Een indrukwekkende woonboerderij! | homify

Een indrukwekkende woonboerderij!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Boerderij Dubbelland RHAW architecture Landelijke keukens
Loading admin actions …

Hoe vaak lees je niet dat er steeds meer boerderijen in Nederland verdwijnen. Vaak zijn het karakteristieke bouwwerken die op een andere manier ook een prima tweede leven kunnen krijgen. De woonboerderij bijvoorbeeld! In dit geval kunnen we je een pareltje van een woonboerderij laten zien. Dit indrukwekkende geheel is verbouwd aan de hand van de plannen van de zeer creatieve experts van Rhaw Architecture uit Utrecht. En we laten je dat uiteraard met heel erg veel plezier zien. Verbaas je over het bijzondere eclectische karakter van het geheel en laat ook zeker aan het einde even een leuke reactie achter.

Een schitterend landelijk geheel

Als je zo bij deze oude boerderij aan komt rijden, dan zie je een schitterend landelijk geheel. Een boerderij die eruit ziet om door een ringetje te halen! Alleen de nieuwe deuren verraden dat het bouwwerk niet meer als boerenbedrijf wordt gebruikt. Verder is het alsof de tijd stil heeft gestaan en vormt de boerderij een prachtige eenheid met de fantastische omgeving. Dat is trouwens iets wat je veel vaker bij Rhaw Architecture ziet: het ontwerp moet een eenheid vormen met de omgeving. En met al die ruimte om het huis is het uiteraard een geweldige plek om te wonen.

Grondige verbouwing

Totaal gestript RHAW architecture Landelijke huizen
RHAW architecture

Totaal gestript

RHAW architecture

We lieten je net een beeld zien van het eindresultaat, maar daar is een zeer grondige verbouwing en restauratie aan voorafgegaan. Je ziet daar nu een foto van. De binnenmuur laat zien wat oorspronkelijk het woonhuis was en wat werd gebruikt als boerenschuur. Je kunt je voorstellen dat er nu veel meer woonruimte is ontstaan!

De ideale gezinswoning

Op de foto zie je de huidige bewoners vol trots staan midden in hun indrukwekkende woonboerderij. Een blik op het interieur laat je dan ook gelijk zien dat dit de ideale gezinswoning is. Het zeer bijzondere eclectische interieur met een zeer uniek ontwerp zie je hier ook overduidelijk in beeld. Daar gaan we zo zeker verder naar kijken.

Eclectisch interieur

Dat er sprake is van een eclectisch interieur hebben we net al even aangestipt. Een indrukwekkende combinatie van een stoere industriële betonnen gietvloer met de eeuwenoude balken en de modern-rustieke houten toevoegingen. Hiervandaan kijk je recht in de keuken en moet je uiteraard ook even de focus leggen op het prachtige retro dressoir dat is geplaatst. 

De woonkamer

De woonkamer van de woonboerderij is in het oorspronkelijke huis te vinden. Hier is het geheel iets klassieker ingericht en is gekozen voor een prachtige houten vloer met visgraatverband. De eeuwenoude zolderbalken zijn hier in een rustige lichte tint geverfd en daaronder kun je genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving.

Unieke trap

Even weer terug naar het gedeelte van het huis dat vroeger de schuur was. De unieke trap valt daarbij erg op. Heel bijzonder hoe die is verwerkt in de houten constructie die hier is gebouwd. Vanuit dit perspectief krijgen we ook een fraai kijkje in de keuken. Ook een fraai eclectisch geheel dat prima bij de rest van de stijl in het huis past.

De speelkamer

Onze rondleiding door dit fraaie huis sluiten we af in de speelkamer die speciaal voor de kinderen is gerealiseerd. Ook weer zo’n ontzettend leuke eclectische plek! Prachtig om te zien hoe simpele spaanplaten voor een fraaie bekleding van het schuine dak kunnen zorgen. Uiteraard is daaronder goede isolatie geplaatst: oude boerderijen als deze moet je goed isoleren om er niet voor te zorgen dat energievreters zijn. Circulaire herbestemming en duurzaamheid waren de peilers onder de verbouwing: dat lijkt hier dik in orde! En even terug naar de speelkamer: wat fijn dat de kids hier zo’n mooi plekje hebben. Dat geldt overigens voor het gehele huis: een prachtige plek voor een jong gezin. Wil je nog even verder kijken naar het werk van Rhaw Architecture? Neem ook bij dit artikel een kijkje! 

Vind je dit ook een echt wow-project? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!