Een nieuwe en klassieke woning | homify

Een nieuwe en klassieke woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke eetkamers van Parrado Arquitectura Klassiek
Loading admin actions …

Een nieuwe woning hoeft natuurlijk lang niet altijd een moderne woning te betekenen. Op het gebied van comfort en ruimte mag een huis uiteraard wel modern van aard zijn. Maar de uitstraling en stijl kan ook teruggrijpen op oudere bouwstijlen. De bewoners van dit huis in Argentinië hebben gekozen voor een nieuwbouwwoning met een klassieke uitstraling. En dat geldt niet alleen voor de buitenkant, ook binnen is het huis op een aangename rustiek-klassieke manier ingericht. Op sommige punten misschien met een klein modern tintje, maar de klassieke sfeer komt je overal tegemoet. Kijk mee met dit mooie project van de architecten van Parrado.

Statig

Een statige vrijstaande woning zien we hier. Je kunt zien dat het een nieuwe woning betreft, maar de inspiratie is overduidelijk gevonden in oudere bouwstijlen. Een tweetal boompjes voor het huis maakt het nog eens extra statig. Het lijkt wel een klein paleisje op deze manier! Het enige wat wij nog zouden veranderen is een wat mooier pad naar de voordeur en een nieuwe oprit. Als ook dat klaar is dan is de statige entree naar dit huis helemaal compleet.

Antieke villa

De achterkant van het huis lijkt wel geïnspireerd op een villa uit de antieke oudheid. Daardoor krijg je ook een beetje een Mediterraans gevoel bij dit huis. Klassieke inspiratie of niet, als naar de constructie gaan kijken, dan zien we dat de veranda twee vliegen in een klap slaat. Uiteraard is een prachtige ruimte met een overdekt terras en een kleine buitenkeuken ontstaan, maar ook een dakterras is mogelijk gemaakt door deze uitbouw. Een ideale uitkomst!

Voordeur

Aan de voorkant zag je de prachtige voordeur al als een centraal middelpunt in de gevel. Maar ook binnen zorgt de dubbel uitgevoerde voordeur voor een zeer romantisch plaatje. De prachtige klassieke stijl maakt dat de deur als versierend object al voldoende is, samen met de trap. Eigenlijk een klassieke vorm van minimalisme!

Ruimte

De aangename ruimte op de begane grond geeft een hele ontspannen sfeer. De veranda werkt daar ook heel erg aan mee. Zeker doordat de geopende deuren het verschil tussen de binnenruimte en de veranda bijna doen wegvallen. Hoe fijn is het als je met lekker weer zo aangenaam van je huis gebruik kunt maken. Maar ook als het iets kouder is dan is er een gezellige plek om te gaan zitten: bij de open haard in de woonkamer.

Keuken en suite

De open eetkamer ligt tussen de woonkamer en de keuken. Door prachtige en suitedeuren kan de keuken afgesloten worden van de woonkamer. Handig als je urenlang ongestoord wilt koken of juist niet wilt dat het hele huis naar de maaltijd gaat ruiken die je aan het bereiden bent. De eettafel en de inrichting zijn trouwens van die leuke eclectische elementen die het huis net een klein hedendaags tintje geven, zonder dat de klassieke sfeer verloren gaat.

Grote slaapkamer

Deze grote slaapkamer laat weer een prachtig rustiek-klassiek beeld zien. Een hele aangename en ontspannen entourage waarin je heerlijk kunt slapen. En al is de vitrage nu dicht, zodra je die openschuift is er de toegang tot het zeer ruime dakterras. Lekker om de eerste zonnestralen op te kunnen pikken als je net wakker bent.

Logeerkamer

Deze kamer is heel erg geschikt als logeerkamer of als kinderkamer. Handig is zo’n bed dat je alleen maar uitschuift als je het echt nodig hebt. Daardoor blijft deze ruimte ook altijd voor andere doeleinden beschikbaar en vormt ook een mooie doorgang naar het dakterras.

Klassiek in een nieuw jasje, een leuke en zeer ontspannen manier van wonen! Benieuwd geworden naar nog meer van die klassieke inspiratie? Dit huis kan je dan ook de nodige ideeën geven.

Ben jij een liefhebber van klassiek ontworpen huizen? Laat hier gerust je mening over dit huis achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!