Een kleine en unieke woning met fantastisch uitzicht! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kleine en unieke woning met fantastisch uitzicht!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van ecospace españa Modern
Loading admin actions …

Droom jij regelmatig van je eigen vakantiehuis? Misschien verwacht je wel dat dit alleen bij dromen blijft omdat je denkt dat de aanschaf van een tweede woning heel veel geld kost. Maar ook met een iets mindere volle portemonnee is het mogelijk om een vakantiewoning in je bezit te krijgen. Neem in zo’n geval een wat kleiner huis. Zo’n ideaal klein huis gaan we nu bekijken. En prachtige en unieke vakantiewoning op een relatief klein oppervlakte, maar met zowel binnen als buiten een schitterende uitstraling. Bovendien is het huis ook nog eens volgens de principes van eco-design gebouwd! Een zeer fraai project van Ecospace España.

Heuvels en zee

In een prachtige landelijke setting aan de Mediterraanse kust is dit huis te vinden. Een prachtig heuvellandschap en de zee binnen handbereik. Dat dit voorbeeld van eco-design juist op deze plek staat is niet verwonderlijk te noemen: dit is geen plek voor grote vakantieresorts en massatoerisme, maar juist een schitterende omgeving om helemaal tot rust te kunnen komen. Doordat het huis van hout gemaakt is, valt het niet heel erg op in de omgeving, ondanks de zeer moderne vormgeving.

Rust

Een kijkje van de andere kant laat ons zien dat je hier toch niet helemaal alleen bent. Iets verder op de heuvel is ook een houten woning gesitueerd. Maar last van elkaar heb je absoluut niet. Dat juist het fijne van twee woningen op verschillende hoogtes: je kijkt niet bij elkaar in de kamer en behoudt daardoor heel veel privacy. Verder zie je hier de schitterende landelijke omgeving. Je kunt op deze plek niet anders dan helemaal tot rust komen!

Sfeer

Ook in de schemering blijft het een plaatje om naar te kijken. Je kunt zeker niet ontkennen dat dit huisje heel veel sfeer heeft. Na een lange wandeling is het aangenaam om hier weer terug te kunnen keren. Je kunt helemaal één worden met de natuur en het landschap.

Kleine veranda

Buitenruimte is bij ‘gewone’ huizen zeer belangrijk en is dat misschien nog wel meer bij vakantiewoningen. Om lekker van de buitenlucht te kunnen genieten is een kleine, maar hele leuke veranda voor het huis aangebracht. Een heerlijke plek om ’s ochtends te genieten met een kop thee of koffie en om ’s avonds de dag lekker af te kunnen sluiten met een glaasje wijn.

Opvallend

Het interieur is opvallend te noemen. Vooral de houten platen die zowel de muren als het plafond bedekken, geven een hele aparte sfeer. Gezien de relatief kleine ruimte is het heel goed dat er gekozen is voor een minimalistisch interieur. Veel versiering en aankleding is ook niet nodig: het raam zorgt dat de omgeving een schitterend natuurlijk decor vormt. En om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten is de bank uitgevoerd als slaapbank. Vooral handig voor kinderen om op te slapen!

Praktische oplossingen

In een kleine woning is het altijd goed om efficiënt gebruik te maken van de ruimte die er voor handen is. We zagen daarvan de slaapbank al als voorbeeld, maar de inpassing van een sanitair blok is een nog mooier voorbeeld van deze praktische oplossingen. Een kleine keuken is aan de buitenkant gesitueerd, terwijl binnen zich het toilet en de badkamer bevinden. Maar ook het dak van dit blok heeft een functie: hier is de slaapkamer!

Werkplek

Zelfs voor een kleine werkplek is nog ruimte gevonden. Handig als er toch even een e-mail verstuurd moet worden tijdens de vakantie of als er iets bestudeerd moet worden. Vooral het zeer bijzondere stoeltje maakt dit, zeker in combinatie met het uitzicht, zo’n leuke plek.

Een geslaagde kleine vakantiewoning in een prachtige omgeving heb je kunnen zien. Dit huisje is een ander mooi voorbeeld van een stijlvol ingerichte kleine ruimte.

Hoe ziet jouw ideale vakantiewoning er uit? We zijn benieuwd naar jouw ideeeen! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!