Een magisch klein huisje van 38 m2 in de Japanse stijl | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een magisch klein huisje van 38 m2 in de Japanse stijl

TILL BEHNE TILL BEHNE
van homify Aziatisch
Loading admin actions …

De Japanse architectuur wordt gekenmerkt door eenvoud. Geen spectaculaire uitspattingen, vormen of materialen. In het Japanse Aichi gaan we vandaag dit rechtlijnige familiehuis bekijken dat opgebouwd is uit sobere materialen, maar toch heel tijdloos en stijlvol is. De architecten van K.K.Den zijn er heel goed in geslaagd om dit eenvoudige huis een fijne en warme uitstraling te geven en toch ook de luxe die je als bewoner graag wil.

Voorgevel

van homify Aziatisch

De voorgevel heeft heel rustige tinten en past zo uitstekend in de groene omgeving. De strakke witte muren worden fraai onderbroken door de grote glazen pui, die je zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten laat kijken. De kleur van het zadeldak zien we subtiel terugkomen in de fundering van het huis, net als in de kozijnen van de glazen pui. Kenmerkend voor de Japanse architectuur is ook het gebruik van het vele hout. Zo zien we een fraaie houten deur, het tuinhekje en een grote zitbank in de tuin. En vanaf hier zien we al een klein beetje van het interieur, waar ook veel hout in terugkomt.

Tuin

Aziatische woonkamers van homify Aziatisch

We staan nu aan de andere kant van de glazen pui, en dat biedt uitzicht op de tuin. Naast een klein terras is er een typische Japanse heuvel. Deze 'kunstmatige heuvel', in het Japans 'tsukiyama', maakt van deze tuin een typische Japanse landschapstuin. We zien verder een vierkante zitbank waar in het midden een jong boompje groeit. Deze zal met die jaren de tuin wat meer beschutting geven. Links zien we een flinke houtopslag, voor de kachel die we even verderop in het huis gaan zien. Het interieur is net als het huis zelf, stijlvol en sober. Veel simpele houten meubels, maar met veel oog voor detail uitgekozen.

Slaapkamer

Aziatische mediakamers van homify Aziatisch

Een traditionele Japanse slaapkamer mag in dit huis natuurlijk niet ontbreken. Geen luxe boxspring in dit huis, maar een haast Spartaans bed op Tatami-matten. Ook hier verder geen poespas, maar kale muren. Wel fraai is het lijnenspel dat ontstaat door de houten balken aan het plafond en de hangende kast in de ruimte. Om naar buiten te kunnen kijken, naar de tuin, moet je of bukken of al in bed liggen.

Woonkamer

Aziatische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Aziatisch

Ook in de woonkamer ontstaat er door de gekozen materialen een fraai lijnenspel. Horizontale lijnen worden speels afgewisseld met verticale lijnen, waarbij er ook de nodige diepte en dimensie is. Het hout contrasteert prachtig met de witte muren, het zwart van de vloer, de kozijnen en de houtkachel en op de achtergrond het groen van de tuin. De kachel zorgt met zijn warmte en de gezelligheid van een knapperend vuurtje tevens voor nog meer sfeer in dit huis.

Badkamer

Aziatische badkamers van homify Aziatisch

De verbinding tussen mens en natuur is zeer belangrijk in de Japanse architectuur. En dat zien we ook hier in de badkamer. De grote glazen wand levert niet alleen veel daglicht op, maar zorgt ook voor een connectie met buiten. Ook hier zien we weer een vrije afwisseling van materialen: het wit van de badkamer, het zwart van de kozijnen en het hout (zowel binnen als buiten). De enorme spiegel zorgt nog voor extra diepte. 

Andere mooie en Aziatische badkamers kan je hier bekijken. Deze professionals weten alles van badkamers en helpen je graag met het ontwerpen ervan. En in dit Ideabook lees je alles over de juiste materialen voor je badkamer.

Ben jij een fan van Japanse architectuur? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!