Zenwoning met een mooie minimalistische look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zenwoning met een mooie minimalistische look

Stoa. Stoa.
Eclectische winkelruimten van SWAY DESIGN Eclectisch
Loading admin actions …

Japan staat bekend als het land van de zenfilosofie en architectuur. Vandaag laten we je zien waarom dat het geval is. In deze woning is het totaal niet moeilijk om na een lange werk dat je rust te pakken. Hoe dat kan? De eenvoudig inrichting en de open look zorgen ervoor dat je als bewoners een fantastische ambiance ervaart. We nemen je mee voor een wandeling door de woning die op alle fronten een inspirerende kracht uitstraalt. Heb je behoefte aan ideeën om je woning als rustoord in te richten? Kijk dan snel met ons mee! 

Voor: de gevel

We komen aan bij de woning en zien dat de eerste indruk niet bepaald gunstig is. De woning doet een beetje verouderd aan. Dat kan ook niet anders want er is geruime tijd niets aan gebeurd. Betekent dit dat het een verloren zaak is? Nee, gelukkig niet. Elke woning kan in principe een mooi update krijgen, maar dan is het wel van belang dat je de juiste expert raadpleegt of dat jezelf of je vrienden over handige vingers beschikken. Hieronder laten we je zien hoe mooi de update van de woning geworden is. 

Voor: bouwvalligheid

Deze vacante kamer heeft alles om een triest gevoel op te wekken. In zo´n geval moet je gewoon zorgen dat je tot actie overgaat, niet stil blijven zitten, er is voor elke woonkamer hoop. Je kunt het je misschien nu nog niet voorstellen, maar het resultaat van de renovatie is geweldig! 

Voor: trap

We nemen hier nog even een kijkje in het verleden. Wat een versleten aanblik! Gelukkig is de nieuwe conditie van de hal een stuk beter! 

Na: zen

We zoeken de rust en we zoeken de eenvoud. Tijdens de metamorfose van de woning is er gekozen voor een strakke, minimalistische aanpak. De gevel zag er zojuist nog vervallen uit, maar nu met de nieuwe looks oogt deze mysterieus en supermooi. Het grind en de steentuin met boom maken deze oprit tot een ware uitnodiging. Typisch zo´n aanblik waar familie en vrienden verbaast over zullen zijn. Het is ook zo´n groot verschil met de vorige aanblik! Meer mooie ideeën voor de buitenruimte vind je hier

Ingang

Via het grindpad met aansprekende stenen bereiken we de imposante voordeur. Het lijkt wel alsof we een tempel of klooster in Japan binnentreden. Natuurlijk is er bij de update van de woning goed naar de zentraditie gekeken, inspiratie opgedaan en deze in prachtige architectuur omgezet. Let ook even op het mos naast het pad, echt heel mooi! 

Eetkamer

Dit is wat je noemt een totale transformatie. Bij het zien van de vorige foto konden we niet vermoeden dat je een kamer als deze zou kunnen creëren. Deze eetkamer is een van de favoriete vertrekken van de familie, want hier komen ze samen om gezellig te eten in de avond. Dat lukt helaas niet altijd, maar wel de meeste dagen van de week. Ook in het weekeinde is het hier een drukte van belang, maar de mensen zijn over het algemeen bijzonder relaxt hier. En zeg nou zelf, dat kan toch ook niet anders in een meditatieve kamer als deze? 

Trap

Elke wandeling naar boven moet hier een meditatieve aangelegenheid zijn. Qua looks en materiaalkeuze springt deze trap er echt uit. Typisch iets van deze tijd, maar ook echt heel erg Japans. Let ook even op de natuurlijke decoratie en de lichte houtenbalken, hier zien we een mooi contrast tussen uitersten: koele natuursteen tegenover warm hout. We genieten van interieurs als deze omdat ze zo vernieuwend ogen, maar eveneens zeer vertrouwd. 

Open

Bij de renovatie van de oude woning was het belangrijk dat het interieur een lichte look zou krijgen. Transparantie en daglicht waren kernwoorden tijdens de werkzaamheden. In deze kamer komt al het mooie van het huis samen: schitterende houten elementen (pilaren, plafond) glaspartijen en ramen, daglicht en comfortabele vloeren. Let ook even op het kleurenschema, grijs, wit en houtkleur zorgen voor een ontspannen visualiteit. Gewoon helemaal zen! 

Toilet

Niet alles in de woning wordt gedomineerd door het zuivere wit. Op dit bijzonder mysterieuze toilet zijn de kleur zwart en een beperkte lichtval van buiten de bepalende factoren die de sfeer bepalen. Het behang heeft een prachtige bedrukking en weerspiegelt het daglicht. We zijn ook erg dol op de wastafel en het meubel waarin deze rust. Het is vrij lastig om deze vormgeving in zijn minimalisme te overtreffen. Deze ruimte is qua look een mooie afwisseling in vergelijking met de rest van het huis. Dit is tevens de plek waar we afscheid van je gaan nemen, maar we nemen je graag weer mee naar een ander project

Wat vind je van de looks van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!