten, om uitdroging van de verf te voorkomen.

Meer weten over schilderen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!