Een compact familiehuis met een intelligent design

Stoa. Stoa.
西坂部の家, 若山建築設計事務所 若山建築設計事務所 Eclectische huizen Metaal Zwart
Loading admin actions …

In de grote steden gaat het erom dat er op een efficiënte wijze wordt gebouwd. Woonruimte is in deze randstedelijke gebieden schaars en dat merk je direct als je een willekeurige woning binnenstapt. Ook in Japan ontkomen ze er niet aan om woningen te bouwen die compact zijn, maar toch voldoen aan de moderne wooneisen. Het land kampt overigens niet alleen met een dergelijk woonruimtetekort, ook in steden als Parijs, Londen en ons eigen Amsterdam is het factor van belang. Vandaag laten we je zien dat je heerlijk kunt wonen in een compacte woning. Door op een intelligente wijze gebruik te maken van de beschikbare bouwruimte, die redelijk beperkt is, werd er een huis gecreëerd dat helemaal voldoet aan de moderne wooneisen. En voor de prijs hoef je het niet te laten, want de woning is geschikt voor mensen met een relatief budget. De prijs voor deze woning is om en nabij de 200.000 euro.

Eerste blik op de gevel

Deze woning heeft een temperamentvolle look en is geheel modern van karakter. Het woonoppervlak bedraagt een bescheiden 97,5 vierkante meter, maar de bewoners ervaren dit als voldoende om heerlijk te leven en te wonen zonder enkel gebrek aan bewegingsruimte en comfort. Niet alleen het bijzondere ontwerp van de gevel spreekt tot de verbeelding, ook de open look is een eye-catcher. De vele raampartijen zorgen voor een prachtige lichtsfeer in de woning. De massiviteit van de woning wordt zo een beetje gereduceerd. Ideeën voor je woning vind je hier

Avondlicht

Aan deze kant van de woning wacht ons een verrassing, namelijk een prachtig balkon om op te recreëren, gebouwd op pilaren van hout. Dit natuurlijke materiaal voegt extra sfeer toe aan de woning en gaat een bijzondere visuele relatie aan met het interieur, dit zullen wij zo dadelijk binnen zien. Het huis is een feest voor de verbeelding. De royale raampartijen hebben natuurlijk een groot aandeel in deze ambiance. Zo wordt de in duisternis gehulde omgeving verwarmd door een zachte gloed van huiselijk licht. Deze woning mogen we met recht een familiehuis noemen. Meer mooie ideeën voor je woning bespreek je met een expert

De hal

Laten we eens een kijkje nemen in het interieur; we beginnen met de hal. Dit is toch wel het visitekaartje voor de rest van het huis. Als de looks van deze ruimte niet in orde zijn kun je een goede inpressie op familie en vrienden vaak wel op je buik schrijven. De eerste indruk telt het zwaarst, daarom hebben de bewoners alles in het werk gesteld om deze ruimte op werkelijk een schitterende manier vorm te geven. Het lichtontwerp valt direct op als bijzonder goed uitgedacht. Daarbij zijn de muren, plafonds en de vloer bekleed met witte verf en licht hout, waardoor een lichte, huiselijke ambiance ontstaat waarin je gasten zich direct op hun gemak voelen. En dan hebben ze de rest van het huis nog niet eens gezien! Meer inspiratie vind je hier!

Keuken

De trap heeft ons naar de bovenste verdieping geleid, waar we in het midden van de in het licht badende ruimte een hypermoderne keuken aantroffen. In plaats van een compacte keuken is er hier voor een uitgebreide variant gekozen. We zien een luxe tafel van roestvrij staal, een schitterent fornuis en een prachtige oven. Alle keukenapparatuur – onmisbaar bij het bereiden van de culinaire hoogstandjes waar de bewoners zo van houden – is netjes geïntegreerd. Er is zelfs een prachtig werkblad gerealiseerd waaraan je met meerdere kookliefhebbers kunt werken. Deze keuken is wat je noemt een echte all-rounder. Ook in deze ruimte is er alles aan gedaan om de beschikbare ruimte zo efficient mogelijk te gebruiken. Zie je nu dat een woning met relatief weining woonruimte toch groots aan kan voelen!

Edgy

Deze keukenruimte wordt gekenmerkt door een minimalistische vormtaal die voor een ontspannen look zorgt. Daarom kan het niet anders dat de bewoners tijdens het koken geheel ontspannen en tot rust komen. Natuurlijk is koken op zich een ontspannende activiteit, maar de setting is minstens zo belangrijk. Het daglicht vult deze ruimte en dit zorgt eveneens voor een fijne ambiance. Aan de rechterzijde van de keuken zien we een hal die ons naar verschillende kamers leidt. De looks van deze hal zijn industrieel en back to basic, typische designtrends waarmee je een edgy look aan je woning kunt geven. In deze mooie keuken besluiten we onze tour door de woning. We hopen dat je net zo enthousiast geworden bent als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën.

Deze kastjes zijn mooi, trendy en handig!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine