Een bijzondere woninguitbreiding in landelijk gebied | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een bijzondere woninguitbreiding in landelijk gebied

Johan van Dijk Johan van Dijk
WONING SBB TE BREDA van ddp-architectuur
Loading admin actions …

Een fraaie jaren 30 woning in het landelijke gebied rond Breda was jaren geleden voorzien van een serre. Deze uitbreiding voldeed niet meer genoeg en was bovendien qua aanblik ook geen verfraaiing voor het huis. De bewoners zijn met de architect van DDP-Architectuur om tafel gaan zitten en vervolgens is een bijzondere woninguitbreiding tot stand gekomen. We laten je die uiteraard graag zien, zowel van binnen als van buiten. En voor de beeldvorming hebben we daarbij een plaatje van de oude situatie ook niet vergeten. Laat je door dit fraaie geheel zeker inspireren als je ook op zoek bent naar een uitbreiding voor je eigen huis.

Prachtig wonen

overall beeld van de woning met uitbreiding van ddp-architectuur
ddp-architectuur

overall beeld van de woning met uitbreiding

ddp-architectuur

Een foto van het huis in volle glorie, met de nieuwe uitbreiding, laat ons in eerste instantie al zien hoe prachtig je hier kunt wonen. Heerlijk op de grens van bos en weilanden combineer je het beste van beiden hier. En bovendien is de bruisende stad Breda dichtbij gelegen. Wat wil een mens nog meer? Een heerlijke manier om te wonen!

De oude situatie

voor de verbouwing van ddp-architectuur
ddp-architectuur

voor de verbouwing

ddp-architectuur

Je begrijpt vast wel dat de oude situatie een mooie uitbreiding van het eigenlijke huis gaf, maar qua stijl en sfeer (en daarmee voornamelijk op het gebied van de architectuur) een beetje afbreuk deed aan dit mooie jaren 30 huis. In zo’n geval valt er aan de bestaande serre dan ook weinig te verbouwen. Afbreken en iets nieuws bouwen is dan het enige alternatief.

Ruimte!

zicht op de beschutte zitplek met tuintafel van ddp-architectuur
ddp-architectuur

zicht op de beschutte zitplek met tuintafel

ddp-architectuur

Als je een vergelijking gaat trekken tussen de oude serre en de nieuwe uitbreiding, dan valt gelijk op dat de er veel meer woonruimte ontstaan is. Het geheel is een fraai modern-landelijk geheel dat prima past bij de oorspronkelijke stijl van het huis en toch duidelijk aangeeft dat het nieuw is. Juist die eclectische balans zorgt voor een dynamisch en ook rustig beeld. 

Grote tuin

doorkijk vanuit de diepe achtertuin op de uitbreiding van ddp-architectuur
ddp-architectuur

doorkijk vanuit de diepe achtertuin op de uitbreiding

ddp-architectuur

Het voordeel van zo mooi landelijk wonen is een grote tuin. Deze tuin (en de zichtlijnen op de monumentale bomen die hier staan) is voor de architect ook een belangrijk uitgangspunt geweest. Juist daarom is ook heel erg veel glas gebruikt bij de uitbreiding: zo heb je in zomer én winter een prachtig uitzicht. 

Veranda

open hoek met twee schuifpuien van ddp-architectuur
ddp-architectuur

open hoek met twee schuifpuien

ddp-architectuur

Het ontwerp van de uitbreiding is multifunctioneel. Zo is er gekozen om een veranda aan te brengen waar je bij warmte lekker in de schaduw kunt zitten en ook bij een regenbui even van de buitenlucht kunt genieten. Zie je hoe fraai het plafond boven de veranda wat verspringt? Ook een leuk ontwerp! Verder zie je dat de glazen deuren in hun geheel open kunnen worden geschoven waardoor de nieuw ontstane keuken en eetkamer één geheel vormt met tuin en terras.

Moderne keuken

zicht over het kookeiland naar de tuin van ddp-architectuur
ddp-architectuur

zicht over het kookeiland naar de tuin

ddp-architectuur

Je zag het net al vanuit de tuin en ziet het hier nog beter in beeld: de uitbreiding biedt onder andere plek aan deze fraaie moderne keuken en open eetkamer. De lichte kleuren die zijn gebruik vormen enerzijds een mooi contrast met de donkere natuurstenen vloer en versterken daarnaast de lichtinval door de vele ramen die hier te vinden zijn. 

De woonkamer

zicht vanuit de woonkamer door de keuken naar de eetkamer van ddp-architectuur
ddp-architectuur

zicht vanuit de woonkamer door de keuken naar de eetkamer

ddp-architectuur

De laatste foto die we je laten zien is in de woonkamer genomen. Deze bevind zich net in het oude gedeelte van het huis en de mooie balken onder het plafond laten dat ook duidelijk zien. Een fraaie open haard zorgt hier op de koude dagen voor een aangename warmte en ondertussen kun je nog steeds genieten van de uitkijkjes naar de omgeving! Let ook even op de mooie dakramen die in de uitbreiding zijn aangebracht. Wat een prachtig ontwerp en wat een voorrecht is het voor de bewoners om hier te mogen wonen! Ben je benieuwd geworden naar nog meer mooie uitbreidingen? Neem dan ook bij dit artikel even een kijkje!

Net zo enthousiast over dit project als wij? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!