Origineel wonen in een grote moderne woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Origineel wonen in een grote moderne woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van ARQUIPLAN Modern
Loading admin actions …

Origineel wonen kan op heel veel verschillende manieren. Op een originele locatie, in een origineel huis of door een origineel interieur. Dat laatste is vooral het geval in het huis waar we een kijkje gaan nemen, maar we moeten zeker niet vergeten om de originele architectuur daar ook in mee te laten wegen. De architect Bernardo Hinojosa is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit huis. Maar aangezien beelden soms veel meer zeggen dan woorden, gaan we eerst gewoon lekker kijken en ons laten inspireren door dit bijzondere project.

Blokken

Het zou een beetje oneerbiedig zijn om dit huis een blokkendoos te noemen, maar het is wel overduidelijk dat kubistische blokken het uitgangspunt vormen van de architectuur van de voorgevel. De afzonderlijke blokken vallen op door een redelijk minimalistische uitstraling, maar natuurstenen tegels op bepaalde gedeeltes van de tussenliggende muren zorgen voor een heel verfrissend en dynamisch effect. Het ruwe beton van de grote raampartij en van het trapje naar de voordeur maakt het geheel op een hele stoere manier af.

In het donker

We zien een foto genomen vanuit hetzelfde perspectief als zonet, maar nu in het donker. Letterlijk een verschil van dag en nacht! Het is altijd zo leuk om te zien hoe een huis zich toont in het donker. Op deze wijze laat de woning weer een hele andere kant zien. Ook in het donker dus een schitterend geheel.

Woonkamer

Vanaf de overloop krijg je een prachtig overzicht van de woonkamer. Frisse kleuren zorgen voor een hele dynamische omgeving. De hoogte van de kamer zorgt voor een heel mooi ruimtelijk effect. Verder is de bar een erg leuke plek geworden om even te kunnen gaan zitten. Die bar vormt overigens ook de scheiding tussen het zitgedeelte en de open eetkamer.

Aan tafel!

De eetkamer is niet alleen door een bar gescheiden van de woonkamer, maar er is op meerdere manieren een hele andere entourage gecreëerd. Dit gedeelte van de ruimte ligt namelijk iets hoger en er is van andere kleuren gebruik gemaakt. Het resultaat is een hele intieme en gezellige ruimte, waar je gemakkelijk met acht mensen aan tafel kan schuiven.

Schitterende keuken

Deze schitterende keuken is ook weer zo’n mooi voorbeeld van een zeer origineel ingerichte ruimte. Een marmeren aanrechtblad komt wel vaker voor, maar je ziet niet zo vaak dat de wanden van de keuken ook met marmer bekleed zijn. Het zorgt voor een chique effect, maar ook voor een hele aangename en ontspannen sfeer. De marmeren tafel maakt het geheel compleet en is een mooie plek voor een simpele maaltijd of een gezellig kopje koffie in de ochtend.

Trappenhuis

De mooie en opvallende raampartij die we van buiten al konden zien, vormt de buitenmuur van het trappenhuis. Het stoere en ruwe kale beton komt ook aan de onderkant van de trap weer terug. En dat maakt deze trap ook weer bijzonder origineel en creatief, juist vanwege de houten rand aan de bovenkant en de treden die bekleed zijn met natuurstenen tegels. Daarmee is de trap naast een gebruiksobject ook een heel mooi kunstzinnig element geworden, zeker ook in combinatie met het leuke zithoekje en het mooie schilderij aan de muur.

Ontspannen slapen

Deze slaapkamer is een ruimte geworden waar je heerlijk kunt uitrusten in een ontspannen omgeving. Een hele gezellige uitstraling is ontstaan door de kleuren hier heel goed op elkaar af te stemmen. De leuke zithoek geeft net dat stukje extra uitstraling waardoor ook hier weer een origineel concept is ontstaan.

Geïnspireerd geraakt door de originele ideeën op het gebied van architectuur en inrichting? Met dit project kun je nog meer inspiratie opdoen!

Enthousiast geworden over dit project? We horen graag wat je er zo leuk aan vindt.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!