De houten woonark bovenop de zwarte rots | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De houten woonark bovenop de zwarte rots

Johan van Dijk Johan van Dijk
Aan het Griftpark van RHAW architecture Modern
Loading admin actions …

Een houten woonark boven een zwarte rots, het klinkt wel erg poëtisch! Maar als je dit leuke project gaat bekijken, dan kom je snel tot de ontdekking waarom de architecten van Rhaw voor deze omschrijving hebben gekozen. Het gaat om dit geval om een zwaar verbouwd en uitgebreid pand in Utrecht dat voor zowel werken als wonen wordt gebruikt. We hebben een aantal fraaie foto’s die we je kunnen laten zien en daarbij leggen we de focus op zowel de architectuur als de inrichting. Ga je met ons mee een kijkje nemen?

Een waar stukje architectuur

Bij het Griftpark in Utrecht is dit markante pand te vinden. Op een stukje waar de meeste huizen nou niet echt bijzonder of opvallend zijn, zorgt dit bouwwerk voor een waar stukje architectuur in de straat. En als je zo kijkt dan snap je de omschrijving van de houten woonark bovenop de zwarte rots waarschijnlijk meteen. De bovenste etage, het houten gedeelte, is een woonhuis terwijl de onderste verdiepingen als bedrijfspand worden gebruikt. Voor het onderste gedeelte is een deel van een bestaand pand gebruikt, maar er is vooral heel erg veel nieuw bijgebouwd. En dat uiteraard met een schitterend resultaat: een blikvanger van formaat dat gelijk ook de kunde van de architect op prachtige wijze laat zien.

Uitzicht op het park

Werkruimtes van RHAW architecture Modern

Werken in een omgeving met een fraai uitzicht kan erg goed voor de werksfeer zijn en kan juist ook tot enige kalmte manen als het een beetje stressvol gaat worden. Vanuit deze overlegruimte heb je een prachtig uitzicht op het park. Elk seizoen kun je zo van nabij meemaken en er valt altijd wel wat te zien! Een erg aangename luxe midden in de stad. Qua inrichting is voor een sfeervolle moderne invalshoek gekozen: sober en stijlvol tegelijk!

Kleur

Loungeruimtes van RHAW architecture Modern
RHAW architecture

Loungeruimtes

RHAW architecture

Was er in de vorige ruimte nog niet zo heel erg veel kleur te zien, dat is in deze lounge wel anders. Een zeer fraai eclectisch geheel dat huiselijk aandoet. Ideaal voor een korte of juist een wat langere pauze. Constructief die je de staalconstructie van het gebouw hier ook duidelijk. En dat zorgt juist voor een stoere industriële sfeer. Voor de luchtkwaliteit wordt ook goed gezorgd door een paar fraaie kamerplanten. Uiteraard doen die het ook heel erg goed als verhogers van de sfeer. Al met al een heerlijke plek om te werken en even te ontspannen.

De woonkamer

Keuken en patio van RHAW architecture Modern
RHAW architecture

Keuken en patio

RHAW architecture

De combinatie van werken en wonen zorgt dat we ook een kijkje kunnen nemen in de ‘woonark’. De woonkamer met de keuken zijn hier fraai in beeld gebracht. Het aanrecht wordt door een halve wand gescheiden van de woonkamer. En daarbij is voor een oplossing gekozen die tot een waar stukje interieurarchitectuur mag worden gerekend. Het eclectische geheel biedt een zeer fraaie combinatie van industriële en moderne elementen met daarbij een natuurlijk rustiek randje door de toepassing van hout. Let uiteraard even op de prachtige bank die zorgt voor een subtiele kleur in de ruimte. Heerlijk om hier na een dag hard werken lekker te kunnen ontspannen.

Vogelvlucht

We kunnen je nog een afbeelding van de woonkamer laten zien, in dit geval vanuit vogelvlucht. Hier zie je dat er nog een fraaie bank in de woonkamer is ondergebracht. En let ook zeker even op de stoere houtkachel. Wat heerlijk om van die behaaglijke warmte te kunnen genieten. Ook kun je hier nog een glimp opvangen van de stoere betonnen gietvloer. Ook eentje om van te genieten! Is ondertussen je interesse gewerkt in meer werk van deze Utrechtse experts? Bekijk dan ook dit leuke project dat de gerealiseerd hebben.

Ook aangenaam verrast door dit bijzondere gebouw? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!