Inspirerend werken in de oude Maliegarage | homify

Inspirerend werken in de oude Maliegarage

Johan van Dijk Johan van Dijk
Maliegarage RHAW architecture Industriële kantoorgebouwen
Loading admin actions …

Een oude garage omgetoverd tot multifunctionele werkruimte. Dat hebben de experts van Rhaw Architecture voor elkaar gekregen met de oude Maliegarage aan de Maliebaan in Utrecht. Het oorspronkelijke deel uit 1953 is helemaal gestript en opnieuw ingericht tot een werkruimte die ontzettend inspirerend is. Een prachtig stukje architectuur dat we je uiteraard met heel veel plezier willen laten zien. Daarbij laten we ook even zien hoe de ideeën van de architecten uit zijn gewerkt en een plaatje van de oude situatie mag daarbij ook zeker niet ontbreken. Laat je maar lekker inspireren door dit prachtige geheel! 

De Maliegarage

Een oude garage uit 1953 met een aanbouw uit de jaren 70 die buiten gebruik is gekomen kan natuurlijk plat worden gegooid, maar waarom zou je een dergelijk gebouw met hulp van een creatieve architect niet gewoon een tweede leven gaan geven? Dat is precies wat hier is gebeurd! Je vangt hier gelijk al een glimp op en dat is gelijk iets om heel vrolijk van te worden. Van de inrichting wordt nog niet heel veel prijs gegeven, daar laten we je nog heel even op wachten!

Artist impression

Artist impression RHAW architecture Industriële kantoorgebouwen
RHAW architecture

Artist impression

RHAW architecture

Als een architect voor een particulier of een bedrijf aan de slag gaat, dan moet de opdrachtgever uiteraard wel een goed beeld hebben  van het eindresultaat. Een artist impression kan daarbij zeer goed helpen. Hier zie je een doorsnede van het beoogde resultaat en dat ziet er in ieder geval uit als een zeer dynamische werkomgeving, dat ben je toch vast wel met ons eens!

De oude situatie in transitie

Leeg gestripte hal RHAW architecture Industriële kantoorgebouwen
RHAW architecture

Leeg gestripte hal

RHAW architecture

Dat er hier heel wat werk is verzet om er voor te zorgen dat deze garage een tweede leven ging krijgen, mag wel duidelijk zijn. Je ziet hier de oude situatie in transitie. En gelijk zie je eigenlijk ook de mogelijkheden die de oude constructie op het gebied van sfeer en stijl biedt.

Wow!

lounge en flexwerken RHAW architecture Industriële kantoorgebouwen
RHAW architecture

lounge en flexwerken

RHAW architecture

Het wow-effect geldt zeer zeker voor deze gecombineerde werk- en loungeruimte. Zo’n stijl en sfeer doet het ongetwijfeld zeer goed voor de werksfeer. Er is gekozen voor een industriële benadering, die uiteraard geheel past bij het pand, maar de meubels neigen een beetje naar vintage en dat geeft het geheel een hele bijzondere sfeer. De gedeeltelijk glazen daken zorgen voor een fantastische lichtinval en de glazen scheidingswand zorgt voor een verdeling in verschillende ruimtes.

Vergaderruimte

De glazen vergaderruimte RHAW architecture Industriële kantoor- & winkelruimten
RHAW architecture

De glazen vergaderruimte

RHAW architecture

Deze vergaderruimte is er ook eentje die op het gebied van sfeer en stijl gerust een hoogtepunt mag worden genoemd. Glas zorgt voor transparantie, maar vitragegordijnen maken dat er ook van enige privacy sprake is. Een perfecte balans wat ons betreft die heel goed past bij een open bedrijfsstructuur. Ook dit is weer een zeer lichte ruimte en let verder ook even op de leuke toepassing van goud- en koperkleur in dit werkinterieur.

Details

Hal met glazen lichtstraat RHAW architecture Industriële kantoor- & winkelruimten
RHAW architecture

Hal met glazen lichtstraat

RHAW architecture

Op deze foto kun je nog wat leuke details zien die bij de inrichting op fraaie wijze zijn aangebracht. Allereerst een paar grote planten die voor wat groen zorgen. En uiteraard dragen die ook bij aan goede kwaliteit van de lucht op de werkvloer. Let verder ook even op de prachtige geïntegreerde verlichting die in de vloer is aangebracht en uiteraard de prachtige lamp boven de vergadertafel.

Gezelligheid

De kantine van de Maliegarage straalt een en al gezelligheid uit. Maar dan niet op een truttige, maar juist op een hele hippen manier. Naast een ruimte voor koffie en lunch is dit ook de ideale plek om een leuke borrel te gaan organiseren. Wat een feest om op deze plek te mogen werken! Ben je ondertussen benieuwd wat de experts van Rhaw Architecture voor jou als particulier kunnen betekenen? Bekijk dan deze prachtige woning!

Net zo verrast door deze oude garage als wij? Laat gerust een reactie achter! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!