9 tuinen voor bij een kleine woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 tuinen voor bij een kleine woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Walthamstow Project Moderne tuinen van Tom Massey Landscape & Garden Design Modern
Loading admin actions …

Een kleine woning heeft wat inrichting betreft vaak wat extra aandacht nodig. Als je namelijk op een slimme en efficiënte wijze een dergelijke woning inricht, kun je er een heel fraai ruimtelijk effect tot stand weten te brengen. Heeft de kleine woning ook de beschikking over een (kleine) tuin? Zorg dan dat die in het verlengde van het huis wordt ontworpen en maak daarmee een verlengstuk van bijvoorbeeld de woonkamer. Wij zijn aan de slag gegaan om de meest leuke tuinen aan de hand van het werk van onze experts voor je uit te zoeken. Ga er maar even lekker voor zitten! 

Terras en bloembakken

Een terras in combinatie met enkele bloembakken kan voor een hele leuke tuin zorgen. Je hebt daarvoor helemaal niet zo heel veel ruimte nodig, dat laat deze foto wel zien! Een fraaie combinatie tussen een moderne en rustieke stijl is hier ontstaan en dat kan een prachtig verlengstuk van je woonkamer zijn.

Bomen en planten

Detailfoto van de sfeer van de beplanting na 1 groeiseizoen van Van Dijk Tuinen Groningen
Van Dijk Tuinen Groningen

Detailfoto van de sfeer van de beplanting na 1 groeiseizoen

Van Dijk Tuinen Groningen

Zelfs in een kleine tuin kun je een leuke boom planten als centraal middelpunt. Hier is dat op een leuke en zelfs gelaagde wijze aangevuld met de nodige planten. Juist zo’n gelaagde manier van het opbouwen van je tuin kan ook vanuit de woonkamer veel diepte aan gaan brengen waardoor ook de ruimte in huis wat groter lijkt dan die werkelijk is.

Een plekje voor de kinderen

Kleine tuin Moderne tuinen van Buro Floris Modern
Buro Floris

Kleine tuin

Buro Floris

Voor de kinderen is het ook altijd erg fijn om een eigen plekje in de tuin te hebben. Ook een klein hoekje kan daarvoor worden benut, zoals hier direct naast het terras. Zo kunnen je kids veilig buiten gaan spelen!

Een balkon of dakterras

Terras Den Haag Moderne balkons, veranda's en terrassen van House of Green Modern
House of Green

Terras Den Haag

House of Green

We hebben het in eerste instantie over tuinen, maar een kleine woning kan ook een appartement zijn dat is voorzien van een balkon of een dakterras. Juist daar kun je dan ook aan de slag gaan om een hele leuke en inspirerende buitenruimte te maken. Zoals dit prachtige voorbeeld in hartje Den Haag.

Een waterelement

A Contemporary Terrace Garden Moderne tuinen van Robert Hughes Garden Design Modern
Robert Hughes Garden Design

A Contemporary Terrace Garden

Robert Hughes Garden Design

Wil je iets speels en rustgevends aan je (kleine) tuin toe gaan voegen? Een fraai waterelement kan wat dat betreft uitstekend van pas komen. En dat hoeft echt niet groot te zijn, deze foto laat ook wat dat betreft weer heel erg goed zien hoe je zoiets kunt (laten) realiseren.

Een (gedeeltelijke) overkapping

Pergola with swing Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Earth Designs

Pergola with swing

Earth Designs

Wil je wat schaduw in de tuin creëren of gewoon een plekje hebben waar je buiten kunt zitten als de regen met bakken uit de hemel valt? Doe in deze tuin trouwens ook even wat inspiratie op waar het kleuren betreft. Dit is een ontzettend sfeervolle en leuke plek om gezellig te zitten, ook al is de ruimte niet zo heel erg groot.

Gelaagdheid

Bespoke Western Red Cedar hairpin leg table and built in floating bench Moderne tuinen van Tom Massey Landscape & Garden Design Modern
Tom Massey Landscape & Garden Design

Bespoke Western Red Cedar hairpin leg table and built in floating bench

Tom Massey Landscape & Garden Design

Gelaagdheid in de tuin aanbrengen kan ook voor een zeer fraai ruimtelijk effect zorgen. We kwamen daar al eerder een voorbeeld van tegen, maar zo’n ‘getrapte laag’ in de tuin wordt hier nog veel beter in beeld gebracht. Hier is in ieder geval een tuin te zien om door een ringetje te halen.

Dakterras

We lieten je al eerder een balkon/dakterras zien en ook hier brengen we dat graag nog weer even in beeld. Ideaal om een scherm aan te brengen op warme dagen zodat je een beetje uit de zon kunt zitten. 

De barbecue aan

Funtionele Familietuin Moderne tuinen van House of Green Modern
House of Green

Funtionele Familietuin

House of Green

Al is het buiten koud en grijs, het is altijd leuk om uit te kijken naar een gezellige barbecue. En die kun je ook in de meest kleine tuin aan gaan steken. Denk uiteraard wel even om de buren, maar verder kun je op die manier heerlijk van de buitenlucht én lekker eten gaan genieten. Wil je daarnaast nog meer tuininspiratie op gaan doen? Neem dan ook bij dit artikel even een kijkje.

Voor welke tuin zou jij kiezen? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!