De verborgen geheimen achter de grijze gevel | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De verborgen geheimen achter de grijze gevel

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische badkamers van Vallribera Arquitectes Minimalistisch
Loading admin actions …

De geheimen die achter een gevel schuilgaan, kunnen soms hele grote verrassingen opleveren. Als je een regelmatige bezoeker van homify bent, dan weet je dat vast als geen ander. En keer op keer is het weer leuk om zulke verrassingen te ontdekken. Neem nou het huis waar we nu gaan kijken: de niet zo opvallende grijze gevel verbergt namelijk een schitterende en vooral ook zeer sfeervolle woning. Authentieke elementen en moderne toevoegingen zijn namelijk in deze woning tot een prachtige eenheid gesmeed. Een prachtig stukje werk van de architecten van Vallribera. Reis mee naar Spanje voor het bekijken van de verborgen geheimen.

Sober

Als je door deze straat loopt, dan ziet dit huis mooi er mooi afgewerkt uit. Maar al valt het misschien wel iets op door de mooie voordeur,  het geheel ziet er niet heel erg spectaculair uit. De grijze kleur maakt de gevel toch vooral sober. Een rijtjeswoning die je in zo’n Mediterraanse omgeving zou verwachten, alleen dan met een modern randje. Maar zoals je weet is er veel meer dan dat te zien. We bouwen de spanning echter langzaam op, we gaan eerst aan de achterkant nog even een kijkje nemen.

Binnentuin en dakterras

Door de ligging heeft dit huis een besloten binnentuin. Mooie grote schuifdeuren maken dat je van deze binnenplaats op een aangename manier gebruik kunt maken. Het achterste gedeelte van het huis is een uitbreiding en het dak daarvan vormt een fraai dakterras. Buitenruimte genoeg dus! Ook hier valt op dat het huis er mooi afgewerkt en strak uitziet, in tegenstelling tot de wat meer rommelige buurhuizen. En we zien ook al een klein beetje van het interieur, maar nog niet genoeg. Tijd om naar binnen te gaan.

Woonkamer

Het nieuwe gedeelte van het huis biedt onderdak aan de woonkamer. Een rustige, haast minimalistisch ingerichte ruimte die duidelijk heel anders is dan het oorspronkelijke gedeelte van de woning. Juist door die verschillende stijl en kleurstelling ontstaan twee afzonderlijke ruimtes, zonder dat een muur daarvoor noodzakelijk is. En al is de woonkamer een aangename ruimte, de keuken met de bijzondere authentieke en industriële uitstraling trekt toch de meeste aandacht.

Industriële keuken

In de keuken is een zeer fraai eclectisch geheel ontstaan. De ruimte zelf is redelijk authentiek en biedt een schitterend Mediterraans-industrieel beeld. De daarin geplaatste keuken heeft een redelijk moderne look gekregen die het opvallend goed doet in combinatie met de rode bakstenen. Vooral de hoogte is zo ontzettend mooi in de keuken en zorgt voor een heel erg aangenaam ruimtelijk effect.

Naar boven!

De trap biedt ook weer een schitterende combinatie van authentieke en moderne elementen. We laten je dit plaatje vooral ook zien vanwege de sfeer die het oproept. We gaan snel eens kijken wat de twee bovenste verdiepingen allemaal te bieden hebben.

Oud en nieuw

We nemen hier een kijkje in de slaapkamer. Of ten minste de
ruimte die nog ingericht moet worden als slaapkamer. Ook hier is weer een prachtige balans gevonden tussen het oorspronkelijke karakter van het huis en de toegevoegde elementen.

Badkamer

De badkamer wijkt enigszins af van de andere kamers in het huis. Dit is gewoon een aangename ruimte om een lekkere douche te kunnen nemen. Maar dan wel een met een hele fraaie kleurstelling!

Werken onder het dak

De zolderruimte is ook erg mooi geworden. En er blijkt hier nog een tweede dakterrasje aanwezig te zijn! Maar vooral de sfeer van deze werkkamer is erg mooi om te zien. Modern ingericht onder de prachtige authentieke houten balken. Een schitterende combinatie.

Aangenaam verrast door de geheimen van dit huis? Laat je dan ook zeker verrassen door dit originele project!

Aangenaam verrast door dit project? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!