De sfeervolle uitbreiding van een oud rijtjeshuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De sfeervolle uitbreiding van een oud rijtjeshuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Swaffield Road Moderne keukens van Concept Eight Architects Modern
Loading admin actions …

Heb je altijd al een voorliefde gehad voor de karakteristieke huizen die in Groot-Brittannië te vinden zijn? Dan is deze Voor & Na heel erg geschikt voor jou. We gaan namelijk een kijkje nemen bij een typisch Brits rijtjeshuis. Dit zijn over het algemeen leuke en mooie oudere woningen die in een stedelijke of voorstedelijke omgeving te vinden zijn. Alleen is er een probleem bij veel van deze huizen: ze zijn een beetje klein. Er wordt er daarom regelmatig voor gekozen om zo’n woning een beetje uit te breiden. En daarbij komen wij natuurlijk graag een kijkje nemen!

Voor: gezellig maar klein

We zien de situatie zoals die was: een leuk rijtjeshuis met een smalle tuin. Het geheel ziet er zeker niet afgeschreven uit en er is duidelijk te zien dat er al eerder pogingen ondernomen zijn om de ruimte van dit huis goed te benutten. Rechts zie je een kleine serre en de tuindeuren zijn ook al eens uitgebreid. Maar het geheel was toch niet helemaal naar de wensen van de bewoners. De ruimte mocht wel wat groter en ook de tuin kon wel een opknapbeurtje gebruiken. Gelukkig waren er de architecten van Concept Eight en die hebben een schitterend ontwerp gemaakt voor een sfeervolle uitbreiding van het huis.

Na: ruime uitbreiding en schitterende tuin

Herken je het geheel nog? Op een zeer stijlvolle manier is de smalle en kleine tuin omgetoverd tot een terras dat er erg ruim uit is komen te zien. De tuin is met een aangename combinatie van moderne en landelijke elementen aangelegd. Met zowel een lounge als een grote tafel met stoelen kun je hier de hele dag lekker buiten blijven. En er is nog iets leuks te zien! Zie je dat het huis bij de buren ook is uitgebreid? De oude serre die daar stond, heeft ook plaatsgemaakt voor een hedendaagse uitbreiding.

Verlichting

Verlichting is in een interieur altijd een bepalende factor zodra het buiten donker wordt. Maar ook in een tuin of op een terras kan buitenverlichting veel sfeer toevoegen. En dat is ook precies wat we hier goed kunnen zien. Door het inbouwen van simpele spotjes is een hele aangename ambiance gecreëerd. Erg fijn als je ’s avonds buiten zit, maar ook vanuit de woonkamer geeft dit een sfeervol effect. Het is immers een stuk leuker om naar een warm verlichte binnenplaats te kijken dan naar een donker gat!

Handige deuren

De uitbouw van het huis is voorzien van erg handige deuren. Je kunt er namelijk voor kiezen om slechts één deur als tuindeur te gebruiken, maar het geheel kan ook helemaal opengeschoven worden, zodat je een mooie eenheid van de woonkamer en het terras kunt maken. De woonkamer zelf is met een aangename mix van rustieke en moderne elementen ingericht. Erg mooi zijn verder de twee grote dakramen die geplaatst zijn, het zorgt voor een hele aangename lichtinval.

Gluren bij de buren

Aangezien er bij de buren een soortgelijke aanbouw verrezen is, krijgen we ook de kans om daar even te ‘gluren’. De uitbouw als zodanig is hetzelfde, alleen heeft het interieur een compleet andere uitstraling. Er is hier duidelijk met een wat modernere invalshoek gewerkt. Beide uitbreidingen zijn erg fraai geworden, alleen hier is het effect iets ruimtelijker.

Keuken

Vooral de keuken van de buurwoning is zo schitterend om te zien. Een prachtige moderne entourage waarin niet het fornuis, maar juist de gootsteen in een eiland is ondergebracht. Een heerlijk ruime opzet die door leuke en originele barkrukken helemaal compleet wordt gemaakt.

Ben je aangenaam verrast door deze fraaie uitbreiding? Bekijk dan ook dit mooie uitbreidingsproject op Britse bodem.

Geeft deze uitbreiding jouw inspiratie voor het verbouwen van je eigen huis? We zijn benieuwd naar jouw mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!