De charme van een oud gerestaureerd huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De charme van een oud gerestaureerd huis

Stoa. Stoa.
van Esfera de Imagens Lda
Loading admin actions …

Een nieuwe woning doet vaak een beetje klinisch aan, net iets te symmetrisch, ietsjes te gelikt en met laserprecisie afgewerkt. Er is niets mis met dergelijke huizen, maar vaak missen ze de authentieke feel die oude woningen wel hebben. Vandaag zien we er weer een, met een prachtige look en een lange geschiedenis. De locatie van de woning is ook schitterend, precies hoe veel mensen de mediterraanse droom voor zich zien. Wij laten vandaag aan je zien hoe je deze kunt verwezenlijken. Kijk met ons mee naar deze mooie woning en laat je inspireren!. 

Potentie

Deze oude woning heeft potentie, dat is een eufemistische manier om te zeggen dat er nog vreselijk veel aan moet gebeuren, maar als je de woning in het landschap had ziet liggen zou ook jij direct verkocht zijn geweest. De nieuwe bewoners van dit pand prijzen zich gelukkig met hun nieuwe huis, maar weten ook hoeveel het hen gekost heeft, aan tijd, inzet en geld. Hoewel dat laatste behoorlijk meevalt in vergelijking met de Nederlandse situatie. En daarbij is de locatie zo mooi dat men er wel een offer voor over heeft. 

Oud

Je voelt in alles de geschiedenis van de oude woning, maar toch zijn de nodige verbeteringen en restauraties doorgevoerd die dit pand weer in zijn oude glorie hebben hersteld. In deze schuur heb je ruimte voor je bolide en de uitoefening van je hobby. Het kleurenschema is prachtig authentiek: wit en houtkleur passen bij de spirit van deze authentieke woning. 

Uitzicht

Vanuit de woning heb je een prachtig uitzicht over de daken van het dorp. Op dit soort momenten: als het zonlicht op de daken valt en de oude stenen hun authentieke ambiance prijsgeven weet je zeker dat je de ware Portugese roots ervaart. In deze woning kun je een grote tijd van het jaar doorbrengen,  tijdelijk als vakantiehuisje verhuren of er permanent je intrek innemen. Met een expert werk je al snel je droomwoning uit. 

Landelijke pracht

Ook rondom de woning tref je allerlei bijzondere plekjes aan die je humeur tot grote hoogten doen stijgen, dat gebeurde namelijk wel bij ons. Vanaf de straatkant hebben we zicht op de woning die natuurlijk – om in het straatbeeld te blijven passen – zijn authentieke look nog heeft. Door dit laatste zou je op het eerste gezicht niet vermoeden dat het interieur een grootschalige renovatie doorgemaakt heeft, waardoor het nu volkomen modern en comfortabel is naar de eigentijdse ideeën op het gebied van wonen en recreëren.  

Nieuwe tijd

Buiten zagen we de oude stenen ( met een uiterste charmante en verzorgde look overigens) die echt nog de oorspronkelijke woning en de vervlogen tijd laten zien. Hier binnen is het een totaal andere wereld: een modern badkamermeubel, een minimalistische wastafel, een ingetogen egale muur en een grote eigentijdse spiegel waarin je elke dag je outfit kunt checken bepalen de feel van het interieur. Let ook op de sfeervolle spotjes! Deze woning heeft een ware metamorfose doorgemaakt waardoor de bewoners nu kunnen genieten van hun mediterraanse woning. 

Keuken

Een eenvoudige keuken voor een simpel leven onder de Portugese zon; wie zegt daar nu tegen? Als je de oude situatie van dit vertrek had gezien was je nu in de veronderstelling geweest dat je in een culinair paradijs beland was. Een eenvoudige afwerking en een vrolijk kleurenpalet maken deze keuken tot de plek waar de familie graag samenkomt voor het ontbijt en het diner. Vele avonden met vrienden en familie eindigen ook in deze ruimte. Meer mooie ideeën voor de keuken kun je hier vinden. 

Slaapkamer

We denken nog even terug aan de eerste foto, zo leeg als die schuur was deze kamer. Daarbij was het vertrek vervallen en onbewoonbaar. Het hele huis was trouwens onbewoonbaar, maar door hard werken en hulp van derden is de droom van de bewoners uitgekomen. In deze slaapkamer zien we het eenvoudige kleurenschema terugkomen dat we ook al in de keuken zagen. Rood voor de luiken, wit op de muur en zwarte voor het zalige, grote bed. We weten zeker dat  je in deze kamer helemaal tot rust komt. Wat een effect kunt je met een eenvoudige vormgeving bereiken! Met deze blik in de slaapkamer nemen we afscheid van het huis. Wij hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Veel plezier met het inrichten van je eigen droomwoning. 

Ook deze woning is zeer bijzonder,  vooral door de artistieke look! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!