Ramen en kozijnen in soorten en maten

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

We kijken er zo vaak doorheen dat we ons vaak niet realiseren hoe onze ramen, ruiten en kozijnen er nu precies uitzien. Toch vind je deze architectonische elementen overal en als ze er niet zijn, in bijvoorbeeld een kleine badkamer of kelder, dan zijn wij er ons wel degelijk van bewust. Hoeveel invloed onze ramen en kozijnen hebben op onze inrichting en het uiterlijk van ons huis beseffen we dus vaak niet, terwijl in een mooie consistente stijl of smaak alle elementen, hoe onzichtbaar ze ook lijken, belangrijk genoeg zijn om over na te denken. In een strak, minimalistisch interieur passen tenslotte geen sierlijke of antieke raamprofielen en in een oude monumentale woning steken glimmend aluminium kozijnen lelijk af. Maar ook als je voorkeur uitgaat naar een eclectische inrichting of architectuur is daarin de keuze voor raamstijl heel belangrijk: welke stijlen wil je de ruimte meegeven? Ben je dus aan het bouwen of verbouwen, zijn je ramen of kozijnen aan vervanging toe, of ben je gewoon benieuwd wat wij je willen laten zien? Lees en kijk dan verder en doe kennis op over verschillende raamstijlen.

Modern

 Ramen & deuren door CRISTALERIA GLASS CASTELLO S.L
CRISTALERIA GLASS CASTELLO S.L

Cortina de cristal en Benicassim

CRISTALERIA GLASS CASTELLO S.L

Deze moderne glaswand dat de serre bij het opendoen in een balkon omtovert is een strak en stijlvol voorbeeld van een bewust onzichtbaar design. Ook bij slecht weer kun je van deze plek genieten door je achter de glazen ruiten te verschuilen zonder dat het uitzicht verstoord wordt door kozijnen en muurdelen.

Sereen

 Ramen & deuren door Glasstec
Glasstec

Arches

Glasstec

Zoals hier te zien hoeft glas-in-lood niet alleen in een kerk te vinden te zijn of de traditionele bloemmotieven weer te geven: hier is in een antiek en klassiek gebouw wat moderne flair aangebracht door voor een geometrisch design te kiezen. Toch vormt dit raam met het kozijn een eenheid in de verwijzing naar kerkelijke glas-in-lood taferelen door het gebruik van basiskleuren.

Artistiek

Deze afbeelding laat een artistieke variatie zien op glas-in-lood: zowel in design als constructie. De kleuren en het ontwerp van het glas zelf zijn onverwacht en modern en geven deze kamer een serene rust maar met een eigentijds design. Als skylight, of met lampen, voegt dit architectonische kunststuk een originele toevoeging aan de sfeer van deze ruimte en laat zien hoe bijvoorbeeld een zolderkamer of zelfs een donkere kamer of kelderwoning in moderne en artistieke stijl overvloedig en sereen licht kan binnenhalen.

Origineel

 Ramen & deuren door MFA Architects
MFA Architects

House for Holidays, 2009

MFA Architects

In dit bijzondere huis aan zee, dat gebouwd is als moderne variant op een typische cottage, zijn de ramen op een originele manier in de muren geplaatst. Op schijnbaar willekeurige hoogten en afstanden en in verschillende grootten zijn er ramen en raampjes in de dikke muren geplaatst die samen met de luiken voor verkoeling en schaduw in de Italiaanse hitte zorgen.

Om te zien hoe de ramen in dit mediterraanse design geplaatst zijn kun je hier meer foto's vinden.

Klassiek

 Ramen & deuren door RS Architects
RS Architects

Islington House Conversion

RS Architects

Voor een eenvoudiger en rustiger interieur zijn deze klassieke raamkozijnen perfect. Met alle voordelen van nu passen deze ramen qua stijl zowel in antieke gebouwen als klassieke nieuwbouw. Het ouderwetse schuifsysteem dat bij het opendoen van het raam de onderste ruit parallel aan het bovenste schuift is ook nog eens ruimtebesparend en is dan ook uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld kleine grachtenpanden of ondiepe kamers.

Nostalgisch

Wat betreft de details van de kozijnen zoals knoppen, handvatten, sloten en scharnieren is er ook ruime keus aanwezig waarbij je lang niet altijd bent beperkt door je keuze aan kozijnen. Laat je hierin vooral leiden door je eigen stijl en smaak maar overweeg bijvoorbeeld ook eens accessoires in antieke stijl zoals hier te zien voor een bijzondere vintage of retro-element in het interieur.

Alhoewel wij je hier een aantal heel verschillende producten hebben laten zien is er nog veel meer te zien in de wereld van ramen, ruiten en kozijnen. Materialen, constructies en ontwerpen veranderen voortdurend en er is voortdurende vooruitgang op al deze gebieden. Ook wat betreft kozijnen op maat is er inmiddels heel veel mogelijk. Vraag na of kijk verder naar de raamproducten van onze professionals en kies uit vele designs datgene wat het beste bij jou en je huis past.

Welke van deze stijlen past het best bij jou? Vertel het ons hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!