Een prachtige woninguitbreiding in Amsterdam-Zuid

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een prachtige woninguitbreiding in Amsterdam-Zuid

Johan van Dijk Johan van Dijk
verbouwing // Amsterdam van Studio FLORIS Industrieel
Loading admin actions …

Amsterdam is een zeer gewilde plek voor mensen om zich te vestigen. De hoofdstad van Nederland is dan ook de grootste stad van het land en het valt niet altijd mee om hier een woning te kunnen bemachtigen. Mocht je dat wel lukken, dan kan het ook nog zijn dat de ruimte van de woning niet geheel aan je wensen voldoet. In dit geval hebben de bewoners van een karakteristieke woning in Amsterdam-Zuid er voor gekozen om hun woning uit te gaan breiden. En de plannen daarvoor zijn gemaakt door de architecten van Studio Floris, eveneens gevestigd in Amsterdam. We laten je het zeer fraaie resultaat graag zien en daarbij gaan we ook nog even terug naar de oorspronkelijke situatie. Laat je maar lekker inspireren: dit kan voor jou wellicht ook een goed voorbeeld zijn voor een uitbreiding van je eigen huis.

Karakteristieke woning

Bloembak Klassieke muren & vloeren van Studio FLORIS Klassiek Steen

Voor we naar de oorspronkelijke situatie en de nieuwe uitbreiding aan de achterkant van de woning gaan, laten we je graag de voorkant van het huis even zien. Je ziet hier een karakteristieke woning in de stijl van de jaren 20 zoals je die veel kunt vinden in Amsterdam-Zuid. Dit zijn woningen met een prachtige allure en die zijn dan ook zeer gewild. Je kunt hier relatief rustig wonen terwijl het bruisende centrum van Amsterdam binnen handbereik is en waarvandaan je zowel met de auto als met het openbaar vervoer alle kanten op kunt. 

De voormalige situatie

oude gevel van Studio FLORIS
Studio FLORIS

oude gevel

Studio FLORIS

Je ziet hier de achterkant van de woning in de oude situatie in beeld gebracht: openslaande deuren vanuit de woonkamer en een deur die vanuit de keuken naar de tuin leidt. Het geheel maakt een lichtelijk verouderde indruk en zoals je kunt zien is het een vrij donker geheel waarbij niet zoveel daglicht in het huis kon komen. Juist daar wilde de architect verandering in gaan brengen. Laten we snel eens gaan kijken hoe dat uitgepakt heeft. 

Uitbreiding onder het balkon

stalen pui van Studio FLORIS Industrieel
Studio FLORIS

stalen pui

Studio FLORIS

De uitbreiding van de benedenverdieping is gesitueerd onder het balkon van de bovengelegen verdieping. Door te kiezen voor een compleet glazen wand, is de lichtinval daarmee veel beter geworden. De ramen zijn in industriële stijl ontworpen en doen erg denken aan de stijl van de jaren 30. In die zin is dat een voortzetting van de jaren 20 stijl waarin het eigenlijke huis ontworpen is: die stijlen sluiten heel erg mooi bij elkaar aan. Kijk nog even weer terug naar de foto van de voormalige situatie om te zien wat de verschillen zijn!

Ruime woonkamer

licht interieur: modern  door Studio FLORIS, Modern
Studio FLORIS

licht interieur

Studio FLORIS

Niet alleen de uitbreiding was onderdeel van het ontwerp van Studio Floris om dit huis een opknapbeurt te geven, ook het interieur is flink aangepakt. Een vernieuwde woonkamer en een nieuwe keuken maken daar onderdeel vanuit. Een moderne, strak vormgegeven open haard, vormt een mooi contrast met de meer klassiek geïnspireerde houten visgraatvloer. En let er vanuit dit perspectief ook vooral op hoe de lichtinval is en het uitzicht naar de tuin. Wat fijn dat je bij mooi weer vanuit de keuken zo de tuin in kunt lopen.

Nieuwe keuken

keukenblok: modern  door Studio FLORIS, Modern Marmer
Studio FLORIS

keukenblok

Studio FLORIS

Als laatste werpen we nog even een blik op de nieuwe keuken. Een modern en haast wat minimalistisch geheel dat redelijk compact is en toch voldoende ruimte biedt. Erg fijn is dat het daglicht hier ook alom aanwezig is. Zodra het donker wordt is het licht hier ook gegarandeerd door zowel de fraaie geïntegreerde lampen in het plafond als de hele leuke lampen die boven het aanrecht zijn aangebracht. Voor de bewoners een heerlijke vernieuwde omgeving om in te kunnen leven! Wil jij ondertussen nog meer leuks van deze architecten bekijken? Zorg dan dat je dit artikel ook niet overslaat!

Ook aangenaam verrast door deze fraaie uitbreiding? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!