Het bewijs dat prefab woningen stijlvol zijn!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het bewijs dat prefab woningen stijlvol zijn!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Villa Nieuw Oosteinde:  Huizen door Engel Architecten
Loading admin actions …

We hebben er al eerder Ideabooks aan gewijd: geprefabriceerde woningen. Prefab woningen zijn woningen die voor een groot deel in fabrieken worden gemaakt. De kant en klare onderdelen worden vervolgens op locatie bezorgd waardoor het mogelijk is om op korte en redelijk goedkope wijze een huis te realiseren. Velen denken dat een prefab woning, saai en simpel is omdat hij uit standaard en vooral gemaakte elementen gemaakt wordt. Dit hoeft echter niet zo te zijn en met dit artikel willen we je graag het tegendeel bewijzen! 

In dit Ideabook hebben we daarom een aantal inspirerende geprefabriceerde woningen voor je op een rij gezet. We hebben bewust gekozen voor verschillende stijlen, vormen en formaten zodat je goed kunt zien wat er allemaal mogelijk is. Zo zou je kunnen kiezen voor een variant van hout, of zelfs met meerdere verdiepingen. 

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden! 

Gemaakt van hout

Ben je geen fan van de strakke en moderne vormen van veel geprefabriceerde woningen? Kies dan voor een warm, sfeervol materiaal als hout. Waar vele prefab huizen gemaakt worden van materialen zoals staal, glas en beton, zou je ook kunnen kiezen voor een variant vervaardigd uit hout. Dit geef je woning meteen een knusse en authentieke uitstraling, het doet bijna denken aan een bungalow! 

Kies voor een warme houtkleur of ga juist voor een lichte variant. De keuze is aan jou. 

Simpel

 Huizen door build different
build different

Schoolmasters

build different

Het nadeel van prefab woningen is misschien dat je minder vrijheid hebt wanneer het aankomt op het ontwerpen van je droomhuis, maar dit betekent niet dat je geen mogelijkheden hebt. Ga bijvoorbeeld voor een simpele maar moderne uitstraling en kies voor een combinatie van materialen zoals hout, staal en glas. Simpel is vaak tijdloos, dus dit zul je ook na een aantal jaren nog mooi vinden. Contrast binnen deze stijl is zeker mogelijk! Hierbij kun je denken aan een opvallende witte muur naast donkere wanden van glas of staal. Denk ook eens na over een bijzondere vorm van het dak. Ga bijvoorbeeld voor een plat of schuin dak. 

Glas doet het bij een moderne look ook altijd goed. Werk bijvoorbeeld met een redelijk gesloten pui aan de voorzijde en in contrast met dat voor een geheel open pui van glas aan de achterzijde.

Denk je dat je dit saai gaat vinden? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt ook  namelijk flink uitpakken met je tuin of inrichting. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om van je woning een perfect plaatje te maken! 

Modern

Villa Beekbergen:  Huizen door Factor Architecten
Factor Architecten

Villa Beekbergen

Factor Architecten

Ultra modern behoort ook zeker tot de mogelijkheden bij het realiseren van een prefab woning. Kies voor een combinatie van moderne materialen en contrasterende kleuren. Wat dacht je van veel staal en glas in combinatie met een rieten dak? Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is mogelijk. Ook zou je kunnen wat er mogelijk is wat betreft bijzondere vormen. Kies bijvoorbeeld voor en ronde woning of een bijzondere vorm van het dak. 

Mocht je het nou lastig vinden om zelf een ontwerp te maken, dan is het ook helemaal niet gek om de hulp van een architect in te schakelen. Zij weten vaak beter wat er mogelijk is en kunnen het op een mooie manier voor je in kaart brengen. Bovendien hebben ze vaak redelijk wat ervaring waardoor je altijd gegarandeerd bent van een bijzonder en mooi eindresultaat. Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Sophisticated

Vakantiewoning Dockboot, Schiermonnikoog:  Terras door De Zwarte Hond
De Zwarte Hond

Vakantiewoning Dockboot, Schiermonnikoog

De Zwarte Hond

Door het bepalen van de vorm, de grootte en de geschikte materialen kun je je huis een hele persoonlijke uitstraling geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sophisticated huis in een natuurlijke omgeving? Door het grote contrast kan dit plaatje zorgen voor een mooi geheel. Met staal, donker hout en glas kun je dit effect al bereiken. Je hoeft trouwens niet altijd te kiezen voor opvallende materialen. Soms is less namelijk more. Houd het bijvoorbeeld bij natuurlijke materialen, in samenhang met de omgeving, maar kies juist voor strakke lijnen en dynamische vormen. Zo zou je ook kunnen gaan voor een stadse look waarbij je juist kiest voor moderne, industriële materialen en juist werkt met soepele ronde vormen. 

Meerdere verdiepingen

Villa Nieuw Oosteinde:  Huizen door Engel Architecten
Engel Architecten

Villa Nieuw Oosteinde

Engel Architecten

Meer ruimte nodig dan alleen de begane grond? Kies dan voor een prefab huis met meerdere verdiepingen! Je kunt ervoor kiezen om de meerdere verdiepingen moeiteloos in elkaar over te laten lopen, maar je kunt ook juist gaan voor contrast. Hoe? Laat elke verdieping uit een ander materiaal bestaan. Kies voor de begane grond bijvoorbeeld voor glas en ga voor de eerste verdieping voor hout of beton – of andersom natuurlijk. 

Bij geprefabriceerde huizen is het ook mogelijk om met bijzondere constructies te werken. Zo zou je er bij een rechthoekig huis ook voor kunnen kiezen om de eerste verdieping haaks op de verdieping op de begane grond te plaatsen. Kies je hiervoor? Dan zal je huis ongetwijfeld een eyecatcher worden! 

Kies voor spiegelende ramen

We noemden het eerder in dit Ideabook al even kort: het toepassen van veel glas zorgt voor een moderne uitstraling. Woon jij niet vrij en heb je last van inkijk? Of wil je simpelweg je ramen niet blokkeren met raambekleding? Dan is het zeker een goede optie om te kiezen voor spiegelende ramen. Niet alleen zorgt dit voor privacy zonder je vrije uitzicht te blokkeren, ook weerkaatst het deels de warmte van de zon. Op deze manier kun je dus genieten van het uitzicht, de lichtinval in je woning en de gewenste privacy! Wij zijn fan, hoe zit dat met jou? 

Met dit laatste voorbeeld zijn we alweer aan het einde van dit inspirerende Ideabook gekomen. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je nog even verder wilt kijken naar stijlvolle huizen. Scroll ook nog even langs deze voorbeelden. Ben je op zoek naar huizen binnen een specifieke stijl? Maak dan gebruik van het filter op de site. Zo kom je snel en gemakkelijk uit bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier! 

En? Zou jij kiezen voor een geprefabriceerde woning? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!