Superleuk: de verbouwing van een oud huis

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Wat te doen als je aan een drukke straat woont, maar je toch een landelijk gevoel wilt? De bewoners van deze woning vonden de oplossing in een nieuwe look van het interieur en een goede geluidsisolatie. Het was de modernisering van hun familiewoning die het mogelijk maakte om optimaal te genieten van de rust, maar ook van alle gemakken die het moderne leven ons biedt. Vandaag nemen we je mee voor een wandeling door deze woning om je te inspireren. Kijk snel met ons mee!

Oude look

Eerder had het huis een ouderwetse look, bakstenen en een puntdak waren de opvallende karakteristieken. Door de locatie, aan een drukke weg, werden de bewoners voortdurend blootgesteld aan lawaai van het verkeer. De woning was duidelijk aan verbetering toe, maar daar was wel de expertise van een professional voor nodig. Met een expert ontwerp je trouwens al snel je droomwoning.

Nieuw uiterlijk

Wat een transformatie. Van de muffe uitstraling naar de nieuwe look! Na de renovatie is het gebouw supermodern en erg stijlvol. Het zadeldak was vervallen, maar nu oogt het dak harmonieus, uniform en eigentijds. Het huis onderscheidt zich nu ook van de klassieke woningen in de buurt, maar toch past de woning nog steeds in het straatbeeld. De nieuwe voortuin geeft de woning een natuurlijke look en absorbeert tegelijkertijd de geluidsgolven die op het huis afkomen. Er is ook een raam weggehaald om de privacy van de bewoners beter te waarborgen. Een schitterende woning is het resulaat van deze aanpassingen.

Tuin

Hier zien we de idyllische tuin met terras. En wat dacht je van het hek? Hier kun je ongestoord genieten van de frisse lucht en zonnebaden als de zomer weer in het land is. Het huis heeft een open look; grote ramen bieden een zicht op de buitenruimte. De woning is ook uitgerust met een fotovoltaïsche installatie op het dak, deze levert schone energie en heeft een positief effect op het milieu en de energierekening van de bewoners. Meer mooie ideeën voor je droomtuin vind je hier

Trap

 Gang en hal door Schiller Architektur BDA
Schiller Architektur BDA

​Renovierte Bestandstreppe

Schiller Architektur BDA

We staan hier bij de voordeur en zien een trap die ons leidt naar de bovenverdieping. In dit gebied zien we nog delen van het oorspronkelijke huis. Het warme hout zorgt voor een mooi contrast met helder wit dat het interieur domineert. Oud en nieuw gaan hier een harmonieuze relatie aan. 

Interieur

Niet alleen de buitenkant van het huis is aanzienlijk veranderd door de renovatie, ook binnen is het een totaal andere aanblik. De kamers waren eens donker en bedompt, maar nu is het interieur open, wat tot een fijne ambiance en goede woonsfeer leidt. Daglicht is zo belangrijk voor een goede sfeer in je woning! Deze donkere sfeer was een van de grote problemen in de oude staat, maar deze zijn gelukkig opgelost. Hier vind je nog meer mooie ideeën voor de renovatie van je woning.

Keuken

Op de begane grond vinden we de open woonkamer, keuken en eetkamer, waarin verschillende functies naadloos in elkaar overlopen. We nemen hier een kijkje in de eetkamer en kijken naar de keuken die uitmondt in de woonkamer. Keuken en woonkamer bevinden zich aan de achterzijde van de woning en hebben via grote glazen deuren een open verbinding met de tuin. De keuken heeft een moderne look en daarmee zeer stijlvol, vooral de no-nonsense eenvoud spreekt tot de verbeelding. En wat te denken van de ultra-moderne faciliteiten. Ook heb je genoeg opbergruimte. Dit is een keuken waar je u tegen zegt.

Deze villa heeft een bijzondere look. 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!