Een kubistische watervilla in Nieuwkoop | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kubistische watervilla in Nieuwkoop

Johan van Dijk Johan van Dijk
watervilla // Nieuwkoop van Studio FLORIS Modern
Loading admin actions …

Wonen aan het water: in Nederland zijn heel wat fijne plekjes te vinden waar dat mogelijk is. En hoe aangenaam is het dan als jij je eigen plek aan het water helemaal zelf kunt laten ontwerpen? In dit geval gaan we kijken naar een kubistische watervilla in Nieuwkoop. In deze Zuid-Hollandse plaats, midden in het Groene Hart, wordt een villa gebouwd die is ontworpen door de architecten van Studio Floris uit Amsterdam. We kunnen je op dit moment alleen nog maar digitale schetsen en plattegronden laten zien, maar die geven je vast een hele indruk van het geheel. Neem er maar even lekker de tijd voor!

Een indrukwekkende gevel

dubbel terras van Studio FLORIS Modern Aluminium / Zink
Studio FLORIS

dubbel terras

Studio FLORIS

Als je dit bouwwerk zo ziet staan (of beter gezegd: bekijkt hoe het er komt te staan!), dan kijk je tegen een indrukwekkende gevel aan. Een bijzonder kubistisch geheel dat zeer zeker elementen laat zien die op Bauhaus zijn geïnspireerd. Op fraaie wijze wordt een en ander aangevuld met houten elementen en door gebruikmaking van baksteen krijgt het geheel ook een aangenaam ‘Hollands’ tintje. In dit geval zien we de achterkant van de woning waar een dubbel terras gerealiseerd gaat worden met daarbij aan een zijde aan de bovenkant een balkon. Heerlijk om zo van de buitenlucht te kunnen gaan genieten.

Hout!

stuc en hout van Studio FLORIS Modern Aluminium / Zink
Studio FLORIS

stuc en hout

Studio FLORIS

Je kon er net slechts een glimp van opvangen, maar vanaf deze kant kun je zien hoe hout in het ontwerp van de woning is verwerkt. Het betreft onder andere de garage, straks daarover meer. Het zorgt voor een hele fraaie eclectische balans in het ontwerp door een groot houten volume aan het geheel toe te voegen. Dat past daarmee uiteraard heel erg goed bij de omgeving. En let vanuit dit perspectief uiteraard ook even op alle andere vormen die deze villa z’n kenmerkende voorkomen geeft.

Privacy

imposant front van Studio FLORIS Modern Hout Hout
Studio FLORIS

imposant front

Studio FLORIS

Deze zijde van het huis, de voorgevel, laat een wat meer gesloten kant zien. Dat is voor de privacy natuurlijk heel erg fijn. Hier is ook de garage die in het ‘houten’ gedeelte van de villa is ondergebracht. Het geeft een heel stoer en dynamisch beeld en daarmee wordt gelijk een heel mooi visitekaartje afgegeven. Een aantrekkelijk geheel waar je maar wat graag de oprit op komt rijden! 

Vogelvlucht

voorgevel van Studio FLORIS Modern Hout Hout
Studio FLORIS

voorgevel

Studio FLORIS

Als we het huis in vogelvlucht gaan bekijken, dan kunnen we ons iets meer op de technische details gaan richten. Uiteraard is deze villa energiezuinig ontworpen. Zonnepanelen zijn bij nieuwe woningen eigenlijk niet meer weg te denken. Vanzelfsprekend neemt dat niet weg dat het ook mogelijk is om deze ook op bestaande woningen te plaatsen. Je ziet hier hoe de zonnepanelen geplaatst gaan worden en zo een flinke bijdrage aan de energievoorziening van de woning gaan leveren. 

Indeling van de begane grond

begane grond plan Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio FLORIS Modern
Studio FLORIS

begane grond plan

Studio FLORIS

Bij een ontwerp hoort uiteraard ook een gedetailleerde plattegrond van de woning. We zien hier de begane grond. De grote woonkamer met eetkamer staat centraal en door middel van een klein trapje kun je straks in de keuken komen. De hoeken van het ontwerp zorgen dat in de woonkamer ook nog een fraai extra zitje gecreëerd kan worden. En uiteraard zie je ook de garage hier in beeld.

Indeling van de bovenverdieping

verdieping plan Moderne slaapkamers van Studio FLORIS Modern
Studio FLORIS

verdieping plan

Studio FLORIS

De indeling van de bovenverdieping kunnen we je eveneens aan de hand van een plattegrond laten zien. Er zijn drie slaapkamers gepland: één master bedroom met een eigen badkamer en twee ‘kinderkamers’ en daarnaast nog en badkamer. Ideaal dus voor een gezin om hier te wonen: met genoeg sanitaire voorzieningen zijn hier geen opstoppingen als iedereen zich klaar moet maken voor werk of school. En met deze plattegrond zijn we alweer door de foto’s heen. Wil je een huis zien dat is ontworpen door Studio Floris en dat ook al is gebouwd? Zorg dan dat je ook dit artikel niet mist! 

Zou jij nog iets aan het ontwerp veranderen of is het helemaal goed zo? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!