Voor en Na: vijf geweldige geveltransformaties | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: vijf geweldige geveltransformaties

Johan van Dijk Johan van Dijk
The Gables Moderne huizen van Patalab Architecture Modern
Loading admin actions …

Bij de bouw kan een huis heel fris en nieuw zijn, maar in de loop van de jaren kan de boel een beetje gaan verouderen. Vaak zie je dat een interieur dan een grondige herziening krijgt of dat er verbouwd gaat worden. Op homify vind je heel veel voorbeelden van interieurs die een opknapbeurt hebben gekregen. Maar ook de buitenkant van het huis kan natuurlijk lekker opgefrist worden. Soms zo rigoureus dat er bijna sprake is van nieuwbouw. We hebben een aantal van deze spectaculaire projecten voor je op een rijtje gezet: vijf geweldige geveltransformaties.

1. Voor: lelijke groene bungalow

Je zal maar architect zijn en de opdracht krijgen om van dit huis in Mexico iets moois te gaan maken. Waar moet je beginnen? Met alle respect, maar dit huis is nog net geen krot in een achterbuurt, maar het begint er verdacht veel op te lijken.

Na: stoere en ruime woning

De transformatie had haast niet groter kunnen zijn. Er is een verdieping aan het huis toegevoegd, de vreselijke groene kleur is verdwenen en de gevel heeft een prachtige stoere uitstraling gekregen. Een mooi en modern huis dat weer jaren mee kan. Nu het roze huis van de buren nog!

2. Voor: verlaten garage

In een wereldstad als Londen is het vinden van een grote woonruimte geen gemakkelijke opgave. Maar zodra bedrijfspanden leeg komen te staan, dan is daar voor creatievelingen natuurlijk een mogelijkheid om daar iets leuks mee te gaan doen. Neem nou deze oude en verlaten garage. Auto’s worden hier al lang niet meer gerepareerd, maar sloop zou ook zonde zijn.

Na: woning met industrieel randje

Waar eerder de auto’s op de brug stonden, is nu de keuken gesitueerd. Een schitterend resultaat en het industriële verleden blijft in de herinnering. Het stoere raam dat we goed kunnen zien, is daar een mooi voorbeeld van.

3. Voor: sombere gevel

Deze gevel is eigenlijk zo erg nog niet. Een mooi groot huis met een veranda en een buitenkeuken. Maar wel straalt het een bepaalde somberheid uit en ziet het er vooral donker uit. Het verblijf in deze tuin kan vast we wat aangenamer zijn.

Na: spectaculaire gevel

Deze transformatie heeft misschien wel het grootste wow-effect dat we tegenkomen in dit overzicht. De aanleg van het zwembad heeft daar mee te maken, maar vooral toch de schitterende nieuwe veranda en het prachtige nieuwe bouwgedeelte met de stoere bakstenen muur dat we aan de linkerkant kunnen zien.

4. Voor: vervallen en verlaten

Industriële huizen van NonWarp Industrieel

Deze gevel, die op zich heel karakteristiek en pittoresk zou kunnen zijn, ziet er maar verlaten en vervallen uit. Het dakje van golfplaten stort bijna in en de muren zijn al in geen jaren meer geverfd. Tijd voor een beetje verandering dus!

Na: eigentijds geheel

Industriële huizen van NonWarp Industrieel

De verbouwing is hier ook zeer gronding aangepakt. Er is een nieuwe verdieping toegevoegd die een hele eigentijdse en frisse uitstraling aan het huis heeft gegeven. Maar dat neemt niet weg dat er nog elementen van de oude situatie te herkennen zijn, kijk maar naar de deurtjes en raampjes die je beneden kunt zien.

5. Voor: foute kleuren

Het is niet zo erg als bij het eerste huis dat we zagen, maar ook hier zijn niet de juiste kleuren op de gevel gebruikt. Maar dat is niet alles, de stijl is ook wat gedateerd en helpt niet mee aan een leuke uitstraling. Je zou dit huis snel voorbij rennen als je er langs loopt!

Na: stralend en elegant

Als je nu door deze straat zou lopen, dan blijf je staan om foto’s te maken! Vooral het contrast met het huis van de buren kan nu niet groter zijn. Deze stralende en elegante gevel kan heel veel jaren fris blijven.

Aangenaam verrast door al die gevels en benieuwd geworden naar meer spectaculaire gevels? Bekijk dan dit ideabook!

Welke transformatie vind jij het meest geslaagd? We horen het hieronder graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!