Een Mediterrane villa op maat | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Mediterrane villa op maat

Johan van Dijk Johan van Dijk
Villa aan zee van MEF Architect Mediterraan
Loading admin actions …

Een Nederlandse architect van Italiaanse afkomst die een Mediterrane villa ontwerpt die is gesitueerd aan de zuidelijke kust van Sicilië. Kan het nog mooier? De eclectische invalshoek die bij het ontwerp is gebruikt is zonder enige twijfel de moeite van het bekijken waar. In dit geval gaat het om een fraai ontwerp van MEF Architects uit Vinkeveen. En dat laten we je uiteraard graag zien! De villa is gesitueerd in een redelijk ongerept gebied en is daarmee de ideale (vakantie)woning voor iedereen die in alle rust van zon, zee en strand wil genieten. Reis snel mee naar Italië om dit bijzondere project te bekijken! 

Genieten

Het terras en de pergola van MEF Architect Mediterraan Bamboe Groen
MEF Architect

Het terras en de pergola

MEF Architect

Een eerste sfeervol plaatje van dit project laat de mooie veranda zien. Is genieten ook niet direct iets dat je te binnenschiet als je dit ziet? Je ziet dat het geheel zeer passend is voor de Mediterrane omgeving en daarbij is, op speciaal verzoek van de opdrachtgever, het nodige donkere hout toegepast. De mooie overkapping zorgt dat je ook op het heetst van de dag van de buitenlucht kunt genieten zonder onder de brandende zon te zitten. Je wilt hier toch het liefste elke dag van je ontbijt kunnen genieten?

Bijzondere vormen

overkapping op het terras van MEF Architect Mediterraan Bamboe Groen
MEF Architect

overkapping op het terras

MEF Architect

Een eclectisch ontwerp laat natuurlijk meer zien dan alleen maar een Mediterrane invalshoek. Gezien de ervaring die de architect heeft met meer moderne projecten, ontbreken bijzondere vormen die typisch zijn voor moderne architectuur ook hier niet. De overstekende dakrand, die als een soort driehoek uitsteekt, is daar een prachtig voorbeeld van. Het voordeel van deze constructie is bovendien dat het overdekte balkon ook wat extra beschut is gesitueerd ten opzichte van de zon. Een oplossing die zowel praktisch als architectonisch een functie heeft!

Moderne touch

overkapping op het terras Mediterrane balkons, veranda's en terrassen van MEF Architect Mediterraan Hout Hout
MEF Architect

overkapping op het terras

MEF Architect

Ook door middel van deze afbeelding kunnen we je de moderne touch laten zien waarmee het geheel is afgewerkt. De lampen zijn daar een goed voorbeeld van: het maakt alles heel eigentijds, maar in combinatie met het donkere hout uiteraard ook zeer eclectisch. En dit overstekende dak heeft ook een functie: het overdekt het terras.

Speciale deuren

schuifdeur bij de woonkamer: modern  door MEF Architect, Modern Hout Hout
MEF Architect

schuifdeur bij de woonkamer

MEF Architect

Na wat detailopnames van de buitenkant van de villa, willen we je ook graag het een en ander van het interieur laten zien. Zoals deze speciale deuren. Die zijn speciaal gemaakt voor de opdrachtgever van dit project! Uit deze schuifdeuren blijkt ook weer dat er een op maat gemaakt ontwerp is gekomen. Een fraaie balans tussen moderne en rustieke elementen is daarbij gevonden en daarmee zien we weer een prachtig stukje eclectische vormgeving.

De trap

Ook de trap laat een bijzonder stuk vormgeving zien. De ovale gebogen vormen passen bij de rondingen die ook de buitenkant van het huis laat zien. Het geheel oogt behoorlijk modern, maar de donkere houten traptreden doen wel weer een ander duit in het zakje op het gebied van de sfeer en stijl. Het doet zeer ruimtelijk aan en als je naar boven of juist naar beneden gaat, dan krijg je een mooie indruk van het geheel.

Deuren en kasten

deuren en ingebouwde kast: modern  door MEF Architect, Modern Hout Hout
MEF Architect

deuren en ingebouwde kast

MEF Architect

We zagen eerder al op maat gemaakte schuifdeuren en dat is bij deze deur niet anders: deze is ook speciaal voor dit huis gemaakt. Uiteraard geldt dat ook voor de kastenwand die hier is aangebracht. Al met al ook weer een bijzonder eclectisch geheel.

De badkamer

badkamer Moderne badkamers van MEF Architect Modern Hout Hout

We eindigen de foto’s van dit project met een mooie afbeelding van de badkamer. Alle eclectische elementen komen hier ook weer schitterend bij elkaar. Vooral de gekozen mozaïektegeltjes trekken daarbij onze bijzondere aandacht. En uiteraard zie je daarbij ook weer op maat gemaakte kasten: een schitterend geheel! Wil je ook een overzicht van (andere) werken van deze architect bekijken? Sla dan dit artikel niet over. 

Wat vind jij van deze villa? We zijn benieuwd naar je mening! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!