Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De ladder als meubel

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Als deel van de steeds populairder wordende trends als upcycling, vintage en brocante is op de een of andere manier de ladder een steeds terugkerend element. Maar, niet als ladder! Dit product heeft een heel nieuw leven gekregen als opslag, sierstuk, constructie-element: alles wat de menselijke fantasie maar kan bedenken. Niet alleen oude, gebruikte ladders vinden zo een plekje in iedere kamer, de professionals hier bij homify hebben zich laten inspireren door de ladder voor compleet nieuwe en vernieuwende ideeën! Hieronder laten we een aantal voorbeelden zien van wat zij bedacht hebben.

Als rek

Deze 'ladder' (in verschillende kleuren te verkrijgen) kan losstaand of tegen de muur leunend gebruikt worden en wordt zo een mooi en eenvoudig opbergmeubel. Handdoeken, theedoeken, flesjes, kleding: alles kan hierop kwijt en kan ook makkelijk weer gepakt worden wanneer nodig. Zeker wanneer voor een ouderwetser verwarmingsmeubel neergezet is dit meubel uitstekend geschikt in badkamer of keuken voor het drogen en verwarmen van natte en droge handdoeken of theedoeken.

Als kast

 Woonkamer door gianluca facchini

Ook dit meubel is afgeleid van het idee van een ladder dat tegen de muur leunt. Door de sporten van de ladder te vervangen door deze stalen planken heeft de ontwerper zo een eenvoudig te monteren en te verplaatsen opbergmeubel gecreëerd. Door het gebruik van hout en zwartgelakt staal is dit nieuw ontworpen product een stabiele, veilige en moderne toevoeging aan iedere vintage of moderne inrichting.

Als bank

Met deze multifunctionele bank heeft Helena Horzen wellicht de grootste herinterpretatie van de traditionele ladder uitgevoerd. Puur door zich de constructievoordelen van de ladder te realiseren ontdekte ze de mogelijkheden als tuin- en zitmeubel. Door de ladder horizontaal te leggen op twee steunpunten kan de karakteristieke sterke constructie van de ladder gebruikt worden om meerdere personen te steunen terwijl de dwarsbalken (of sporten van de ladder) perfecte elementen vormen die uitwisselbare zittingen en andere passende producten (zoals het houten dienblad hier te zien) kunnen herbergen. Het gebruik van een ruwe boomstam in combinatie met de strakke lijnen van de stalen trapconstructie vormt een mooie tegenstelling dat deze bank zowel binnen als buiten goed zal doen staan.

Als trap

Alhoewel dit strikt gesproken geen ladder is, laat deze trap toch zien hoe zoiets functioneels als een object dat je van de ene naar de andere hoogte brengt ook compleet andere functies kan bieden. Gebruik makend van de open treden (die deze trap weer aan een ladder doet denken) kunnen de verschillende niveaus aan de achter- en onderkant van de trap bereikt worden als boekenkast.

Als ladder

En de ladder kan natuurlijk ook gewoon als ladder gebruikt worden! Hoewel hier de ladder dient om bij de ruimte hogerop te komen (waar dit voorwerp natuurlijk oorspronkelijk voor ontworpen was), vestigt het wel de aandacht op het efficiënte ruimtegebruik in deze zolderkamer. Zonder aan hoogte en ruimtelijkheid te verliezen kan door middel van deze ladder toch iedere hoek zonder al te veel moeite bereikt worden. Het voordeel van de ladder is dat het een makkelijk te verplaatsen object is dat toch het gewicht van een persoon kan dragen. En daarbij neemt het ook weinig ruimte in beslag waardoor deze inrichting open en ruimtelijk kan blijven. Het gebruik van hetzelfde hout voor zowel de dakdelen als voor de ladder creëert ook een eenheid in het design waardoor de trap een elementair onderdeel is van deze ruimte.

Als sterke en stabiele constructie is de ladder voor veel meer dingen geschikt dan alleen om hooizolders en hoge ramen te kunnen bereiken. De bescheiden vorm en de kleine ruimte die iedere ladder inneemt is van groot voordeel voor ruimtebesparing en zoals hierboven te zien past het minimalistische ontwerp ook uitstekend in moderne inrichtingen. Dankzij de ontwerpers van deze producten is er geen beperking meer aan stijl en gebruik als het gaat om het in huis halen van een voorwerp dat zo trendy is als de ladder!

Wat kan jij allemaal bedenken voor de ladder? Denk hieronder met ons mee!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!