Een tijdloos klein huis met een grootse uitstraling

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

De opdracht aan de architecten van Müllers Büro was duidelijk. Het echtpaar dat in dit kleine maar tijdloze huis ging wonen, wilde een woning met duidelijke lijnen en lichte kleuren. Daarnaast moest het klassiek en toch tijdloos worden. En dat lijkt heel aardig gelukt. De keuze voor sobere kleuren en vormen geeft het huis een subtiele maar smaakvolle uitstraling en ook het interieur is daarbij heel passend. Laten we gauw gaan kijken.

Terras

Hoewel het huis zelf qua kleur dus vrij sober is, springt het er in deze groene en landelijke omgeving toch behoorlijk uit. En dat levert een spectaculair resultaat op. Rond om het huis zien we een eveneens bescheiden betegeld terras, dat helemaal in het verlengde van het huis ligt. Omdat het rond om het huis gesitueerd is, heb je op elk moment van de dag zon.

Ramen

Het huis beschikt over een flink aantal ramen, wat binnen voor het nodige daglicht zorgt. Bij de buitenmuren is gekozen voor een wit kozijn zodat deze mooi wegvalt in de witte muur. Het grijze zadeldak is ook subtiel van kleur, maar krijgt door de zwarte raamkozijnen net wat beetje extra pit. Ook alle overige materialen, van regenpijp tot schoorsteen, zijn in subtiele kleuren en vormen zodat niks onnodig de aandacht afleidt van het totaalplaatje.

Keuken

Hoewel de verschillende functies op de benedenverdieping samengepakt zijn op een compact oppervlak, is er een gevoel van ruimte. Niet in de laatste plaats door de luxe afwerking en de gekozen materialen. Het vele wit, in combinatie met het natuurlijke van de houten vloer, maakt dit een zeer huiselijk geheel. En hoewel het geheel vrij open is, is er toch ook een natuurlijke vorm van afscheiding. Daar zorgen het kookeiland en het halve muurtje richting de gang voor.

Eetkamer

De eetkamer is toch wel een van de optische hoogtepunten van het huis. De hoge ramen, in combinatie met het dakraam, zorgen voor een bak met licht. En daarnaast natuurlijk een fraai uitzicht richting het groen. Ook hier zien we de luxe houten vloer die prachtige kleurt bij de strakke witte muren. Verder is er met veel oog voor detail ingericht. We zien verschillende grijstinten, in de plantenbakken, de stoelen aan tafel en de accessoires in de kast. Bij het groen van buiten passen de planten binnen, de kleine tafellakentjes en de gieter in de kast.

Bovenverdieping

Vanaf de eerste verdieping is het uitzicht naar beneden in één woord geweldig. Er is gekozen om deze verdieping open te houden, een soort galerij. Hierdoor behoud het huis zijn open karakter en heb je ook hier profijt van de hoge ramen. Dat in combinatie met de dakramen maakt van deze verdieping een luchtige en lichte plek.

Werkkamer

Op deze eerste verdieping vinden we onder meer deze prachtige werkkamer. Zolderetages zijn vaak donker en niet heel uitnodigend. Maar dat is hier absoluut niet het geval. De vele ramen maken, samen met de witte muur en de prachtige houten vloer, van deze ruimte een licht en ruimtelijk geheel. Door het zadeldak ontstaat er ook een aangename hoogte. Deze wordt speels onderbroken door de houten balken aan het plafond, die qua kleur goed passen bij de houten vloer. 

Wil jij nou ook een huis dat volledig op jouw wensen is afgestemd? Deze professionals kunnen je daar heel goed bij helpen. Andere fraaie werk/studeerkamers kan je hier bekijken en in dit Ideabook lees je alles over hoe je de perfecte werkplek bij je thuis realiseert.

Wat vind je van de ramen in de eetkamer? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!