Architectuur bij de kust! | homify

Architectuur bij de kust!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne duinwoning in Castricum Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Loading admin actions …

In het prachtige duinlandschap in de buurt van het Noord-Hollandse Castricum is een prachtig stukje architectuur te vinden. Dicht bij de kust gelegen een schitterende plek om te wonen en dat dan ook nog eens in een huis dat er ontzettend leuk uit is komen te zien én ook nog eens heel erg energiezuinig is gebouwd. Architect Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde uit het eveneens Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp, heeft hiermee een geweldig vlaggenschip aan zijn portfolio toegevoegd. We gaan zowel binnen als buiten het ontwerp eens even goed in ons opnemen. Reken maar dat dit jou de nodige inspiratie gaat geven!

Passend in de omgeving

Een van de grote vragen die een architect zich altijd moet stellen is tot in hoeverre een ontwerp passend in de omgeving gemaakt wordt. In dit geval is een hele goede balans gevonden: de kleuren passen perfect bij het duinlandschap, maar toch is er een bijzonder stukje architectuur ontstaan. Een zeer aangename combinatie die onze interesse natuurlijk heel erg wekt. 

Zonnepanelen en meer

Je zag het op de eerste foto misschien ook al, maar hier is het nog duidelijker in beeld: de zonnepanelen die er onder andere voor zorgen dat dit huis zo energiezuinig mogelijk is. Uiteraard is er ook heel veel aandacht besteed aan isolatie en zal je straks ook zien dat er erg veel ramen geplaatst zijn zodat je optimaal van het daglicht kunt genieten. Let hier uiteraard ook even op de ‘inham’ in het ontwerp waaronder een fraai overdekt terras te vinden is. Heerlijk om op die manier optimaal van de omgeving te kunnen genieten.

Naar binnen!

We gaan ook binnen uitgebreid rondkijken in dit huis. We beginnen in de keuken. Een prachtige entourage waar je heerlijk kunt gaan koken in een stijl die wellicht moderner is dan je aan de buitenkant zou verwachten. Ook zie je hier heel goed hoe de structuur van het huis is: veel openheid en prachtige zichtlijnen. Daar gaan we zeker nog verder naar kijken!

Bijzondere trap

Alles lijkt voor dit huis wel op maat gemaakt. Dat geldt ook zeer zeker voor de bijzondere trap. Een robuuste stalen balk waarop de traptreden zijn aangebracht. Dat die laatste van hout zijn zorgt voor een klein rustiek randje bij een verder erg modern ontwerp. 

Boven

Als we je een foto van de trap laten zien, schetst het vast niet zo heel erg veel verbazing dat we ook boven een kijkje gaan nemen. Hier zie je hoe ook via het dak het nodige licht naar binnen kan komen. Erg fraai is de draagconstructie van het huis die bewust heel erg duidelijk in beeld is gebracht. Kwamen we al vaker een rustiek randje tegen, ook hier zie je dat de vloer hier voor een dergelijk tintje zorgt.

Hoogte

In dit huis is de hoogte ook iets om even goed naar te kijken. Kijk maar hoe fraai deze slaapkamer gelegen is onder het schuine dak. En dan ook nog eens met zo’n heel erg mooi uitzicht. Wat ontzettend fijn dat je zo naar buiten kunt kijken als je net wakker bent.

Licht!

Als laatste afbeelding van deze woning laten we je nog even een keer de fraaie dakramen zien. Je kunt je voorstellen wat voor aangenaam effect dat geeft! En te licht wordt het door de geringe afmetingen van de ramen ook weer niet. Al met al is een heerlijk huis in een prachtige omgeving neergezet. Iets wat voor jou misschien wel een voorbeeld kan zijn als je van plan bent om een nieuw huis te laten bouwen. Wil je nog meer inspiratie opdoen aan de hand van het werk van deze architect? Neem dan ook hier even een kijkje!

Ook aangenaam verrast? Laat gerust een reactie achter! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!