Een huis aangepast op de omgeving | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis aangepast op de omgeving

Johan van Dijk Johan van Dijk
Fort Blauwkapel van RHAW architecture Modern
Loading admin actions …

Op het gebied van architectuur is veel mogelijk, heel erg veel. Een blik op alle projecten die je bij homify kunt vinden zegt wat dat betreft genoeg. Vooral bij moderne huizen is het zo dat de architectuur schril af kan steken tegen de omgeving. Maar het omgekeerde is ook zeer zeker mogelijk! Zo is het huis wat we je nu gaan laten zien juist aangepast op de omgeving. De manier waarop dat is gedaan gaan we zeker aan je uitleggen. Bekijk dit bijzondere werk van de experts van Rhaw Architecture uit Utrecht en geniet ook zeker even van de toegift die we er bij hebben gedaan van twee interieurs die ook dankzij deze architecten tot stand gekomen zijn.

Een simpel huis

Een eerste blik laat ons een simpel huis zien. De architecten omschrijven het ontwerp dan ook als een dat lijkt ‘op een huis dat door een kind is getekend’. Een puntdak en een schoorsteen vallen direct op, evenals de natuurlijke houten bekleding. Niet zonder reden is voor deze eenvoud gekozen: dit huis ligt in het gebied van de Nieuwe Hollandse waterlinie en de wens was dat dit huis daarom zoveel mogelijk op de omgeving aangepast zou zijn.

Een grote serre

Grote serre van RHAW architecture Modern Hout Hout

Op de vorige foto kon je het al een klein beetje zien, maar pas hier wordt de omvang van de grote serre pas echt duidelijk! Het geeft een hele open uitstraling aan deze kant van het huis, iets wat juist het tegenovergestelde is aan de voorkant. Verder is hier ook prachtig de grote natuurlijke vijver te zien die hier is aangelegd. 

In de serre

Open ruimte van RHAW architecture Modern Hout Hout

Pas als je in de serre bent, krijg je een goed beeld van de manier waarop de serre en het eigenlijke huis in elkaar overlopen. Aan deze kant van het huis is eigenlijk helemaal geen muur te vinden! Alleen de schoorsteen zorgt voor een scheiding tussen de woning en serre. Door middel van schuifdeuren kun je de serre afsluiten: erg handig om die keuze te hebben! Let verder ook even op het bijzondere interieur waarbij de wanden en de plafonds helemaal uit houten elementen zijn opgebouwd. De robuuste gietvloer zorgt voor een fraai contrast met een industrieel randje.

Hout

Het dak is op dezelfde wijze bekleed met hout bekleed als de muren van het huis. De grote schoorsteen zie je hier als prachtige blikvanger en let ook even op de smalle ramen halverwege die zorgen voor een fraaie lichtinval in het huis. Wat een prachtig ontwerp!

Een laatste blik

Voor we nog even enkele andere interieurs van deze experts gaan bekijken, nog even een laatste blik op dit huis. Wij zijn in ieder geval groot fan van dit ontwerp, dat overigens te vinden is in het Utrechtse Blauwkapel, mocht je dat willen weten.  

Eclectisch geheel

Open keuken Landelijke keukens van RHAW architecture Landelijk

Het eerste interieur dat we je laten zien laat overduidelijk dezelfde eclectische trekken zien als die van de woning in Blauwkapel. Een fraaie combinatie van een industriële gietvloer met het rustieke en landelijke van houten wanden. En dat past ook mooi bij de oude boerenschuur die dit ooit is geweest. Ook het prachtige vintage dressoir dat je links kunt zien past hier perfect bij.

Modern interieur

Keuken en patio van RHAW architecture Modern
RHAW architecture

Keuken en patio

RHAW architecture

Ook voor een modern interieur kun je bij deze architecten terecht, dat laat dit mooie voorbeeld wel zien! Maar toch blijft hout hier ook zeker niet helemaal uit beeld, ook de salontafel is daar weer een fraai voorbeeld van. En ook hier is weer gekozen voor zo’n prachtige gietvloer. De bank is verder een blikvanger die je ook niet mag missen. Ben je ondertussen benieuwd naar nog meer fraaie huizen die goed ingepast zijn in de omgeving? Neem dan ook hier even een kijkje!

We zijn erg benieuwd wat je van dit project vind, dus laat zeker een reactie achter! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!