Een grondige opfrisbeurt voor een prachtig penthouse | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een grondige opfrisbeurt voor een prachtig penthouse

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Design A3 Modern
Loading admin actions …

Zuid-Korea is een prachtig land. Traditionele elementen en moderne westerse toevoegingen gaan hier in zowel het dagelijks leven als in de architectuur hand in hand. Dat laatste is natuurlijk voor ons van groot belang! Een groot huis is een luxe in dit land en dat geldt ook zeker voor een penthouse met een groot dakterras en een schitterend uitzicht. En toch was dit huis toe aan een grondige opfrisbeurt. In deze Voor en Na gaan we kijken naar de oude situatie en het prachtige eindresultaat.

Voor: voorgrond verpest schitterende achtergrond

Het uitzicht vanuit dit penthouse en vanaf het dakterras is erg mooi te noemen. Wie wil nou niet tegen die prachtige besneeuwde bergtoppen aankijken? Een schitterende achtergrond, maar de voorgrond, het dakterras, daar wordt je nou niet echt vrolijk van. Daar valt vast iets aan te doen!

Na: bijzondere harmonie

Het dakterras is getransformeerd in een prachtige buitenruimte. Een hele slimme oplossing is om de balustrade van een houten schutting te voorzien. Het verhoogt de privacy, maar zorgt ook dat je de gebouwen in de omgeving niet zo duidelijk ziet, maar nog wel steeds optimaal naar de bergen kunt kijken. En er is natuurlijk een schitterende daktuin aangelegd.

Voor: gedateerde gang

De gang zag er saai, donker en gedateerd uit. Wat moet je er eigenlijk nog meer over zeggen? Flink aan de slag met deze deprimerende ruimte is het enige antwoord.

Na: fris en hip

Na de renovatie zie je een heerlijke frisse en hippe gang. Vooral ook aan de verlichting is veel aandacht besteed en dat geeft in combinatie met de houten vloer een erg fraai effect.

Voor: benauwend

De woonkamer is op deze foto al gedeeltelijk gestript voor de verbouwing, maar je kunt zien dat het geheel wat benauwend oogt. En het uitzicht naar het kale dakterras helpt ook zeker niet mee aan een vrolijke uitstraling.

Na: nieuwe deuren creëren ruimte

Een heerlijke woonkamer zien we hier. De nieuwe schuifdeuren hebben voor een veel aangenamer ruimtelijk effect gezorgd. Vooral de rustieke deuren aan de linkerkant zorgen voor een heerlijke sfeer. Aan deze kant is ook een kleine glazen overkapping gebouwd. Erg handig als je ook met regenachtig weer even buiten wilt zitten of de deuren open wilt hebben. De woonkamer zelf is een leuk eclectisch samenraapsel van verschillende stijlen geworden. Een leuke en wederom hippe invulling die aan het geheel gegeven is.

Voor: sombere keuken

De keuken was als zodanig nog niet echt aan vervanging toe. Maar de donkere plaatsing en de slechte manier waarop daar was ingespeeld door middel van verlichting, maakten van deze keuken een sombere plek. Zouden verf en goede verlichting voldoende zijn om hier weer iets moois van te maken?

Na: kleurrijke keuken

Kleur en licht komen je nu tegemoet als je naar deze keuken loopt. En het was in dit geval niet eens nodig om een compleet nieuwe keuken te installeren. Nieuwe kastdeuren, heel wat verf en een kleine verbouwing hebben van de keuken een kleurrijke ruimte gemaakt. Heel erg slim en origineel is de oplossing om de bovenste kastjes van spiegels te voorzien. Hierdoor wordt zowel het ruimtelijke effect als de lichtinval prachtig gestimuleerd.

Voor: deprimerende badkamer

De badkamer kon in de oude situatie gerust aansluiten bij de andere ruimtes in het huis: een deprimerende plek! Daar moest toch wat aan te doen zijn.

Na: warme douche

Na de verbouwing is dit letterlijk en figuurlijk een plek voor een warme douche geworden. En dat zonder dat er heel veel verbouwd is. Een aanpassing aan het plafond en een leuke vlonder op de vloer geven ineens een heel ander beeld van de ruimte.

Dit prachtige penthouse is na een verbouwing weer helemaal tot z’n recht gekomen. Benieuwd geworden naar meer Koreaanse wooninspiratie? Bekijk dan ook dit huis!

Vind jij dit een geslaagde transformatie? Laat hieronder gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!